Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW boekt cruciale zege in opener vs. The Hawks
English
BUSSUM - HCAW won vrijdagavond (28 augustus) met 2-1 vs. Mampaey The Hawks en boekte daarmee een belangrijke overwinning. Deze reeks tussen de twee teams is bepalend wie van de twee op de laatste plaats zal eindigen en daardoor zal moeten deelnemen aan een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. De ploeg die tijdens deze series tweemaal wint stelt een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar veilig.

HCAW scoorde beide punten in de tweede inning, waarna men de kleine voorsprong vasthield dankzij goede pitching en verdediging.

(28 augustus)
HCAW scoorde beide punten in de tweede helft van de tweede inning op Enoch Deaton. De Amerikaanse linkshander kreeg een lead-off single tegen van Kevin Nieveld, maar volgde met een strikeout. Hierna werd een foute aangooi gemaakt op een 'force play-grounder' van by Rikkert Kempen en dat zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. De twee scoorden even later op een hierna volgende tweehonkslag van Max Clarijs. Een nieuwe fout werd vervolgens gemaakt op een grounder van Peter van Doesburg. Maar met lopers op het tweede en derde honk sloten een strikeout en groundout de slagbeurt af.

HCAW ging op rij uit in de volgende twee innings, waarna men verschillende honklopers kreeg in de vijfde tot en met zevende beurt, maar geen punten kon toevoegen. In de vijfde, met twee uit, sloegen Jelle Blaauw en Marciano Philippi beiden een honkslag, maar strandden. In de zesde, met één uit, sloeg Gianni Frolijk een honkslag en volgde een fout op een grounder van Rikkert Kempen, maar opnieuw bleven twee lopers achter. In de zevende liet HCAW één loper achter.

The Hawks werd het zwijgen opgelegd door starter Sander Helmendach, die slechts twee hits toestond in zes innings. De eerste van deze honkslagen werd geslagen met twee uit in de eerste inning door Tim Roodenburg, maar een strikeout volgde. Na drie nullen op rij in de volgende twee slagbeurten kreeg Helmendach een lead-off single tegen van Julian Goins in de vierde, maar dit volgde een dubbelspel.

In de vijfde bereikte lead-off hitter Brian Raap het honk toen een fout werd gemaakt op zijn stootslag, maar hij ging gedwongen uit. The Hawks kwam in de eerste zes innings niet in scoringspositie op Helmendach, die in de zesde nog vier wijd gooide op Odion Gouverneur, maar hij ging gedwongen uit.

In de zevende, met een 2-0 voorsprong, gooide Helmendach vier wijd op pinch-hitter Gregory Trinidad en Brian Raap. Hij werd daarna opgevolgd door Steven van Groningen, die een 'force play-grounder' kreeg van Kevin van Veen. Raap ging gedwongen uit, maar Trinidad bereikte het derde honk, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Stephen Henson. Volgende slagman Louie-Jay Sienders werd geraakt door een worp, waarna een grounder de slagbeurt afsloot en twee lopers achterbleven.

In de achtste kwam The Hawks dicht bij de gelijkmaker. Odion Gouverneur opende met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde na een grounder van Amir Daou. Echter, hij strandde daar, want er volgden nog twee grounders.

In de negende kreeg Van Groningen nog een 2-out single tegen van Stephen Henson, maar sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout.HCAW - Mampaey The Hawks 2-1
RHE
Mampaey The Hawks000000100-144
HCAW02000000X-271
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (1-2)851721
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, W (1-2)6 (*)73211
Steven van Groningen, SV (1)33-2--
(*) - Helmendach gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-André Ficken, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes:
Wedstrijd oorspronkelijk gepland voor donderdag 27 augustus, maar toen afgelast vanwege regen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,1° C, west-zuidwestelijke wind 18 kmu, windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.