Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Euro League Baseball gaat in 2016 van start!
English
AMSTERDAM - De European Association of Professional Baseball heeft bekend gemaakt dat hun eerste Winter Meeting, gehouden op vrijdag 23 oktober, heeft geresulteerd in een beslissing om in 2016 daadwerkelijk te beginnen met de professionele Euro League Baseball.

In een persbericht stelt de EAPB dat de beslissing werd genomen na besprekingen met betrekking tot de omvang en de lengte van het speelschema. De vergadering werd afgesloten met het plan het seizoen in te korten naar drie of vier maanden en het aantal te spelen wedstrijden terug te brengen naar 18 met een wekelijke 2-game series op maandag en dinsdag of of dinsdag en woensdag.

,,We zijn enorm blij met het resultaat van deze belangrijke bijeenkomst waar alle ploegen hun steun toonden om Euro League Baseball in 2016 het inaugurele seizoen te laten hebben'', aldus EAPB-President Wim van den Hurk.

De allereerste EAPB Winter Meeting werd afgelopen vrijdag in Amsterdam gehouden. Negen teams waren vertegenwoordigd door hun Voorzitter en/of General Managers.

In de Euro League Baseball zullen tien teams uitkomen afkomstig uit zes verschillende landen, namelijk Duitsland (3), Frankrijk (2), Italië (1), Nederland (2), San Marino (1) en Tsjechië (1). Nederland wordt vertegenwoordigd door landskampioen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates.

De overige deelnemende teams zijn Fortitudo Bologna (Italië), Bonn Capitals, Haar-Munich Disciples, Regensburg Buchbinder Legionäre (allen Duitsland), Draci Brno (Tsjechië), Rouen Huskies, Templiers Senart (beide Frankrijk) en T&A San Marino (San Marino).

In het oorspronkelijke speelschema zouden de tien ploegen het seizoen openen op 4 april en 4-game series spelen. De wedstrijden waren vastgesteld voor maandag tot en met donderdag en de meeste teams zouden een week vrij hebben tussen twee series. Elk team zou in totaal 36 wedstrijden spelen.

Een nieuw speelschema wordt binnenkort bekend gemaakt.

(27 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.