Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar




(Tekst: Marco Stoovelaar)

Geen titel voor Jurickson Profar
English
SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Surprise Saguaros, het team van de op Curaçao geboren infielder Jurickson Profar, kwam zaterdagmiddag (21 november) net te kort in de kampioenswedstrijd van de Arizona Fall League. In Scottsdale Stadium verloren de Saguaros met 6-4 van de Scottsdale Scorpions. Hiermee werd het seizoen in de Arizona Fall League afgesloten.

In de Arizona Fall League, wat een zogenaamde 'off-season league' is, spelen veel Minor League-talenten en toekomstige beloftes, die in de reguliere competitie uitkomen in Double-A en Triple-A. Er spelen zes teams in de AFL, die elk apart zijn aangesloten bij vijf Major League-teams, die zeven spelers aan de ploeg afstaan. Elke club heeft de optie om twee spelers lager dan Double-A af te vaardigen.

De Scorpions scoorden drie punten in de eerste helft van de vierde inning die begon met twee kostbare fouten, resulterend in drie onverdiende punten. Een derde fout volgde later na een opofferingsslag, maar die leverde geen extra punt op.

De Scorpions voegden een punt toe in de vijfde na een 2-out triple van Mac Williamson.

De Saguaros pakten een punt terug in de 2e5, waarna de achterstand werd teruggebracht naar 4-3 in de zevende. Na punten te hebben gescoord op een grounder en een opofferingsslag en met een loper op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Yadiel Rivera en Aledmys Díaz een honkslag sloegen. Dat leidde tot een werperswissel en bracht Jurickson Profar in het slagperk. Maar de drie lopers bleven achter, want Profar sloeg een pop-fly in het infield.

De Scorpions voegden daarna twee 'insurance runs' toe in de 1e8 op een 2-out, 2-run double van Adam Brett Walker II om er een 6-3 stand van te maken.

De Saguaros wisten nog eenmaal te scoren in de 2e9 toen Dustin Fowler opende met een homerun. Maar daar bleef het bij.

Profar sloeg 0-uit-4 met eenmaal drie slag als designated hitter voor de Saguaros.

Switch-hitter Jurickson Profar is herstellende van een schouderblessure die hem de afgelopen twee seizoenen aan de kant heeft gehouden. De 22-jarige tweede honkman/korte stop, die een paar jaar geleden het nummer één talent in de Major League was, liep een gescheurde schouderspier op tijdens Spring Training in 2014 en onderging in februari van dit jaar een operatie.

Profar had op 2 september 2012 een memorabel Major League-debuut, want hij homerde in zijn eerste slagbeurt voor de Texas Rangers in een 8-3 winst vs. Cleveland Indians. In het seizoen 2013 speelde Profar in 85 Major League-wedstrijden voor de Rangers. Hij sloot het seizoen af met een .234 slaggemiddelde (67-uit-286) met 11 doubles en zes homeruns, 30 gescoorde punten en 26 binnengeslagen punten.

De switch-hitter keerde in augustus terug op het veld toen hij werd ingedeeld bij de Hickory Crawdads, het Single-A team van Texas. Daar speelde hij in negen wedstrijden, waarna hij opschoof naar de Frisco RoughRiders (Double-A) en daar nog eens drie wedstrijden speelde. Na afloop van het seizoen werkte Profar verder aan zijn herstel in de Arizona Fall League. Voor de Surprise Saguaros speelde hij in 20 wedstrijden, allen als designated hitter. Hij sloeg .267 (20-uit-75) met zes doubles, één triple en twee homeruns. Profar scoorde 11 punten en sloeg er 20 binnen.

(21 november)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.