Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Van den Hurk wint Nippon Series met Hawks
English
SHINJUKU, TOKYO (Japan) - Fukuoka SoftBank Hawks boekte donderdagavond (29 oktober) een 5-0 shutout tegen Tokyo Yakult Swallows in Game 5 om de best-of-seven Nippon Series te winnen (4-1). Hierdoor prolongeerden de Hawks hun titel als kampioen van het Japanse profhonkbal. Dit is het zevende kampioenschap in de club-historie.

Fukuoka had een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Nippon Series met het winnen van de eerste twee wedstrijden op eigen veld in het weekeinde. De ploeg opende zaterdag met een 4-2 overwinning. Op zondag leidde de Nederlandse werper Rick van den Hurk de Hawks naar een 4-0 shutout. Op dinsdag halveerden de Swallows the voorsprong door met 8-4 te winnen. Woensdag namen de Hawks een 3-1 voorsprong door Game Four met 6-4 te winnen.
Verslag Game One
Verslag Game Two
Verslag Game Three
Verslag Game Four

Voor Rick van den Hurk is dit zijn derde opeenvolgende kampioenstitel! De rechtshander speelde in 2013 en 2014 voor Samsung Lions in de Korean Baseball Organization. En als speler van de Lions won Van den Hurk de titel in het professionele Zuid-Koreaanse honkbal in beide seizoenen. Op het moment nemen de Lions opnieuw deel aan de Korean Series.In de wedstrijd van vanavond, die drie uur en 36 minuten duurde, bleven de eerste drie innings puntloos. De Hawks scoorden daarna tweemaal in zowel de vierde als de vijfde inning op weg naar de winst en het kampioenschap.

De Amerikaanse werper Jason Standridge startte voor de Hawks en stond slechts vier honkslagen toe in de zes innings die hij op de heuvel stond. Drie relievers sloten het duel daarna af en stonden nog slechts één honkslag toe aan de Swallows.

Masanori Ishikawa startte voor de Swallows. Hij kreeg een lead-off double tegen van Keizo Kawashima in de eerste inning, maar schakelde daarna negen slagmensen op rij uit. In de vierde inning kreeg Ishikawa een lead-off double tegen van Kenji Akashi, die daarna scoorde toen Dae-Ho Lee homerde met één uit. Lee werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Nippon Series.

De Hawks verdubbelden de voorsprong in de vijfde inning. Opnieuw was er een lead-off double, dit keer van Kenta Imamiya. Met één uit kreeg Jason Standridge vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Ishikawa werd vervangen door Taichi Akiyoshi en die kreeg de honken vol toen Keizo Kawashima het honk bereikte na een fout. Een honkslag van Kenji Akashi en een grounder van Yuki Yanagita leidden daarna tot twee punten en verhoogden de stand naar 4-0.

Fukuoka voegde het laatste punt toe in de eerste helft van de negende inning. Pinch-hitter Yuichi Honda opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Shuhei Fukuda en scoorde op een one-out single van Yuki Yanagita om er 5-0 van te maken.

Standridge kreeg twee honklopers in de tweede inning. Met één uit sloeg Wladimir Balentien een honkslag, net als Yuhei Takai met twee uit, maar beiden strandden. De Swallows kregen ook honklopers in de volgende twee slagbeurten. In de derde, met één uit, kreeg Tsuyoshi Ueda vier wijd en sloeg Shingo Kawabata een honkslag, maar volgden een strikeout en een vangbal. In de vierde sloeg Takahiro Imanami een honkslag met één uit, maar bleef daarna ook achter. Na drie nullen op rij in de vijfde gooide Standridge vier wijd op Kazuhiro Hatakeyama met één uit in de zesde, maar daarna draaide de Hawks-verdediging een dubbelspel.

Nadat de Swallows een loper hadden achtergelaten in de zevende en achtste inning op twee relievers gooide closer Dennis Sarfate de negende inning. Hij kreeg drie nullen op rij en maakte met een strikeout een einde aan de inning, de wedstrijd, de series en het seizoen.

(29 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.