Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint in 10e en completeert 'sweep' vs. HCAW
English
BUSSUM - Dinsdagavond (18 augustus) won DSS met 3-1 in 10 innings vs. HCAW om een 'sweep' te completeren in hun eerste reeks van de Play-Downs. De wedstrijd stond aanvankelijk op het programma voor afgelopen zondag, maar verregende toen. Het duel werd opnieuw vastgesteld voor maandagavond, maar werd toen wederom afgelast vanwege de regen.

DSS was 'outhit' met 8-4 en brak een 1-1 gelijke stand in de eerste helft van de tiende inning.

Door de nederlaag deelt HCAW nu de laatste plaats in de Play-Downs met Mampaey The Hawks, de tegenstander in de laatste wedstrijdenreeks.

(18 augustus)
HCAW was de meest productieve ploeg vanavond, maar de Bussumers scoorden slechts één punt. De ploeg liet 12 lopers achter, waaronder volle honken in zowel de negende als de tiende inning.

Vanavond maakte een oude bekende zijn rentree in een HCAW-uniform, want Jurien Overman was de rechtsvelder en sloeg 1-uit-5. Overman, een catcher, speelde zijn laatste volle seizoen voor HCAW in 2013. Vorig jaar en dit seizoen speelt hij in een lager team van HCAW, de zogenaamde Reserve Reserves. Nu HCAW onderaan de ranglijst staat werd Overman aan het roster toegevoegd voor de Play-Downs in de hoop dat hij kan bijdragen met zijn slagvaardige knuppel.

Hoewel HCAW de eerste twee slagmensen op de honken kreeg in de eerste inning scoorde de ploeg niet. DSS-starter Rik Geestman begon met vier wijd voor zowel Emersson Paula als Gianni Frolijk. Met één uit kreeg de linkshander een honkslag tegen van Rossini Frolijk. Paula probeerde op deze klap te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. De inning eindigde daarna toen Overman werd uitgevangen, zodat twee lopers achterbleven.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede inning opende HCAW de score in de derde slagbeurt. Max Clarijs begon met een honkslag, waarna Emersson Paula vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven op een opofferingsstootslag van Gianni Frolijk leverde Roy Seltenrijch een puntscorende tweehonkslag af. Clarijs scoorde, maar Paula werd uitgeschakeld nadat hij te ver over het derde honk was doorgelopen. Een strikeout volgde en dit zou HCAW's enige punt van de avond blijven.

In de vierde inning openden Jurien Overman en Kevin Nieveld met honkslagen. Maar even later werd Overman op het tweede honk uitgeschakeld na een pick-off van Geestman. HCAW liet een loper achter in zowel de vijfde als de zesde inning, waarna DSS een dubbelspel draaide in de zevende en Jorn van Ingen (die het werpen had overgenomen in de vijfde) drie nullen op rij kreeg in de achtste slagbeurt.

HCAW-starter Maickel Rietel schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen van Mark Smit in de vierde, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel.

In de vijfde kwam DSS langszij. Met twee uit kreeg Ryan Miner vier wijd en sloeg Joffrey Heus een honkslag. Hierna werd gescoord na een honkslag van Lex Leijenaar, die werd gevolgd door een fout in het outfield, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan. Maar zij bleven achter.

Nadat DSS een loper in scoringspositie had achtergelaten in de zesde inning nam Steven van Groningen de HCAW-pitching over in de zevende. Van Groningen kreeg drie nullen op rij in de zevende en kwam ook in de volgende twee slagbeurten niet in de problemen.

HCAW kreeg daarna de kans de wedstrijd in eigen voordeel af te sluiten in de tweede helft van de negende inning. Met één uit sloeg Kevin Nieveld een honkslag, resulterend in een werperswissel. Max Ploegstra nam het over, terwijl Peter van Doesburg werd ingezet als pinch-runner voor Nieveld. Die schoof even later op na een grounder van Jelle Blaauw. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg pinch-hitter Jarreau Martina opzettelijk vier wijd, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Max Clarijs een gewone vrije loop kreeg. HCAW liet vervolgens drie lopers achter toen een grounder de inning afsloot.

En zo volgde dus een verlenging. In de eerste helft van de 10e inning scoorde DSS met twee uit. Met pinch-runner Ruud Naaktgeboren (2e honk) en Ryan Miner (1e honk) als tie-break lopers mislukte poging tot een opofferingsstootslag van Joffrey Heus, want de eerste ging gedwongen uit op het derde honk. Een binnenhoog leverde de tweede nul op, maar daarna leverde Mitchel Dautzenberg een 2-run double af die DSS op een 3-1 voorsprong zette.

In de tweede helft van de 10e gooide closer Kevin Geestman voor DSS. Max Clarijs (2B) en Emersson Paula (1B) waren de lopers en ook aan de kant van de HCAW mislukte een OSS-poging. Gianni Frolijk's stootslag eindigde in een vangbal en dus schoven de lopers niet op. Dat deden ze wel toen Roy Seltenrijch een honkslag sloeg, zodat de honken dus vol kwamen te staan. Maar hierna gooide Geestman drie slag op Rossini Frolijk en Jurien Overman om de wedstrijd af te sluiten en de 'sweep' te completeren.HCAW - DSS 1-3 (10 inn.)
RHE
DSS000010000 2-340
HCAW001000000 0-182
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman4 (*)14511
Jorn van Ingen4.1212--
Max Ploegstra, W (1-0)0.2-2---
Kevin Geestman, SV (2)12-1--
(*) - R. Geestman gooide op één slagman in de vijfde inning
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel612311
Steven van Groningen, L (0-1)41-12-
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:48 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,5° C, zuidelijke wind 18 kmu, windkracht 3,2 Bft, luchtvochtigheid 84%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.