Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint en komt dichter bij Holland Series
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won zaterdag (22 augustus) met 4-2 in hun tweede wedstrijd tegen Corendon Kinheim. Met de overwinning is Amsterdam nu één overwinning af van plaatsing in de allesbeslissende best-of-seven Holland Series.

Amsterdam werd met 11-9 'outhit' door Kinheim, maar kreeg wederom een goed optreden van startende werper Kevin Heijstek. Dudley Leonora sloeg 3-uit-4 voor Kinheim.

David Bergman gooide het hele duel voor Kinheim en stond acht innings op de plaat. De laatste keer dat Bergman acht innings gooide was op 2 juni 2011 toen hij een compleet duel op de heuvel stond voor Kinheim in een 6-4 nederlaag vs. Pioniers. Dat was ook zijn laatste complete wedstrijd (inclusief 'postseason'), voordat hij op 1 augustus van dit seizoen een 7-inning complete game gooide in een 11-0 winst vs. Mampaey The Hawks.

(22 augustus)
Amsterdam Pirates opende de score met één uit in de eerste inning. De thuisploeg stond met 4-0 voor na vijf slagbeurten en hield de voorsprong vast om dicht bij de Holland Series te komen.

In de eerste slagbert begon Roelie Henrique met een tweehonkslag op David Bergman en schoof op na en opofferingsstootslag van Michael Duursma. Even later scoorde hij het eerste punt toen Nick Urbanus volgde met een opofferingsslag.

Nadat Kinheim een dubbelspel had gedraaid in de tweede inning voegde Amsterdam een punt toe in de derde. Dit keer begon Linoy Croes met een tweehonkslag en schoof op na een OSS van Henrique. Met twee uit scoorde hij na een honkslag van Urbanus.

Pirates werd in de vierde inning op rij uitgeschakeld door Bergman, die daarna weer twee runs moest toestaan in de vijfde. Met één uit sloeg Rashid Gerard een tweehonkslag en scoorde daarna op een hierna volgende driehonkslag van Linoy Croes, die vervolgens zelf scoorde op een opofferingsslag van Roelie Henrique.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek kreeg drie nullen op rij in de eerste inning en kreeg een 2-out double tegen van Jeffrey Arends in de tweede, maar die bleef achter. Heijstek kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de derde en begon de vierde inning met drie slag voor Mervin Gario en Bryan Engelhardt. De rechtshander kreeg daarna een honkslag tegen van Phil Ortez, maar sloot de slagbeurt af met drie slag voor Dashenko Ricardo.

In de vijfde inning liet Kinheim weer twee lopers achter. Met één uit sloeg Dudley Leonora een honkslag, maar ging gedwongen uit. Jochem Koedijk sloeg hierna een honkslag. Met twee lopers op de honken eindigde de slagbeurt na een vangbal.

In de eerste helft van de zesde inning, met een 4-0 achterstand, scoorde Kinheim het eerste punt. Met één uit kwam Bryan Engelhardt na een stootslag-honkslag op het honk en schoof op na een grounder van Phil Ortez. Hij scoorde even later op een honkslag van Dashenko Ricardo. Engelhardt werd een week geleden uit het veld gestuurd en zijn zaak zou donderdagavond worden behandeld, zodat hij een mogelijke schorsing kon verwachten. Echter, Kinheim ging in beroep en dus is Engelhardt gerechtigd dit weekeinde te spelen.

In de zevende inning scoorde Kinheim weer een punt, zodat de achterstand werd verkleind naar 4-2. Dudley Leonora begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Jasper Keijzer, waarna hij scoorde op een honkslag van Jochem Koedijk. Met twee uit ging de laatste uit bij een steelpoging en dat betekende het einde van de inning.

In de achtste inning begon Mervin Gario voor Kinheim met een honkslag, maar daarna sloeg Engelhardt in een dubbelspel. Ortez volgde nog met een honkslag, maar bleef daarna achter.

In de 2e8 sloeg Michael Duursma een tweehonkslag voor Pirates met één uit, maar strandde later op het derde honk.

In de 1e9 kreeg Kinheim nog twee lopers op de honken. Met één uit sloeg Dudley Leonora een tweehonkslag en schoof op na een vangbal. Met twee uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Daan Hendrix nam het over van Heijstek en hij kreeg een grounder van Kevin Moesquit die het einde van de wedstrijd betekende, zodat hij een save op zijn naam kreeg.L&D Amsterdam Pirates - Corendon Kinheim 4-2
RHE
Corendon Kinheim000001100-2110
L&D Amsterdam Pirates10102000X-490
pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, L (0-1)81-944
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (2-0)8.2511122
Daan Hendrix, SV (1)0.1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:24 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26,4° C, oost-zuidoostelijke wind 19 kmu, windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.