Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar, met een bijdrage van Hans Jansen de Vries)

Voormalig Hoofdklasse-speler Joey Berkenbosch deelnemer Wereldkampioenschap MMA
English
PRAAG (Tsjechië) - Voormalig Hoofdklasse-honkballer Joey Berkenbosch vertegenwoordigt Nederland op het Wereldkampioenschap Mixed Martial Arts voor Amateurs, dat komend weekeinde zal plaatsvinden in de Tsjechische hoofdstad Praag. De brandweerman maakt deel uit van de Nederlandse delegatie, die wordt gecoached door Gegard Mousasi en onder leiding staat van chef d'équipe Bert Kops. De ploeg neemt deel aan verschillende gevechten.

Donderdag (26 november) was de registratie, gewichtsmeting en de medische controle. 's Avonds vond de loting voor de gevechten plaats.

Vrijdag wordt het evenement officiëel geopend om 10 uur, waarna de gehele dag de kwalificatie-ronden en de halve finales zullen plaatsvinden. De finales en prijsuitreikingen volgen op zaterdagavond.

De World Mixed Martial Arts Association heeft ruim 40 aangesloten landen wereldwijd. Mixed martial arts is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten en -sporten, zoals ondermeer worstelen (grappling), judo, karate, kickboksen en boksen.

Joey Berkenbosch honkbalde verschilende seizoenen in de Hoofdklasse. Hij maakte zijn debuut in 2003 bij Almere '90, voor wie hij ook in de hoogste afdeling uitkwam in 2004-2005 en in 2010. In het seizoen 2007 speelde hij voor Amsterdam Pirates. In zijn eerste twee seizoenen in Almere en zijn seizoen in Amsterdam was hij teamgenoot van zijn broer Kenny Berkenbosch, de eerste honkman/designated hitter van L&D Amsterdam Pirates. Dit jaar was Joey player/coach bij Almere '90, dat op de zevende plaats eindigde in de Eerste Klasse A.

(26 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.