Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW sluit seizoen af met sweep vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Een dag nadat men zich verzekerde van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar sloot HCAW hun seizoen zondag (30 augustus) af met een 4-1 winst bij Mampaey The Hawks en completeerde daarmee een sweep tegen de ploeg uit Dordrecht.

The Hawks moet nu drie weken wachten op de eerste wedstrijd van hun best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Twins, de kampioen van de Overgangsklasse.

HCAW kwam tot negen honkslagen in de wedstrijd. De winst van vandaag was belangrijk, want met de extra overwinning verzekerde HCAW zich opnieuw van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar. De ploeg deed al hetzelfde door op zaterdag te winnen, maar toen diende The Hawks een protest in tegen een scheidsrechterlijke beslissing. In geval dat het protest zou worden toegewezen aan The Hawks zal het duel gedeeltelijk moeten worden overgespeeld. Echter, door vandaag wederom te winnen stelde HCAW opnieuw de Hoofdklasse-plek veilig. Wat de uitspraak over het protest ook zal zijn.

(30 augustus)
HCAW opende het duel van vandaag met één punt in de tweede inning op starter José Moreno. Jarreau Martina begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal. Hierna kreeg Jelle Blaauw vier wijd. Een wilde worp bracht Martina naar het derde honk, terwijl Blaauw op het eerste honk bleef. De laatste ging even later uit bij een steelpoging, maar dat stelde wel Martina in de gelegenheid HCAW op een vroege voorsprong te zetten.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de derde inning scoorde HCAW drie onverdiende punten in de vierde slagbeurt. Met één uit bereikte Jelle Blaauw het tweede honk na een foute aangooi en schoof op na een honkslag van Rikkert Kempen. Een infield-hit richting derde honk van Max Clarijs zorgde voor volle honken. Moreno schakelde hierna Peter van Doesburg met drie slag uit, maar volgde met vier wijd voor Emersson Paula, resulterend in een punt. Volgende slagman Marciano Philippi leverde daarna een 2-run single af en verhoogde de stand naar 4-0.

In het restant van de wedstrijd werd HCAW puntloos gehouden. Hoewel men in de laatste vijf innings verschillende keren de honken bereikte bleef slechts één loper achter. In de vijfde opende Kevin Nieveld met een honkslag, maar hierna maakte The Hawks een dubbelspel. Jelle Blaauw volgde met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging.

In de zesde nam Quinn Tramm de pitching over van Moreno en kreeg drie nullen op rij in de zesde en zevende. Met twee uit in de achtste gooide hij vier wijd op Blaauw, maar die ging opnieuw uit bij een steelpoging in een run-down na een pick-off. In de negende raakte Tramm lead-off hitter Rikkert Kempen met een worp en hij werd de enige loper die achterbleef voor HCAW in de laatste vijf slagbeurten. Kempen zou achterblijven op het derde honk.

The Hawks scoorde het enige punt in de vijfde inning. In de tweede tot en met vierde inning liet de thuisploeg telkens een loper in scoringspositie achter. In de tweede sloeg Stephen Henson een tweehonkslag met één uit, maar strandde. In de derde opende Louie-Jay Sienders met vier wijd en bleef achter op het tweede honk. In de vierde begon Tim Roodenburg met een honkslag, maar bleef later achter op het derde honk.

The Hawks kreeg in de vijfde opnieuw de openingsslagman op het honk toen Brian Raap een honkslag sloeg op starter Maickel Rietel. Een honkslag van Louie-Jay Sienders volgde. Met één uit werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Odion Gouverneur, zodat de honken vol kwamen te staan. In deze situatie werd slechts eenmaal gescoord en dat gebeurde op een opofferingsslag van Jules Peters. Twee lopers bleven in scoringspositie achter toen een grouder de slagbeurt afsloot.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zesde liet The Hawks wederom een loper in scoringspositie achter in de zevende. Opnieuw kwam de lead-off hitter op het honk toen Brian Raap dit keer een tweehonkslag sloeg. Hij schoof op na een wilde worp, maar daarna volgden drie nullen.

In de achtste werd Rietel opgevolgd door Gijs van Els en de linkshander kreeg drie nullen op rij. Steven van Groningen sloot de wedstrijd daarna af met het gooien van de negende inning. Hij kreeg een one-out single tegen van Gregory Trinidad, maar die ging gedwongen uit, waarna een strikeout een einde aan de wedstrijd maakte.

En daarmee sloot HCAW het seizoen af met een sweeo, terwijl The Hawks zich nu moet voorbereiden op de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Offs tegen Twins.Mampaey The Hawks - HCAW 1-4
RHE
HCAW010300000-491
Mampaey The Hawks000010000-162
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (2-0)74151-
Gijs van Els, H (1)1-----
Steven van Groningen, SV (2)11-1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
José Moreno, L (0-1)533941
Quinn Tramm431---
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Rob Has, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:43 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,4° C, oost-noordoostelijke wind 10 kmu, windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.