Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Diegmar Markwell 'one-hits' Pioniers
English
ROTTERDAM - Na verlies in de opener van deze 3-game series op donderdag won Curaçao Neptunus zaterdag (22 augustus) met 7-1 vs. Vaessen Pioniers.

Diegomar Markwell gooide het hele duel voor Neptunus. De linkshander leverde 119 pitches af, maar één daarvan was duidelijk niet goed, want die maakte een einde aan zowel zijn No-Hitter als zijn ShutOut in de achtste inning. Mark-Jan Moorman homerde toen en tekende daarmee voor de enige hit en het enige punt voor Pioniers.

(22 augustus)
In de eerste zeven innings stond Diegomar Markwell slechts één slagman van Pioniers tot de honken toe. Na drie nullen op rij in de eerste inning opende Vince Rooi de tweede slagbeurt voor Pioniers en kwam na een fout op het honk. Hij strandde op het tweede honk na te zijn opgeschoven op een grounder van Mark-Jan Moorman. Vanaf die grounder schakelde Markwell de volgende 18 slagmensen op rij uit.

En zo begon Markwell de achtste inning terwijl hij nog steeds bezig was met een No-Hitter en kreeg hij linkshandige slagman Mark-Jan Moorman tegenover zich. Met een 1-wijd-2-slag count maakte Moorman goed contact op de volgende worp van Markwel en die bal eindigde over de omheining in het rechtsveld. Daar sprong rechtsvelder Christian Diaz nog op, maar hij had geen kans de bal nog te kunnen vangen.

Mogelijk nog bezig met het verlies van zijn No-Hitter maakte Markwell even later een fout met één uit op een grounder van Quintin De Cuba. Maar daarna draaide Neptunus een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de eerste helft van de negende inning, met één uit, maakte Markwell opnieuw een fout en miste dit keer een pop-fly geslagen door Daniel Fernandes, die hierdoor zelfs het tweede honk kon bereiken. Hij schoof op naar het derde honk na een grounder van Dirk van 't Klooster. Fernandes strandde daar, want een volgende grounder sloot de wedstrijd af.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door starter Lars Huijer, maar scoorde daarna tweemaal in de tweede slagbeurt. Met één uit sloegen Christian Diaz en Stijn van der Meer een honkslag en zorgden voor lopers op het eerste en derde honk. Diaz scoorde vervolgens na een honkslag van Rien Vernooij. Het tweede punt werd gescoord op een 'force play-grounder' van Shaldimar Daantji. Hierna stal Daantji het tweede honk en schoof op na een foute aangooi, maar strandde op het derde honk.

Neptunus werd hierna in de volgende vier innings puntloos gehouden. In de eerste drie innings stond Huijer slechts één slagman tot de honken toe. Dwayne Kemp opende de derde inning met een tweehonkslag, maar daarna schakelde Huijer tien slagmensen op rij uit. Hierna kreeg Neptunus de honken vol in de zesde, maar kwam niet tot scoren. Met één uit sloeg Raily Legito een honkslag, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Christian Diaz, waarna de honken vol kwamen te staan toen ook Stijn van der Meer vier wijd kreeg. De drie bleven achter toen Rien Vernooij werd uitgevangen.

Met een voorsprong van slechts 2-0 nam Neptunus meer afstand met het scoren van drie punten in de tweede helft van de zevende inning. Met één uit kreeg Gyenuar Lopez vier wijd, waarna zijn pinch-runner Urving Kemp het derde honk bereikte na een honkslag van Dwayne Kemp. Dat leidde tot een werperswissel, want Dennis Buring nam het over van Lars Huijer. Hij werd begroet met een RBI-single van Benjamin Dille. Met Kemp op het derde honk stal Dille het tweede honk, waarna ze respectievelijk scoorden op een opofferingsslag van Raily Legito en een honkslag van Gianison Boekhoudt om er een 5-0 stand van te maken. Hierna werd Sedley Karel ingezet als nieuwe werper en hij sloot de inning af.

Nog eens twee runs werden toegevoegd in de tweede helft van de achtste inning. Stijn van der Meer begon met een honkslag, waarna Rien Vernooij werd geraakt door een worp. Na drie slag voor Shaldimar Daantji volgde een double-steal, waarna ook Urving Kemp drie slag kreeg. Maar hierna kreeg Karel een 2-run single tegen van Dwayne Kemp die de stand op 7-1 bracht.Curaçao Neptunus - Vaessen Pioniers 7-1
RHE
Vaessen Pioniers000000010-111
Curaçao Neptunus02000032X-7103
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (0-2)6.1-3644
Dennis Buring0.1--211
Sedley Karel12-222
Nick Keur0.1-----
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (1-0)97-111
Homerun: Pioniers: Mark-Jan Moorman (1)(8e,solo,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:25 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26° C, oost-zuidoostelijke wind 11 kmu, windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.