Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eén punt genoeg voor UVV om Hoofdklasse-plek veilig te stellen
English
VLEUTEN - UVV had zaterdag (22 augustus) slechts één punt nodig om te winnen van HCAW, dat de 3-game series afgelopen donderdag was begonnen met een 9-5 overwinning. Met de winst stelde UVV weer een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar veilig.

Het enige (onverdiende) punt van de wedstrijd werd gescoord in de vijfde inning door UVV, dat vier verdedigende fouten maakte.

Timo van Ancum gooide opnieuw een 9-inning complete game voor UVV. Hij kwam tot 12 strikeouts en stond slechts drie hits toe. Een week geleden gooide Van Ancum ook alle negen innings in een complete wedstrijd vs. Mampaey The Hawks.

(22 augustus)
UVV scoorde het enige punt van de wedstrijd in de vijfde inning. Norbert Jongerius opende met een tweehonkslag op starter Sander Helmendach, waarna hij scoorde toen Jamie Verheyleweghen's hierna volgende opofferingsstootslag eindigde in een foute aangooi. De laatste bereikte het tweede honk op de fout en bleef daar achter.

In de eerste vier slagbeurten liet UVV nog een loper in scoringspositie achter. In de eerste inning begon Joris van Ballegooy met vier wijd en stal het tweede honk, maar ging toen uit in een 'inning-ending double play'. In de derde begon Jamie Verheyleweghen met een honkslag, schoof op na een grounder, maar strandde toen. UVV ging op rij uit in de tweede en vierde inning, voordat werd gescoord in de vijfde.

In de laatste drie innings liet UVV nog vier lopers achter. In de zesde kreeg met wederom de openingsslagman op het honk toen Gilmer Lampe werd geraakt door en worp, maar hij ging uit bij een steelpoging. Hierna sloegen Dennis De Quint en Omar Williams beiden een honkslag, maar volgde weer een dubbelspel. In de zevende kwamen twee slagmensen op de honken met twee uit, maar bleven achter. En in de achtste kwam nog een slagman op het honk met één uit, maar strandde op het eerste honk.

HCAW liet acht lopers achter, waaronder drie in de eerste helft van de negende inning. Vijf van deze lopers strandden in scoringspositie.

Na een loper op het eerste honk te hebben achtergelaten in de tweede inning kwam HCAW dicht bij een punt in de derde slagbeurt. Roy Seltenrijch begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen volgende slagman Rossini Frolijk na een fout op het honk kwam. Hierna schakelde UVV-pitcher Timo van Ancum Kevin Nieveld met drie slag uit. De inning eindigde toen een strikeout een dubbelspel opleverde. Van Ancum gooide drie slag op Jelle Blaauw, waarna Frolijk uitging bij een steelpoging.

In de vijfde kreeg HCAW weer een loper op het derde honk. Met twee uit kreeg Max Clarijs vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt tijdens zijn steelpoging. Clarijs schoof even later op naar het derde honk na een wilde worp, maar bleef daar achter.

Van Ancum kreeg drie nullen op rij in de zesde, zevende en achtste inning, waarna hij de minimale voorsprong in gevaar zag komen in de negende. Hij begon met een strikeout, maar toen sloeg Roy Seltenrijch een honkslag. Met twee uit kwam Kevin Nieveld na een fout op het honk. Nadat Seltenrijch op het derde honk was gekomen na een wilde worp, kwamen de honken vol te staan toen Jelle Blaauw vier wijd kreeg. Maar daarna eindigde het duel toen Van Ancum drie slag gooide op Gianni Frolijk.UVV - HCAW 1-0
RHE
HCAW000000000-031
UVV00001000X-154
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-2)7.27251-
Steven van Groningen0.1-----
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (2-0)91223--
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Rutger Druijve.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:17 uur.

Game Notes:
UVV handhaaft zich officiëel in de Hoofdklasse voor 2016.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,9° C, zuidoostelijke wind 18 kmu, windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.