Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV shuts out DSS
English
VLEUTEN - Een week geleden stelden UVV en DSS zichzelf beide van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar. En dus is hun series deze week alleen maar 'for-the-record'. En dat betekent weer dat beide hoofdcoaches vrij zijn om deze reeks te gebruiken om wat te experimenteren, rookies speelruimte te geven en spelers om onbekende posities in te zetten.

Voor aanvang van de reeks wees DSS Hoofd Coach Lennart Stut drie relievers aan als startende werpers. Max Ploegstra, die meetal rond de zevende inning in het duel komt, was aangewezen als starter voor de opener, terwijl closer Kevin Geestman op de lijst staat om Game 2 te starten op zaterdag. Mark van Deursen, die ook voornamelijk in relief werd ingezet, zal zondag starten.

UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan had zijn rotatie voor deze reeks niet bekend gemaakt. Hij begon vanavond met Timo van Ancum, die bijna zijn derde opeenvolgende complete wedstrijd gooide. Hij gooide acht innings, waarna hij in de negende werd afgelost.

(28 augustus)
DSS werd vanavond op slechts vier honkslagen gehouden, waarvan drie op starter Timo van Ancum, die zevenmaal drie slag gooide. Twee van deze hits werden al in de eerste inning genoteerd, waarin DSS de honken vol kreeg. Met één uit sloeg Sven Jongejans een honkslag. Met twee uit sloeg ook Seb Visser een honkslag en kwamen de honken na vier wijd voor Levine Gabriëls. Een pop-pup maakte vervolgens een einde aan de inning, zodat drie lopers achterbleven. In het restant van de wedstrijd kwam DSS niet meer in scoringspositie.

Van Ancum kreeg drie nullen op rij in de tweede, derde, vijfde, zevende en achtste inning. Hij zou nog maar twee slagmensen tot de honken toestaan. In de vierde raakte hij de openingsslagman met een worp, maar schakelde hem even later op het eerste honk uit met een pick-off. In de zesde kreeg de rechtshander een one-out single tegen van Jongejans, maar die strandde op het eerste honk.

Nadat DSS de honken vol had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning reageerde UVV met twee runs in hun eerste slagbeurt op Max Ploegstra. Lead-off hitter Joris van Ballegooy werd geraakt door een worp, waarna Gilmer Lampe een honkslag sloeg. De twee schoven op na een grounder van Dennis De Quint, waarna een grounder van Omar Williams voor het eerste punt zorgde. Een tweehonkslag van Mike Bazuin maakte er 2-0 van.

In zowel de tweede als de derde inning kreeg Ploegstra een tweehonkslag tegen. In de tweede was het Jamie Verheyleweghen die een double sloeg met één uit, in de derde sloeg Omar Williams een tweehonkslag met twee uit. Beiden strandden op het tweede honk.

In de vierde inning kwam UVV tot een rally van drie punten om meer afstand te nemen. Met twee uit werd Jamie Verheyleweghen geraakt door een worp, waarna hij scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Dennis Ribbens. De laatste scoorde toen volgende slagman Joris van Ballegooy een honkslag sloeg. Even later stal Van Ballegooy het tweede honk en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Gilmer Lampe.

Met een 5-0 achterstand nam Alex Marcussen de pitching bij DSS over in de vijfde inning en debuteerde daarmee in de Hoofdklasse-ploeg. Met één uit gooide hij vier wijd op Tony Enos en raakte daarna Norbert Jongerius met een worp. Maar de rookie stond geen punten toe, want een vangbal en groundout sloten de slagbeurt hierna af.

Tim Halderman, één van de reguliere starters in de rotatie van DSS, nam het werpen over in de zesde inning en gooide de laatste drie innings voor de Haarlemmers. Hij kreeg UVV's zesde punt tegen in de zevende nadat de thuisploeg twee lopers had achtergelaten in de zesde. In de zevende opende Tony Enos met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Norbert Jongerius en scoorde op een grounder van Jamie Verheyleweghen.

In de eerste helft van de negende werd Van Ancum opgevolgd door Thijs Steenwijk, die de laatste weken als startende werper regelmatig was gebruikt in de openingswedstrijden van een nieuwe reeks. Hij kreeg een 2-out single tegen van Seb Visser, maar sloot het duel daarna af met een strikeout.UVV - DSS 6-0
RHE
DSS000000000-041
UVV20030010X-680
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Max Ploegstra, L (2-1)4-1654
Alex Marcussen1-1---
Tim Halderman311211
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (3-0)8713--
Thijs Steenwijk11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-André Eijpe, 3B-Yme van der Lugt.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:03 uur.

Game Notes:
Wedstrijd oorspronkelijk gepland voor donderdag 27 augustus, maar toen afgelast vanwege regen.
Umpire Yme van der Lugt maakt zijn debuut op Hoofdklasse-niveau.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,1° C, west-zuidwestelijke wind 19 kmu, windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.