Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kinheim dwingt 5e duel af in Holland Series
English
HAARLEM - Corendon Kinheim won zaterdagmiddag (19 september) met 8-4 vs. Curaçao Neptunus om een vijfde wedstrijd af te dwingen in de best-of-seven Holland Series. Regerend landskampioen Neptunus is één zege af van prolongatie van de titel, maar moet nu minstens een dag langer spelen om dat te realiseren.

Game Five wordt gespeeld op zondag (20 september) in Haarlem en begint om 13:00 uur, vanwege rechtstreekse verslaggeving op televisie.

Wanneer een zesde en/of zevende wedstrijd nodig is/zijn worden die gespeeld in het weekeinde van 26 en 27 september in Rotterdam.

Bryan Engelhardt had een belangrijk aandeel in de winst van vandaag, want hij sloeg vier punten binnen. De linkshandige slagman sloeg twee homeruns en werd de eerste speler in 16 jaar die dat in een Holland Series-duel presteerde.

Vandaag was het verdedigend een veel betere wedstrijd dan gisteren. Vrijdagavond maakten de twee teams samen zeven fouten, vandaag waren er geen veldfouten en zorgden de twee ploegen samen voor vijf dubbelspelen.

(19 september)
Tom Stuifbergen startte voor Kinheim en hij hield Neptunus zes innings puntloos. Aanvankelijk kreeg Neptunus een kans de score te openen in de eerste inning toen Benjamin Dille en Raily Legito beiden een honkslag sloegen met één uit. Maar hierna sloeg Gianison Boekhoudt in een dubbelspel en kwam de inning ten einde. Stuifbergen kreeg drie nullen op rij in de volgende twee slagbeurten.

Neptunus-starter Kenny Van Den Branden kreeg een lead-off single tegen van Kevin Moesquit in de tweede helft van de eerste inning, maar werd toen eveneens gesteund met een dubbelspel op een grounder van Mervin Gario. De Belg kreeg eveneens drie opeenvolgende nullen in de tweede inning, maar in de volgende slagbeurt opende Kinheim de score.

In de derde begon Phil Ortez met vier wijd, waarna Dudley Leonora het honk bereikte op een stootslag-honkslag. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Kevin Moesquit vier wijd kreeg. Even later werd het eerste punt gescoord op een opofferingsslag van Mervin Gario en volgde Bryan Engelhardt met een puntscorende honkslag om er 2-0 van te maken.

Nu met een 2-0 voorsprong hield Stuifbergen Neptunus ook puntloos in de vierde tot en met vijfde inning. In de vierde raakten de gemoederen een beetje verhit. Eerst in de eerste helft van de slagbeurt toen Stuifbergen Gianison Boekhoudt raakte met een worp. En in de tweede helft was er een reactie een hoge worp van Van Den Branden in de backstop eindigde.

In de vijfde kreeg Stuifbergen een lead-off single tegen van Rien Vernooij, maar daarna maakte Kinheim weer een dubbelspel. In de zesde kreeg de rechtshander een one-out single tegen van Dwayne Kemp, maar die werd op het eerste honk via een pick-off uitgeschakeld.


...Bryan Engelhardt...
...eerste speler in 16 jaar met twee homeruns...
...in één Holland Series-wedstrijd...
(© Foto: Henk Seppen)
Intussen had Kinheim de voorsprong opgevoerd naar 5-0 door drie runs toe te voegen met twee uit in de tweede helft van de vijfde inning. Dudley Leonora opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk en een grounder van Kevin Moesquit. Hierna sloeg Mervin Gario een honkslag en homerde Bryan Engelhardt om er een 5-0 stand van te maken.

In de eerste helft van de zevende inning kwam Neptunus tot een rally van vier punten en verkleinde Kinheim's voorsprong naar 5-4. Met één uit homerde Gianison Boekhoudt. Hierna sloegen Christian Diaz en Rien Vernooij beiden een honkslag. Stuifbergen volgde met drie slag voor Adrian Anthony, maar moest daarna een puntscorende honkslag toestaan aan Shaldimar Daantji. Dat leidde tot een werperswissel en Pim Walsma nam het over. Hij begon met vier wijd op Urving Kemp wat voor volle honken zorgde, waarna een 2-run single volgde van Dwaye Kemp die er een 5-4 stand van maakte. Walsma sloot de inning vervolgens af met drie slag voor Benjamin Dille.

Kinheim antwoordde met drie runs in de volgende twee innings. In de 2e7, op Jorian van Acker, begon Moesquit met een honkslag, maar daarna draaide Neptunus wederom een dubbelspel. Met twee uit sloeg Bryan Engelhardt opnieuw een homerun om de stand op 6-4 te brengen. Daarmee werd Engelhardt de eerste speler sinds 25 september 1999 die twee homeruns sloeg in één wedstrijd tijdens een Holland Series. Zestien jaar geleden was het Lars Koehorst van HCAW, die tweemaal homerde in Game One van de Series vs. Neptunus. Door 3-uit-4 te slaan met twee homeruns, twee punten te scoren en vier punten binnen te slaan nam Engelhardt duidelijk revanche voor zijn optreden in het duel van gisteren toen hij driemaal drie slag kreeg.

Walsma kreeg een lead-off single tegen van Raily Legito in de eerste helft van de achtste inning, maar schakelde de volgende drie slagmensen uit.

Kinheim voegde nog eens twee 'insurance runs' toe in de achtste. Dashenko Ricardo en Jeffrey Arends begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Phil Ortez. Een gedwongen loop werd opgezet via opzettelijk vier wijd voor Dudley Leonora, maar daarna volgde Jochem Koedijk met een 2-run single om de voorsprong op te voeren naar 8-4. Berry van Driel werd vervolgens ingebracht als reliever voor Van Acker en zag de inning afgesloten worden op het derde dubbelspel van Neptunus deze middag.

In de 1e9 zorgde Walsma voor drie nullen op rij om de winst veilig te stellen en verdiende daarmee een save. En daarmee dwong Kinheim een vijfde wedstrijd af.Corendon Kinheim - Curaçao Neptunus 8-4
RHE
Curaçao Neptunus000000400-4110
Corendon Kinheim00203012X-8130
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, L (0-1)5.222855
Jorian van Acker1.2-1533
Berry van Driel0.2-----
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, W (1-0)6.25-944
Pim Walsma, SV (1)2.1212--
Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(7e,solo,op Stuifbergen); Kinheim: Bryan Engelhardt 2 (2)(5e,2-run,op Van Den Branden; 7e,solo,op Van Acker).
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Efrem Silvania, 2B-Martijn Bosschaart, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Speeltijd-2:30 uur.

Game Notes:
Game Four, best-of-seven Holland Series.
Neptunus leidt Series, 3-1.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 17,4° C, noordelijke wind 18 kmu, windkracht 3,2 Bft, luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.