Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Voormalig HCAW-werper actief in Colombiaanse profcompetitie
English
SINCELEJO, Sucre (Colombia) - De Venezolaanse linkshandige werper Moisés Meléndez Izaguirre gooide in 2011 in de Nederlandse Hoofdklasse voor HCAW, maar gooit momenteel in de Liga Colombiana de Béisbol Profesional. Daar komt Meléndez in actie voor de Toros de Sincelejo, één van de vier teams in de professionele wintercompetitie in Colombia.


...Moisés Meléndez in actie...
...voor HCAW in 2011...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor zijn vertrek naar Colombia speelde Meléndez de afgelopen zomer voor Lincoln Saltdogs in de American Association, een Amerikaanse Independent League. Daar was hij teamgenoot van de op Curaçao geboren werper Shairon Martis en eerste honkman/outfielder Curt Smith, die samen met het Nederlands Koninkrijksteam deelnamen aan de recente Premier12. Smith speelt momenteel in de Nicaraguaanse profcompetitie (zie elders op deze site).

In 2012 en 2013 speelde de 29-jarige Meléndez ook voor de Saltdogs, die onder leiding staan van voormalig Major League-speler Ken Oberkfell.

Dit seizoen gooide de linkshander in 21 wedstrijden voor de Saltdogs (drie starts) en was 0-2 met nul saves en een5.40 ERA. Hij werd op 3 november 'released' door de Saltdogs, waarna hij zijn loopbaan voortzette in Colombia.

Op het moment is Meléndez 0-1 met een 2.31 ERA en heeft 11 2/3 inning gegooid voor de Toros in de Colombiaanse profcompetitie. De linkshander gooide achtmaal drie slag en kreeg 19 honkslagen tegen.

De Toros staan momenteel op de tweede plaats met een 7-7 'record', achter Caimanes de Barranquilla, dat op 9-4 staat. Op zondag (29 november) verloren de Toros met 3-2 van de Caimanes in 10 innings voor eigen publiek in Estadio 20 de Enero in Sincelejo.

Toen hij in 2011 in Nederland gooide voerde Meléndez de pitchingstaf van HCAW aan met een 2.89 ERA, maar was ook 0-6. Hij gooide in 16 wedstrijden (twee starts) en kreeg één save op zijn naam, terwijl hij 72 keer drie slag gooide in 53 innings.

(29 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.