Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Doosan Bears nemen 2-1 voorsprong in Korean Series
English
DAEGU / SEOUL (Zuid-Korea) - Titelverdediger Samsung Lions speelt opnieuw om de kampioenstitel in het Zuid-Koreaanse profhonkbal. De Lions wonnen de titel in de voorgaande vier seizoenen en staan nu tegenover de Doosan Bears in de best-of-seven Korean Series. In de laatste twee seizoenen won de Nederlandse werper Rick van den Hurk de titel met de Lions. Vandaag (29 oktober) won de rechsthander de kampioenstitel in Japan met Fukuoka SoftBank Hawks.

Als winnaar van de reguliere competitie plaatsten de Lions zich automatisch voor de kampioensfinale. De Bears, die op de derde plaats eindigden, moesten echter een lange Play-Off Series spelen. Eerst moest de ploeg wachten op de winnaar van de Wild Card. Die best-of-three series werd gewonnen door Nexen Heroes (2-0 vs. SK Wyverns). Hierna wonnen de Bears de best-of-five Semi-Play-Offs vs. de Heroes (3-1). In de volgende ronde troffen de Bears de NC Dinos, dat tweede werd in de competitie en zich daardoor rechstreeks plaatste voor deze Play-Off ronde. De Bears wonnen deze best-of-five vs. de Dinos met 3-2 om de finale te bereiken.

De Lions openden de Korean Series maandag (26 oktober) op eigen veld met een nipte 9-8 zege. De volgende dag wonnen de Bears Game Two met 6-1 om de reeks in balans te brengen.

Vandaag (donderdag 29 oktober) namen de Bears een 2-1 voorsprong door met 5-1 te winnen.Op maandag, in Daegu Baseball Stadium, stonden de Bears met 5-0 voor na twee innings. De Lions wisten terug te komen vanaf de derde inning, scoorden tweemaal in de derde en vierde inning, maar stonden met 8-4 achter in de zevende inning. De thuisploeg kwam daarna tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de zevende om een 9-8 voorsprong te nemen en dat werd ook de eindstand.

De bezoekende Bears namen een 2-0 voorsprong in de eerste inning, waarna drie runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. In de eerste inning sloeg Kyoung-min Hur een solo-homerun op starter Alfredo Figaro, waarna een punt werd toegevoegd op drie honkslagen. In de volgende slagbeurt sloeg Soo-bin Jung een RBI-double, waarna Kyuoungmin Hur volgde met een 2-run single om er 5-0 van te maken.

In de 2e3 leverden een tweehonkslag van Sang-su Kim en een honkslag van Han-yi Park de eerste twee Lions-punten op. Nadat de Bears een punt hadden toegevoegde in de vierde antwoordden de Lions met twee eigen punten in de thuishelft om de achterstand terug te brengen naar 5-4. In deze inning opende Sok-min Park met een homerun, waarna Seung-yuop Lee een tweehonkslag sloeg en later het volgende punt scoorde.

In de 1e6 namen de Bears wat meer afstand door tweemaal te scoren. Met de honken vol leverde Hyun-soo Kim een 2-run single af om de stand op te voeren naar 8-4.

Maar daarna sloegen de Lions toe met vijf punten in de zevende inning. Han-yi Park begon met een honkslag en na een werperswissel werd Young-seop Bae geraakt door een worp. Volgende slagman Yamaico Navarro droeg daarna bij met een 3-run homerun om er een 8-7 stand van te maken. Met twee uit en lopers op het tweede en derde honk leidde een fout tot nog eens twee punten en een 9-8 voorsprong voor de Lions.Op dinsdag, in Game Two, waren het de Bears die een productieve inning hadden door viermaal te scoren in de vijfde inning.

Na vier puntloze innings sloegen de Bears toe op starter Won-sam Jang. De linkshander kreeg toen een one-out double tegen van Jae-won Oh. Met twee uit scoorde die na een honkslag van Jae-ho Kim. Meer honkslagen volgden, waaronder RBI-singles van Byung-hun Min en Hyun-soo Kim die er 4-0 van maakten.

De Bears voegden ook nog punten toe in de zevende en achtste inning. In de zevende via een opofferingsslag met volle honken van Byung-hun Min en in de achtste op een honkslag van Kyoung-min Hur.

De Lions scoorden hun enige punt in de negende inning op een klap van Seung-yuop Lee.

Winnende werper Dustin Nippert gooide zeven puntloze innings voor de Bears. Hij heeft nu in dit 'postseason' een puntloze streak van 24 innings.Vandaag (donderdag), in Jamsil Stadium in hoofdstad Seoel, namen de Bears een 2-1 voorsprong in de Series.

In de wedstrijd, die tweemaal werd onderbroken vanwege regen, openden de Lions de score in de eerste inning toen rookie Ja-wook Koo begon met een infield-hit, opschoof na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Yamaico Navarro.

In de 2e3 kregen de Bears de honken vol, maar kwamen niet tot scoren. In de vierde kreeg de ploeg de eerste twee slagmensen op de honken via vier wijd. Nadat zij in scoringspositie waren gekomen via een opofferingsstootslag bracht een honkslag van Kun-woo Park beiden over de thuisplaat en bezorgde de Bears een 2-1 voorsprong.

In de vijfde kregen de Bears opnieuw de honken vol. Een opofferingsslag van Eui-ji Yang verhoogde de stand vervolgens naar 3-1.

De Lions lieten daarna twee lopers in scoringspositie achter in de zesde inning, waarna de Bears meer afstand namen in de thuishelft van die slagbeurt. Met de honken vol (opnieuw) werd een gedwongen nul gevolgd door een fout, resulterend in twee punten en een 5-1 voorsprong.

(29 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.