Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim voorkomt uitschakeling met 10e inning comeback-winst
English
HAARLEM - Op zaterdag (29 augustus) was Corendon Kinheim één bal verwijderd van uitschakeling voor de Holland Series en stond met 3-2 achter vs. Vaessen Pioniers. De Haarlemse ploeg kwam even later niet alleen langszij, het zou ook met 4-3 gaan winnen in 10 innings.

Een nederlaag zou tot gevolg hebben gehad dat L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus de finale zouden hebben bereikt. Vandaag won Neptunus ook het tweede duel vs. Amsterdam. Daardoor konden Neptunus en Kinheim niet meer gelijk eindigen in geval van verlies voor Kinheim. Een gelijke stand zou Kinheim de finaleplek hebben opgeleverd, omdat het de 3-game series vs. Neptunus had gewonnen.

Maar dat scenario werd uitgewist toen Kinheim vanmiddag won. En daarmee behoudt Kinheim de kansen de best-of-seven finale te bereiken.

En dankzij de resultaten van vandaag zal de slotdag van de Play-Offs op zondag nu beslissend zijn en gaat bepalen welke twee teams elkaar gaan ontmoeten in de strijd om de Nederlandse kampioenstitel.

(29 augustus)
Kinheim verzuimde een vroege 2-0 voorsprong vast te houden, maar was uiteindelijk wel de winnende ploeg. Kinheim scoorde een punt in de eerste en tweede inning op starter Lars Huijer om een vroege voorsprong te nemen.

In de eerste slagbeurt begonnen Kevin Moesquit en Mervin Gario met honkslagen. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Phil Ortez, waarna Moesquit scoorde op een grounder van Dashenko Ricardo.

In de tweede inning sloeg Niels van Weert een honkslag met één uit, schoof op toen Jasper Keijzer na een fout het honk bereikte en scoorde op een 2-out single van Kevin Moesquit, die een belangrijk aandeel had in de winst van vandaag.

Na gescoord te hebben in de eerste twee innings werd Kinheim door Huijer puntloos gehouden in de volgende zes slagbeurten. De rechtshander stond nog maar vier honkslagen toe. Twee daarvan kwamen in de zesde inning nadat Pioniers langszij was gekomen. Met één uit sloegen Jeffrey Arends en Dudley Leonora toen een honkslag, maar bleven achter. In de zevende werd Huijer gesteund met een dubbelspel. In de achtste, met Pioniers nu op een 3-2 voorsprong, zag hij Kinheim pas voor de tweede keer in scoringspositie komen sinds de tweede inning. Lead-off hitter Phil Ortez kwam na een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Dashenko Ricardo, maar strandde ook.

Doordat Tom Stuifbergen werd geschrapt van zijn start op vrijdag vanwege een rugblessure schoof de aanvankelijke starter van vandaag, David Bergman, naar het eerste duel van gisteren. Hij kreeg 20 hits tegen in een 7-4 nederlaag. Glenn Wassink, die zondag zou starten, schoof door naar vandaag en hij hield Pioneirs puntloos in de eerste vier innings.

Met twee uit in de eerste inning gooide Wassink vier wijd op Danny Rombley en in de tweede kreeg hij een 2-out single tegen van Kevin Dirksen. Hij kreeg drie nullen op rij in de derde, waarna hij Pioniers twee lopers zag achterlaten in de vierde. In die slagbeurt opende Rombley met een honkslag en bereikte het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Vince Rooi. Maar hierna volgden drie nullen.

In de eerste helft van de vijfde inning, met een 2-0 achterstand, kwam Pioniers langszij met twee uit, maar liet ook de honken vol achter. Djewi Appelman begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Kevin Weijgertse. Met twee uit kwamen de honken vol toen Dirk van 't Klooster en Danny Rombley beiden een honkslag sloegen. Het eerste punt werd even later gescoord toen Wassink Vince Rooi met een worp raakte en vervolgens kwam de stand in balans toen Mark-Jan Moorman volgde met een honkslag. De inning eindigde en drie lopers bleven achter toen Wassink drie slag gooide op Quintin De Cuba.

In de zevende inning nam Pioniers een 3-2 voorsprong op nieuwe werper Pim Walsma. Met één uit sloeg Rombley een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Rooi. Hierna kreeg Moorman vier wijd, maar eindigde de inning toen De Cuba in een dubbelspel sloeg.

In de eerste helft van de achtste kreeg Pioniers de kans een 'insurance run' toe te voegen. Kevin Dirksen begon met een honkslag, waarna hij een extra honk probeerde te pakken op een honkslag van Djewi Appelman, maar op het derde honk werd uitgeschakeld. Vier wijd voor Kevin Weijgertse volgde, maar Pioniers liet twee lopers achter.

Nadat Kinheim een loper op het tweede honk had achtergelaten in hun achtste beurt schakelde closer Arshwin Asjes drie Pioniers-slagmensen op rij uit in de eerste helft van de negende. En zo begon de 2e9 met een 3-2 voorsprong voor Pioniers. Closer Bayron Cornelisse nam het werpen over van Lars Huijer, maar begon met vier wijd voor lead-off hitter Niels van Weert. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Jasper Keijzer en bereikte het derde honk op een grounder van Jochem Koedijk. Met het gelijkmakende punt op het derde honk kwam volgende slagman Kevin Moesquit op een één-wijd-twee-slag count, zodat Kinheim dus één slagbal verwijderd was van uitschakeling. Moesquit maakte goed contact op de volgende worp en sloeg een honkslag langs de linkerkant van het infield, waardoor Van Weert het gelijkmakende punt kon scoren. Een vangbal volgde, maar de stand was nu in evenwicht en een tie-break volgde.

In de 1e10 schoven tie-break lopers Vince Rooi (2B) en Mark-Jan Moorman (1B) op na een opofferingsstootslag van Quintin De Cuba. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Kevin Dirksen hierna opzettelijk vier wijd. Dat was succesvol, want de inning eindigde toen volgende slagman Djewi Appelman in een dubbelspel sloeg.

In de 2e10 waren Kevin Moesquit (2B) en Mervin Gario (1B) de tie-break lopers voor Kinheim. De thuisploeg koos er ook voor de lopers op te laten schuiven via een opofferingsstootslag, maar dat mislukte, want de stootslag van Phil Ortez eindigde in een gedwongen nul op het derde honk. Maar hierna dreunde Dashenko Ricardo de eerste worp die hij zag van Cornelisse langs de linksveld-lijn voor een walk-off double, want Gario scoorde het winnende punt.Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 4-3 (10 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers000020100 0-3112
Corendon Kinheim110000001 1-4101
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de tiende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer81-821
Bayron Cornelisse, BS (1), L (0-2)1.1-1221
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink651722
Pim Walsma212411
Arshwin Asjes, W (2-0)2-1---
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Hans van Deursen.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:39 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,9° C, zuid-zuidwestelijke wind 13 kmu, windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.