Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS stelt Hoofdklasse-plek voor volgend seizoen veilig
English
HAARLEM - DSS zag een minimale 2-1 voorsprong uitgeveegd worden in de achtste, maar reageerde met drie runs om met 5-2 te winnen in hun opener vs. Mampaey The Hawks op donderdagavond (20 augustus).

Met de overwinning bleef DSS niet alleen ongeslagen in de Play-Downs, het nam ook bezit van de eerste plaats en verzekerde zich bovendien van handhaving in de Hoofdklasse van volgend jaar. In het restant van de Play-Downs kan DSS nog altijd op gelijke hoogte eindigen met hekkensluiter The Hawks. Om dat te laten gebeuren moet DSS alle resterende vijf wedstrijden verliezen, terwijl The Hawks alle resterende vijf wedstrijden moet winnen. Wanneer The Hawks dat zou doen betekent één en ander dat het de Play-Downs zal afsluiten met een sweep tegen HCAW, wat dat op de laatste plek zal eindigen.
DSS kan ook twee punten onder HCAW eindigen wanneer dat team de resterende vijf wedstrijden wint. Maar in dat geval is het HCAW dat tot een sweep komt tegen The Hawks, wat dan de laatste plaats zal innemen.
Dus wat het scenario ook is, DSS kan gelijk met of onder één van de twee bodemteams eindigen, maar in beide gevallen zal één van die twee teams op de laatste plaats eindigen.

In 2013 speelde The Hawks voor het eerst in de Hoofdklasse en slaagde er toen eveneens in zich te handhaven door in de Play-Downs op de tweede plaats te eindigen. Vorig seizoen degradeerde The Hawks aanvankelijk na het verliezen van de Promotie/Degradatie Play-Off tegen DSS. The Hawks keerde echter in februari weer terug in de Hoofdklasse na het terugtrekken van ADO Lakers.

(20 augustus)
The Hawks opende de score in de eerste inning, kwam langszij in de achtste, maar stond met lege handen, omdat DSS een sterk slot had.

In de eerste inning scoorde The Hawks het eerste punt op starter Tim Halderman. Met één uit sloeg Odion Gouverneur een honkslag, bereikte het derde honk na een wilde worp met twee uit en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Berend Ruben. De laatste strandde toen er een grounder volgde.

De Amerikaan Enoch Deaton startte voor The Hawks. De linkshander kreeg drie nullen op rij in de eerste, zag DSS een loper achterlaten in de tweede, maar kreeg daarna de gelijkmaker tegen in de derde. Joffrey Heus opende met een honkslag. Een strikeout en groundout volgden, maar een fout op een grounder van Mark Smit zorgde voor de gelijkmaker.

Halderman zorgde (opnieuw) voor drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning, waarna hij werd gesteund met een voorsprong in de tweede helft van de vijfde. DSS strandde eerst een loper op het tweede honk in de vierde. Met één uit sloeg Seb Visser een honkslag, maar daarna volgde Deaton met drie slag voor Levine Gabriëls en Ryan Miner.
In de vijfde opende Joffrey Heus met een honkslag, waarna Mitchel Dautzenberg vier wijd kreeg met één uit. Een gedwongen nul op een grounder van Mark Smit zorgde voor lopers op het eerste en derde honk, waarna een honkslag van Sven Jongejans DSS een 2-1 voorsprong opleverde.

Na de RBI-triple van Berend Ruben in de eerste inning schakelde Tim Halderman 18 slagmensen op rij uit. Met twee uit in de eerste helft van de zevende inning kwam er een einde aan die streak toen hij vier wijd gooide op Stephen Henson met twee uit. Nadat Henson het tweede honk had gestolen sloot Halderman af met een strikeout.

In de 1e8 kwam The Hawks langszij. Met twee uit gooide Halderman vier wijd op Amir Daou, die daarna opschoof naar het derde honk na twee opeenvolgende wilde worpen. Toen volgende slagman Jules Peters eveneens vier wijd kreeg werd Halderman opgevolgd door Max Ploegstra. Peters stal daarna het tweede honk en in die situatie wist Daou de thuisplaat te stelen en scoorde de gelijkmaker. Hierna kreeg Odion Gouverneur vier wijd, maar eindigde de inning toen Peters op het derde honk uitging bij een steelpoging.

DSS brak onmiddellijk de 2-2 stand in de tweede helft van de achtste inning. Mitchell Koot opende met een honkslag en bereikte veilig het tweede honk toen Enoch Deaton een foute aangooi maakte bij een poging hem uit te schakelen na een comeback-grounder van Seb Visser. Koot ging vervolgens wel gedwongen uit op het derde honk na een stootslag van Levine Gabriëls. Hierna werd Tommy van de Sanden ingezet als pinch-runner voor Visser en hij en Gabriëls schoven op na een wilde worp, waarna beiden scoorden toen Ryan Miner volgde met een driehonkslag. Met Miner op het derde honk kwam José Moreno in het duel als reliever voor Deaton. Hij zag Miner scoren toen Joffrey Heus succesvol een squeeze-opofferingsstootslag plaatste en DSS daarmee op 5-2 zette.

In de 1e9 beklom closer Kevin Geestman de heuvel. Hij gooide driemaal drie slag en verdiende zijn derde save van de Play-Downs.DSS - Mampaey The Hawks 5-2
RHE
Mampaey The Hawks100000010-222
DSS00101003X-570
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (1-1)7.153752
José Moreno0.2-----
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman7.283222
Max Ploegstra, BS (1), W (2-0)0.1-1---
Kevin Geestman, SV (3)13----
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
UItslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-André Eijpe, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:25 uur.

Game Notes:
DSS handhaaft zich officiëel in de Hoofdklasse voor 2016.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 22,7° C, west-zuidwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.