Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim versterkt positie na series-winst vs. Amsterdam Pirates
English
HAARLEM - L&D Amsterdam Pirates verzuimde om zondag (23 augustus) een 5-0 voorsprong vast te houden en verloor met 8-5 bij Corendon Kinheim.

Met de winst won Kinheim hun 3-game vs. Amsterdam (2-1), waardoor het in een prima positie is gekomen om zich te plaatsen voor de allesbeslissende Holland Series. De Haarlemmers begonnen de Play-Offs een week geleden ook met winnen van hun reeks tegen titelverdediger Curaçao Neptunus, dat nu tegen een mogelijke uitschakeling aankijkt.

Aan de andere kant verloor Amsterdam Pirates de tweede mogelijkheid om zich te plaatsen voor de best-of-seven finale. Wanneer men de opener op donderdag had gewonnen zou de winst op zaterdag voor plaatsing hebben gezorgd. De volgende mogelijkheid was vandaag, want de koploper heeft slechts één overwinning nodig om de Holland Series te bereiken. De volgende kans voor Amsterdam komt in de komende 3-game series vs. Neptunus. Een winst voor Amsterdam betekent plaatsing en daardoor zal Neptunus meer afhankelijk worden van wat Kinheim zal doen in hun reeks tegen Pioniers.

(23 augustus)
Amsterdam Pirates beleefde een sterke start en scoorde vijf punten in de eerste drie innings. En daarmee leek de ploeg niet alleen op weg naar een overwinning, maar leek zichzelf ook te gaan verzekeren van een plek in de Holland Series.

In de eerste slagbeurt scoorde Amsterdam drie onverdiende punten op starter Tom Stuifbergen. Lead-off hitter Roelie Henrique kwam na een fout op het honk, waarna de honken vol kwamen te staan toen Michael Duursma en Nick Urbanus beiden een honkslag sloegen. Hierna schakelde Stuifbergen Kenny Berkenbosch met drie slag uit, maar gooide vier wijd op Remco Draijer, resulterend in het eerste punt. Stuifbergen gooide hierna ook drie slag op Bas Nooij, maar kreeg vervolgens een 2-run single tegen van Rashid Gerard.

Amsterdam voegde een punt toe in de tweede inning. Patrick Bok begon met een tweehonkslag, waarna hij opschoof op een grounder van Linoy Croes en scoorde op een honkslag van Roelie Henrique om er een 4-0 stand van te maken. Net na het tegen krijgen van de honkslag had Stuifbergen commentaar op de slagzone van Home Plate Umpire Niek Elshof en werd weggestuurd. Scott Ronnenbergh nam het over en schakelde Duursma met drie slag uit, waarna Henrique uitging bij een steelpoging.

In de derde verhoogde Amsterdam de voorsprong naar 5-0, maar liet ook de honken vol achter. Nick Urbanus begon met een stootslag-honkslag en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. HIj kwam een honk verder na een grounder van Kenny Berkenbosch, waarna hij scoorde op een honkslag van Remco Draijer. Een honkslag van Bas Nooij en vier wijd met twee uit voor Patrick Bok zorgde voor volle honken, maar een gedwongen nul sloot de inning af, zodat drie lopers achterbleven.

In de volgende slagbeurten verzuimde Amsterdam meer afstand te nemen op Ronnenbergh. Na een loper op het derde honk achter te laten in de vierde werd Pirates in de vijfde op rij uitgeschakeld door de linkshander, waaronder twee strikeouts.

Intussen was Kinheim begonnen aan een comeback. In de eerste slagbeurt had Pirates een dubbelspel gemaakt en in de tweede liet Kinheim een loper op het eerste honk achter. Maar met een 5-0 achterstand scoorde Kinheim tweemaal in de tweede helft van de derde inning op starter Kyle Ward. Jasper Keijzer begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen, met één uit, Kevin Moesquit en Mervin Gario ook een honkslag sloegen. Ward volgde met drie slag voor Bryan Engelhardt, maar hierna sloeg Phil Ortez een 2-run single die de achterstand verkleinde naar 5-2. Ward sloot de inning af met drie slag voor Dashenko Ricardo, zodat twee loper achterbleven.

Kinheim maakte er een compleet nieuwe wedstrijd van in de 2e4 toen het langszij kwam met het scoren van drie onverdiende punten. Jeffrey Arends begon met een honkslag en Dudley Leonora kreeg vier wijd, waarna de twee opschoven na een opofferingsstootslag van Jasper Keijzer. Hierna sloeg Jochem Koedijk een grounder naar tweede honkman Nick Urbanus, maar die maakte een foute aangooi richting plaat, waardoor niet alleen Arends, maar ook Leonora kon scoren. Hierna nam Dennis Burgersdijk de pitching over van Kyle Ward en hij kreeg een stootslag-honkslag tegen van Kevin Moesquit. Even later werd Koedijk op de plaat uitgeschakeld op een grounder richting derde honkman Rashid Gerard. Met lopers op het eerste en tweede honk leverde Bryan Engelhardt een RBI-single af die de stand in balans bracht. Burgersdijk zorgde vervolgens voor volle honken met vier wijd voor Phil Ortez. Tom de Blok verving hierna Burgersdijk en sloot de inning af met drie slag voor Dashenko Ricardo, maar Kinheim had er een 5-5 stand van gemaakt.

In de 2e5 maakte de Pirates-verdediging nog eens twee fouten, maar toen liet Kinheim twee lopers achter. Amsterdam strandde ook twee lopers in de zesde. Ronnenbergh gaf toen twee vrije lopen weg met één uit en werd opgevolgd door Pim Walsma, die twee vangballen kreeg.

Kinheim sloeg daarna met drie runs toe in de tweede helft van de zesde inning. Lead-off hitter Mervin Gario kwam op het honk na de vierde fout in het Pirates-infield, dit keer een foute aangooi van derde honkman Rashid Gerard. Hierna sloeg Bryan Engelhardt een tweehonkslag, waarna Phil Ortez volgde met een 2-run single om Kinheim op een 7-5 voorsprong te zetten. Nadat Ortez was opgeschoven op een opofferingsstootslag van Dashenko Ricardo werd Tom de Blok opgevolgd door Daan Hendrix, die werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Jeffrey Arends. Twee grounder sloten de slagbeurt af, maar Kinheim had het duel in eigen voordeel omgedraaid.

Amsterdam kreeg geen kansen meer de achterstand ongedaan te maken. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zevende opende pinch-hitter Jesse Aussems de achtste met vier wijd, maar volgde een dubbelspel. Walsma kreeg nog een honkslag tegen van Linoy Croes, maar die strandde. In de negende opende Michael Duursma met een honkslag, waarna Walsma de volgende drie slagmensen uitschakelde en de winst veiligstelde.Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 8-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates311000000-5104
Corendon Kinheim00230300X-8143
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward3.141752
Dennis Burgersdijk0.1-12--
Tom de Blok, L (0-1)1.22-232
Daan Hendrix2.21-3--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen1.121541
Scott Ronnenbergh434311
Pim Walsma, W (2-0)3.2112--
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-3:18 uur.

Game Notes:
Tom Stuifbergen (Kinheim) in de 1e2 uit het veld gestuurd door HP Umpire Niek Elshof wegens commentaar.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25° C, oostelijke wind 29 kmu, windkracht 4,5 Bft, luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.