Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks voorkomt sweep tegen DSS
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks won zondag (23 augustus) met 3-1 vs. DSS om een sweep te voorkomen en diende tevens de Haarlemse de ploeg de eerste nederlaag toe in de Play-Downs. DSS had alle vijf wedstrijden tot nu toe gewonnen van de 9-game series.

The Hawks kwam in dit duel tot zeven honkslagen, waaronder drie van Julian Goins.

(23 augustus)
Mark van Deursen, die dit seizoen alleen als reliever werd ingezet, maakte zijn eerste start voor DSS. De rechtshander kwam in de eerste twee innings niet in de problemen, maar moest een punt toestaan in de derde slagbeurt. Kevin van Veen begon toen met een tweehonkslag, schoof daarna op na een grounder van Amir Daou en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Odion Gouverneur. Met twee uit kwam Berend Ruben nog met een stootslag-honkslag op het honk, maar de inning eindigde toen Gouverneur werd uitgeschakeld bij een poging een extra honk te pakken op de stootslag.

In de vierde inning nam Kevin Geestman, normaal gesproken de closer van DSS, de pitching over van Van Deursen. Hij kreeg drie nullen op rij in de vierde, maar kreeg punten tegen in de vijfde en zesde slagbeurt.

In de vijfde opende Julian Goins met een infield-hit, die werd gevolgd door een foute aangooi waardoor hij het tweede honk kon bereiken. Hij schoof daarna een honk op na een grouder. Hierna kreeg Amir Daou vier wijd en een wilde worp zorgde ervoor dat beide lopers opschoven, zodat een punt werd gescoord. Vervolgens kreeg ook Odion Gouverneur een vrije loop. Met twee uit volgde een nieuwe wilde worp, resulterend in lopers op het tweede en derde honk, maar zij bleven achter.

In de zesde kwam Max Ploegstra, een reliever in de DSS-staff, in het duel als nieuwe linksvelder bij de Haarlemmers. In deze slagbeurt voegde The Hawks een punt toe, maar liet ook weer twee lopers achter. Met één uit kreeg Tim Roodenburg vier wijd en stal met twee uit het tweede honk. Hij schoof vervolgens op na een honkslag van Julian Goins en scoorde op een hierna volgende honkslag van Kevin van Veen om de stand op 3-0 te brengen.

In de zevende verving linkshander Rik Geestman (normaal een starter) zijn broer Kevin Geestman. Hij gaf een vrije loop weg, maar die slagman strandde op het tweede honk. In de achtste kreeg nieuwe werper Jorn van Ingen een 2-out single tegen van Goins, zijn derde in het duel, maar een groundout sloot de inning af.

DSS kreeg verschillende honklopers op starter Quinn Tramm, maar verzuimde te scoren.

In de eerste inning opende Mark Smit met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Een vrije loop voor Sven Jongejans volgde, maar hij bleef achter. In de tweede begon Levine Gabriëls met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

In de derde kwam DSS dicht bij de opening van de score. Met één uit sloeg Tommy van de Sanden een honkslag, waarna Mark Smit met een tweehonkslag volgde. Van de Sanden werd doorgestuurd richting plaat, maar werd daar uitgeschakeld. Smit schoof op naar het derde honk op de aangooi, maar strandde daar. In de volgende vijf slagbeurten kreeg DSS geen scoringskansen meer, ook omdat The Hawks twee dubbelspelen maakte.

DSS scoorde hun enige punt in de eerste helft van de negende inning. Lead-off hitter Mark Smit sloeg de bal het midveld in waar twee fouten werden gemaakt, zodat hij het derde honk kon bereiken. Hij scoorde daarna toen Max Ploegstra een honkslag sloeg in zijn eerste slagbeurt van het seizoen. Dat leidde tot een werperswissel. Quinn Tramm werd opgevolgd door de Amerikaanse linkshander Enoch Deaton, die afgelopen donderdag de startende werper was in de opener van de reeks tegen DSS. Hij schakelde drie slagmensen op rij uit en kreeg een save op zijn naam.Mampaey The Hawks - DSS 3-1
RHE
DSS000000001-152
Mampaey The Hawks00101100X-372
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mark van Deursen, L (0-1)31-311
Kevin Geestman333322
Rik Geestman1-1---
Jorn van Ingen1--1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (1-1)8 (*)3351-
Enoch Deaton, SV (1)1-----
(*) - Tramm gooide op twee slagmensen in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henny Jansen, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:15 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C, oost-zuidoostelijke wind 29 kmu, windkracht 4,5 Bft, luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.