Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim dient Amsterdam Pirates verlies toe op eigen veld
English
AMSTERDAM - Corendon Kinheim won donderdagavond (20 augustus) met 4-2 bij L&D Amsterdam Pirates in de opener van hun tweede Play-Off series.

Het verlies is pas de derde op eigen veld dit seizoen voor Amsterdam, dat op het thuiscomplex ongeslagen bleef in de tweede helft van het seizoen (10-0) en ook de Play-Offs een week geleden begon met twee thuis-overwinningen. De tweede en laatste thuisnederlaag van het seizoen dateert van zaterdag 16 mei toen Pirates met 3-2 verloor van Vaessen Pioniers. Amsterdam opende het seizoen op 18 april met een 2-0 nederlaag vs. UVV.

De ploeg was ongeslagen op eigen veld sinds 24 mei, een reeks van 15 opeenvolgende thuiswedstrijden. Hoewel de ploeg vanavond slechts twee honkslagen sloeg had Amsterdam de mogelijkheid deze streak te verlengen, want het had de honken vol met slechts één uit in de tweede helft van de negende inning. Maar daarna had de Kinheim-pitching slechts twee worpen nodig om het duel af te sluiten.

Winnende werper Glenn Wassink nam een No-Hitter mee naar de achtste inning.

(20 augustus)
Na de ruime 19-0 nederlaag afgelopen zondag vs. Curaçao Neptunus nam Kinheim vandaag al vroeg bezit van de wedstrijd door driemaal te scoren in de eerste drie innings op rechtshander Rob Cordemans. In de eerste inning, met twee uit, sloeg Bryan Engelhardt een honkslag, waarna Phil Ortez homerde om KInheim op een vroege 2-0 voorsprong te zetten.

In de tweede inning opende Jeffrey Arends voor Kinheim met een honkslag en sloeg Jasper Keijzer een honkslag met één uit, maar beiden bleven achter.

Kinheim voegde daarna een punt toe in de derde slagbeurt. Mervin Gario en Bryan Engelhardt begonnen met honkslagen, waarna de laatste gedwongen uitging na een grounder van Phil Ortez. Hierna zorgde Dashenko Ricardo er met een honkslag voor dat Gario kon scoren, waarna Kinheim weer twee lopers achterliet toen een vangbal en strikeout volgden.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde inning had Kinheim een ruimere voorsprong kunnen nemen in de volgende slagbeurten, maar de Haarlemmer liet toen drie lopers achter in zowel de vijfde als de zesde inning.

In de vijfde sloegen Engelhardt en Ortez een honkslag met één uit, waarna Arends met twee uit vier wijd kreeg, zodat de honken vol kwamen, maar een grounder sloot de slagbeurt af. In de zesde, op nieuwe werper Dennis Burgersdijk, kreeg Kinheim opnieuw de honken vol. Met één uit kreeg Jasper Keijzer drie slag, maar kwam na een doorgeschoten bal op het honk, waarna Kevin Moesquit vier wijd kreeg en Mervin Gario een honkslag sloeg. Hierna schakelde Burgersdijk Bryan Engelhardt met drie slag uit, waarna Phil Ortez met een pop-fly voor het einde van de inning zorgde.

Het achterlaten van zes lopers in deze twee innings bleek bijna zeer kostbaar te zijn voor Kinheim, dat in de negende inning in een situatie stond waaruit het met lege handen had kunnen komen.

Kinheim voegde een 'insurance run' toe in de eerste helft van de zevende inning toen Dashenko Ricardo opende met een homerun, maar hierna bleven opnieuw twee lopers achter.

Amsterdam Pirates werd beperkt tot slechts twee honkslagen in deze wedstrijd, maar had desondanks het veld als overwinnaar kunnen verlaten.

