Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alswinn Kieboom)

Spencer Kieboom toegevoegd aan 40-man roster Washingtion Nationals
English
WASHINGTON, D.C. (USA) - Catcher Spencer Kieboom is toegevoegd aan het 40-man roster van de Washington Nationals. Ook toegevoegd werden infielder Chris Bostick en linkshandige werper Nick Lee. De club maakte de promoties een paar dagen geleden bekend.


...Spencer Kieboom met zijn ouders bij de 2014 All Star Game...
(© Foto: Alswinn Kieboom)
De 24-jarige Kieboom is de zoon van voormalig Hoofdklasse-catcher Alswinn Kieboom, die speelde voor Twins en HCAW en uitkwam voor Jong Oranje, voordat hij naar de States verhuisde. In 2013 maakte Spencer deel uit van de voorselectie van het Nederlands Honkbal Team voor de World Baseball Classic.

Kieboom werd dit jaar beoordeeld als de beste defensieve catcher in de Carolina League (Single-A Advanced). In zijn professionele loopbaan gooide Kieboom 41 procent uit van de lopers die probeerden een honk te stelen.

Dit seizoen sloeg Kieboom .248 met 16 tweehonkslagen, één driehonkslag en twee homeruns voor Potomac Nationals. Hij scoorde 30 punten en sloeg er 26 binnen. Kieboom werd dit jaar gekozen voor de All Star Game in de Carolina League. Vorig jaar speelde hij ook in de All Star Game, maar toen in de South Atlantic League (Single-A).

Na afloop van het seizoen speelde Kieboom in de Arizona Fall League, die afgelopen weekeinde werd afgesloten. In 13 wedstrijden voor de Salt River Rafters sloeg hij .238 met twee homeruns, zeven binnengeslagen punten en drie gescoorde punten.

Bostick stond dit jaar op de eerste plaats in het Nationals minor league-systeem met gestolen honken, vierde met homeruns en vierde met binnengeslagen punten. Lee gooide 271 keer drie slag in 249 gegooide innings.

Met de toevoeging van dit trio staan er nu 38 spelers op het 40-man roster van de Washington Nationals.

(25 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.