Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Royals nemen 2-0 voorsprong in World Series tegen Mets
English
KANSAS CITY, Missouri ( USA) - De Kansas City Royals heeft een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven World Series tegen de New York Mets door woensdagavond (28 oktober) overtuigend met 7-1 te winnen. Na een 1-0 achterstand kwamen de Royals tot een rally van vier punten in de tweede helft van de vijfde om het duel te beslissen.

Game Three wordt vrijdagavond gespeeld in New York.

Op dinsdag openden de Royals de World Series met een 5-4 winst in een 14-inning thriller die meer dan vijf uur duurde. De wedstrijd evenaarde het record van langste World Series-wedstrijd in innings.
De eerste 14-inning wedstrijd werd gespeeld op 9 oktober 1916 en dat was Game 2 van de World Series tussen de Boston Red Sox en Brooklyn Dodgers. De Red Sox wonnen het duel met 2-1. Winnende werper toen was de legendarische Babe Ruth, die alle 14 innings gooide voor Boston en daarin slechts zes honkslagen toestond. Als slagman was Ruth 0-uit-5 en hij sloeg het gelijkmakende punt binnin in de derde inning met een grounder.
De tweede 14-inning wedstrijd werd 89 jaar later gespeeld op 25 oktober 2005 toen de Chicago White Sox met 7-5 won van de Houston Astros.
Verslag Game One

KC's Game One-starter Edinson Vólquez vloog eerder vandaag terug naar de Dominicaanse Republiek om bij zijn familie te zijn. Zijn vader Daniel overleed dinsdag enige tijd voor aanvang van Game One op 63-jarige leeftijd aan hartcomplicaties. Vólquez gooide de eerste zes innings, waarna hij in de kleedkamer van het nieuws op de hoogte werd gebracht door zijn vrouw. De verwachting is dat de rechtshander weer terug bij het team zal zijn voor Game Three op vrijdag.De startende werpers vanavond waren rechtshander Johnny Cueto voor de Royals en rechtshander Jacob deGrom voor de Mets.

Johnny Cueto was 11-13 dit seizoen met een 3.44 ERA. In zijn loopbaan is Cueto 3-4 tegen de Mets, waaronder één nederlaag dit seizoen. Vanavond was Cueto's vierde start van het 'postseason' en het zevende optreden in zijn loopbaan. Hij had een 'no-decision' in Game 2 van de ALDS tegen de Houston Astros, waarna hij de winnaar was in Game 5 toen de Royals de reeks wonnen. Cueto was vervolgens de verliezende werper in Game 3 van de ALCS tegen de Toronto Blue Jays.

Jacob deGrom was 14-8 dit seizoen met een 2.54 ERA. Vanavond was zijn allereerste optreden tegen de Royals. In dit 'postseason' startte deGrom drie wedstrijden en won die alledrie. Hij won eerste Game 1 van de NLDS tegen de Los Angeles Dodgers, waarna hij ook Game 5 won. deGrom won daarna ook zijn derde start en dat was Game 3 van de NLCS tegen de Chicago Cubs.Beide startende werpers kregen drie nullen op rij in de eerste inning, maar daarna kregen de Mets hun eerste honkloper in de eerste helft van de tweede slagbeurt. Met één uit bereikte Lucas Duda het honk via een infield-hit op Royals-starter Johnny Cueto, maar werd vervolgens uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

Cueto kreeg weer drie nullen op rij in de derde. In de 2e3 kreeg deGrom zijn eerste honkloper toen hij vier wijd gooide op Alex Gordon met één uit, maar hij strandde.

In de 1e4 openden de Mets de score. Curtis Granderson begon met vier wijd, waarna Daniel Murphy met één uit ook vier wijd kreeg. Even later ging Granderson gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Yoenis Cespedes, maar daarna volgde Lucas Duda met een honkslag, die de Mets op een 1-0 voorsprong zette.

In de 2e4 bereikte Ben Zobrist het honk na een fout en schoof op toen Eric Hosmer een honkslag sloeg met één uit. De twee schoven op na een grounder van Kendrys Morales, waarna de honken vol kwamen te staan toen Mike Moustakas vier wijd kreeg. Echter, de drie lopers bleven achter toen een grounder van Salvador Pérez de inning afsloot.

In de 2e5 kreeg deGrom meer honklopers en kwam duidelijk in de problemen. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Alex Gordon, waarna hij een honkslag moest toestaan aan Álex Ríos. Even later scoorde Gordon het gelijkmakende punt toen Alcides Escobar volgde met een nieuwe honkslag. Hiermee verlengde Escobar zijn 'postseason'-hitting streak naar twaalf wedstrijden. Twee nullen volgden, maar daarna leverde Eric Hosmer een 2-run single af die de stand op 3-1 bracht in voordeel van de Royals. Hierna sloeg ook Kendrys Morales een honkslag en zorgde daarmee voor lopers op het eerste en derde honk. Mike Moustakas volgde met een nieuwe puntscorende honkslag die er 4-1 van maakte.

Nadat Cueto weer drie achtereenvolgende nullen had gekregen in de eerste helft van de zesde werd Hansel Robles de nieuwe werper voor de Mets in de tweede helft van de inning. Hij kreeg drie nullen, waaronder een verre uithaal in het midveld van Álex Ríos, die net boven de omheining werd gevangen door Yoenis Cespedes.

In de 2e7 nam Jon Niese de Mets-pitching over. De linkshander gooide vier wijd op Lorenzo Cain met één uit, maar hij bleef achter.

Cueto vervolgde ondertussen zijn dominante optreden door wederom drie slagmensen uit te schakelen in de eerste helft van de zevende en de achtste inning. Daarmee had de rechtshander 13 slagmensen op rij uitgechakeld sinds de vierde slagbeurt.

In de 2e8 waren de Royals opnieuw productief met een nieuwe rally. Mike Moustakas opende met een honkslag en Salvador Pérez volgde met een tweehonkslag. Hierna voegde Alex Gordon een puntscorende tweehonkslag toe die er 5-1 van maakte. Dat leidde ook tot een werperswissel. Addison Reed nam het over, maar werd begroet met een verre opofferingsslag van Paulo Orlando die het zesde KC-punt opleverde. Vervolgens dreunde Alcides Escobar een driehonkslag het midveld in om het volgende punt binnen te brengen en de stand op te voeren naar 7-1. En dat bracht ook een nieuwe werper naar de heuvel, Sean Gilmartin en die schakelde de volgende twee slagmensen uit.

In de 1e9 schakelde Cueto de eerste twee slagmensen uit. Maar hierna, na 15 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld, gooide Cueto vier wijd op Daniel Murphy. De inning en de wedstrijd eindigden daarna toen Yoenis Cespedes werd uitgevangen. En daarmee gooide Johnny Cueto een complete game 2-hitter, waarin beide honkslagen werden geslagen door Lucas Duda. Cueto werd de eerste American League-werper die een complete wedstrijd gooide in de World Series sinds Jack Morris 10 innings gooide in Game 7 van de 1991 Series voor de Minnesota Twins tegen de Atlanta Braves. De Twins wonnen het duel met 1-0 en Morris werd MVP.

(28 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.