Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV scoort laat om vijfde plek veilig te stellen
English
VLEUTEN - UVV won zaterdag (29 augustus) met 6-1 vs. DSS. Hiermee won UVV ook deze series en dat betekent dat het de Play-Downs op de eerste plaats af zal sluiten en daarmee op de vijfde plek in de 'overall' stand. UVV eindigde ook op de vijfde plaats na afsluiting van de reguliere competitie.

Vorig seizoen kreeg de ploeg die op de vijfde plaats eindigde het recht de jaarlijkse All Star Game te mogen organiseren. UVV werd ook toen vijfde en is op zondag 6 september gastheer van de All Star Game en op het complex in Vleuten zal dit keer ook een Softbal All Star Game worden gespeeld.

Het is niet duidelijk of de ploeg die dit seizoen vijfde wordt opnieuw het recht krijgt het evenement volgend jaar te mogen organiseren.

UVV sloeg vandaag pas laat toe en brak een 1-1 stand in de zevende stand. De ploeg kwam vanmiddag tot negen honkslagen, waaronder drie van Dennis De Quint. De Belg sloeg tweemal een tweehonkslag en homerde eenmaal.

(29 augustus)
De eerste vier innings bleven vanmiddag puntloos, maar beide ploegen waren wel productief in die periode.

DSS kwam tot vier hits op starter Jurjen van Zijl en strandde vijf lopers.

In de eerste inning kreeg lead-off hitter Mark Smit vier wijd, maar werd uitgeschakeld bij een steelpoging met één uit. Hierna kwam Mitchell Koot na een fout op het honk en kreeg Ryan Miner vier wijd, maar eindigde de inning toen de eerste ook uitging bij een steelpoging.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede kreeg DSS weer een aantal honklopers in de derde. Lex Leijenaar en Mitchel Dautzenberg (stootslag) kwamen op de honken met honkslagen. De eerste ging gedwonen uit, waarna Van Zijl volgde met tweemaal drie slag.

In de vierde opende Miner met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap in het rechtsveld van Seb Visser. Met twee uit sloeg ook Joffrey Heus een honkslag. Twee lopers bleven achter toen een pop-fly de slagbeurt afsloot.

Closer Kevin Geestman startte voor DSS. Hij stond drie hits toe aan UVV, dat eveneens vijf lopers achterliet.

In de eerste slagbeurt kreeg de rechtshander een 2-out double tegen van Dennis De Quint en gooide vier wijd op Mike Bazuin, maar zij bleven achter. In de tweede werd een vrije loop met twee uit gevolgd door een strikeout, waarna UVV op rij uitging in de derde. In de vierde opende Mike Bazuin met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk na een fout in het outfield. Hierna kreeg Tony Enos vier wijd, maar terwijl hij richting eerste honk liep werd Bazuin op het derde honk via een pick-off uitgeschakeld omdat hij los was van het honk. Een kostbaar moment, want Jamie Verheyleweghen volgde met een honkslag. Enos stal even later het derde honk, maar UVV liet weer twee lopers achter, omdat een strikeout en groundout een einde aan de beurt maakten.

Nadat DSS op rij was uitgeschakeld in de 1e5 opende UVV wel de score in de tweede helft van deze slagbeurt. Met één uit kreeg Joris van Ballegooy vier wijd. Hij stal vervolgens het tweede honk en scoorde op een one-out double van Dennis De Quint.

DSS kwam langszij in de eerste helft van de zevende inning. Joffrey Heus begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Lex Leijenaar. Mitchel Dautzenberg sloeg hierna in een dubbelspel, maar daarop kon Heus wel de gelijkmaker scoren.

In de tweede helft van de zevende inning reageerde UVV met drie punten op nieuwe werper Mike Groen, die normaal gesproken werd ingezet als startende werper in de DSS-rotatie. Groen werd begroet met honkslagen van Jordan Illis en Joris van Ballegooy (stootslag). Een mislukte pick-off poging op het tweede honk zorgde ervoor dat beide lopers opschoven, waarna Illis scoorde op een opofferingsslag van Gilmer Lampe en UVV op een 2-1 voorsprong zette. Hierna homerde Dennis De Quint en zorgde voor nog eens twee punten, zodat de stand werd opgevoerd naar 4-1.

UVV voegde nog eens twee runs toe in de achtste. Met één uit sloeg Omar Williams een honkslag, waarna Jordan Illis vier wijd kreeg. Met twee uit leverde Gilmer Lampe een 2-run single af om er een 6-1 stand van te maken.

DSS ging op rij uit in de achtste tegenover nieuwe werper Gilian van Lith. De ploeg kwam weer op de honken in de negende toen nieuwe werper Kevin Noordzij begon met vier wijd voor lead-off hitter Seb Visser. Maar hij strandde op het tweede honk, omdat Noordzij een strikeout en groundout kreeg om het duel af te kunnen sluiten.UVV - DSS 6-1
RHE
DSS000000100-152
UVV00001032X-691
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Kevin Geestman544411
Rik Geestman1-1---
Mike Groen, L (2-1)222555
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (2-1)764511
Gilian van Lith, H (1)1-----
Kevin Noordzij111---
Homerun: UVV: Dennis De Quint (1)(7e,2-run,op Groen).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:42 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 22,1° C, zuidelijke wind 13 kmu,windkracht 2,6 Bft, luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.