Glenn Wassink startte voor Kinheim en gooide een prima wedstrijd, want hij nam een No-Hitter mee naar de achtste inning. Slechts vijf dagen geleden, op zondag, moest hij negen honkslagen en tien punten toestaan in 2 1/3 in de 19-0 nederlaag tegen Neptunus. Vanavond gooide de rechtshander viermaal drie slag en stond slechts één honkslag en één punt toe in 7 2/3 inning.

In de eerste inning, met één uit, raakte hij Michael Duursma met een worp, maar daarna draaide Kinheim een dubbelspel op een grounder van Nick Urbanus. Hij kreeg drie nullen op rij in de tweede inning en werd weer gesteund met een nieuw dubbelspel in de derde. In de volgende vier innings bereikte slechts één Amsterdamse slagman de honken. Wassink kreeg weer drie nullen op rij in de vierde. Hij gooide vier wijd met twee uit in de vijfde, maar schakelde daarna de volgende zeven slagmensen op rij uit.

In de 2e8 eindigde Wassink's No-Hitter toen Remco Draijer opende met een tweehonkslag langs rechtsveld-lijn. Hierna schakelde Wassink zowel Bas Nooij als Jesse Aussems met drie slag uit. Tussendoor stal Draijer het derde honk. Met twee uit raakte Wassink Rashid Gerard met een worp en werd vervangen door Pim Walsma. Hij begon met een wilde worp en die stelde Draijer in de gelegenheid het eerste punt te scoren voor de thuisploeg. Met Gerard op het tweede honk eindigde de inning toen Koen Nooij een pop-fly sloeg.

In de 2e9 stond Kinheim met 4-1 voor, maar die voorsprong kwam in gevaar. Amsterdam verkleinde de achterstand naar 4-2 en kreeg de honken vol met slechts één uit, zodat het een grote mogelijkheid had om minimaal langszij te komen en een verlenging af te dwingen. Closer Arshwin Asjes verving Walsma en startte de inning. Hij kreeg een lead-off double tegen van Roelie Henrique, waarna hij Michael Duursma met een worp raakte. Asjes volgde met drie slag voor Nick Urbanus, maar gooide vier wijd op Kenny Berkenbosch, zodat de honken vol kwamen te staan. Nadat Linoy Croes in het duel was gekomen als pinch-runner voor Berkenbosch gooide Asjes ook vier wijd op Remco Draijer. Dat zorgde niet alleen voor een punt en hield de honken vol, het leidde ook tot een werperswissel. Tom Stuifbergen, de aangekondigde startende werper voor de wedstrijd van zondag, nam het over van Asjes. En daarna was de wedstrijd ineens binnen een minuut afgelopen, want de rechtshander hoefde slechts twee worpen te gooien! Met de honken vol, slechts één uit en de starter van aanstaande zondag nu op de heuvel als reliever, zou je hem als slagman een aantal worpen kunnen laten gooien. Dat zou kunnen resulteren in een puntscorende vrije loop, terwijl een bal in het outfield had kunnen eindigen in een opofferingsslag en bal door het infield misschien wel een gelijke stand had kunnen opleveren. Maar slagmensen Bas Nooij en Jesse Aussems kozen er beiden voor te slaan op de eerste worp die ze zagen. Nooij popte de bal de lucht in, resulterend in binnenhoog, terwijl Aussems werd uitgevangen in het outfield, zodat de wedstrijd ten einde kwam en Stuifbergen zijn tweede save van de Play-Offs op zijn naam kreeg.L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 2-4
RHE
Corendon Kinheim201000100-4150
L&D Amsterdam Pirates000000011-221
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (1-0)7.242111
Pim Walsma, H (1)0.1-----
Arshwin Asjes, H (1)0.112111
Tom Stuifbergen, SV (2)0.2-----
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, L (0-1)561933
Dennis Burgersdijk332511
Tom de Blok12-1--
Homeruns: Kinheim: Phil Ortez (1)(1e,2-run,op Cordemans), Dashenko Ricardo (1)(7e,solo,op Burgersdijk).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:52 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,7° C, noord-noordwestelijke wind 18 kmu, windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 65%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.