Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim wint nipt van Pioniers en bereikt Holland Series
English
HOOFDDORP - Op een spannende zondagmiddag (30 augustus) werd Corendon Kinheim de eerste ploeg die zich plaatste voor de allesbeslissende Holland Series. Voor de tweede opeenvolgende dag verzuimde Kinheim een vroege voorsprong vast te houden, maar draaide het duel opnieuw in eigen voordeel om. Na een 3-0 voorsprong na drie innings keek Kinheim na zeven innings tegen een 5-4 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 6-5. Een nederlaag zou hebben gezorgd in uitschakeling van Kinheim, terwijl Neptunus en Pirates zich dan beiden hadden geplaatst voor de Holland Series.

21 minuten na afloop van het duel in Hoofddorp kwam ook in Rotterdam de cruciale wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates ten einde. En die eindigde in een enorme stunt, want Neptunus completeerde een sweep door met 4-3 te winnen om Amsterdam uit te schakelen en de tweede finalist te worden.

Kinheim en Neptunus openen hun best-of-seven finale op zaterdag 12 september in Rotterdam.

(30 augustus)
Tijdbalk Wie is in de FIinale
TijdGebeurtenisFinalisten
Neptunus leidt, 2-0
Kinheim leidt, 4-2
Neptunus & Kinheim
15:46 uurPirates komt langszij, 2-2Kinheim & onbekend
15:58 uurNeptunus komt voor, 3-2Neptunus & Kinheim
16:09 uurPioniers komt langszij, 4-4Neptunus & onbekend
16:13 uurNeptunus scoort weer, 4-2Neptunus & onbekend
16:16 uurPioniers komt voor, 5-4Neptunus & Pirates
16:28 uurKinheim komt langszij, 5-5Neptunus & onbekend
16:52 uurKinheim weer voor, 6-5Neptunus & Kinheim
16:59 uurKinheim wint, 6-5Kinheim & Neptunus
17:20 uurNeptunus wint, 4-3Kinheim & Neptunus
Aanvankelijk leek het er op dat Kinheim en Neptunus gewoon op weg waren naar een overwinning en dus plaatsing voor de Holland Series. Echter, dat veranderde vanaf de zesde inning in Rotterdam toen Amsterdam Pirates langszij kwam. Wat daarna volgde was een periode van 94 spannende minuten, waarin het scoreverloop verschillende keren veranderde en daarmee wisselde ook de twee finalisten. Uiteindelijk wonnen Kinheim en Neptunus nipt met één punt verschil in twee close games om de finalisten van dit jaar te worden. En daardoor stond Amsterdam Pirates met lege handen en dat kan zeker een enorme verrassing worden genoemd, want de ploeg had de beste kaarten in handen om vanaf het begin de eerste finalist te worden.
verslag Neptunus vs. Pirates

In het drukbezochte duel in Hoofddorp nam Kinheim een vroege voorsprong en scoorde driemaal in de eerste twee slagbeurten op linkshander Ricardo Hernandez Sanchez.

Met één uit in de eerste inning gooide Hernandez vier wijd op Mervin Gario, waarna hij een tweehonkslag moest incasseren van Bryan Engelhardt. Een hierna volgende grounder van Phil Ortez zorgde voor het eerste punt.

Twee punten werden toegevoegd met twee uit in de tweede inning. Met één uit sloeg Dudley Leonora een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Jasper Keijzer. Hierna sloeg Jochem Koedijk een honkslag in het linksveld en schoof op na een daar gemaakte fout. Dat bracht Keijzer naar het derde honk en hij kon scoren toen de fout werd gemaakt. Even later scoorde Koedijk het volgende punt na een honkslag van Kevin Moesquit.

De 3-0 voorsprong leek min of meer comfortabel, maar daar kwam snel verandering in. In de tweede helft van de derde inning scoorde Pioniers tweemaal om de achterstand te verkleinen naar 3-2 en de spanning terug te brengen in het duel.

Met Tom Stuifbergen uit de rotatie vanwege zijn vrijdag opgelopen rugblessure moest Kinheim de pitching-rotatie aanpassen. David Bergman verhuisde van zaterdag naar vrijdag, terwijl de voor vandaag aangewezen starter Glenn Wassink gisteren begon. En zo keerde linkshander Nick Veltkamp terug in de rotatie en beklom vandaag de heuvel.

Hij kreeg een lead-off single tegen van Daniel Fernandes in de eerste inning, maar drie nullen volgden. Veltkamp kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar kreeg vervolgens twee punten te verwerken in de derde slagbeurt. Met één uit bereikten Daryl Williams en Daniel Fernandes de honken met een infield-hit, maar de laatste ging gedwongen uit op een grounder van Dirk van 't Klooster. Hierna volgde Danny Rombley met een tweehonkslag in het linksveld, waardoor Williams scoorde. Van 't Klooster bereikte hierdoor het derde honk, maar kon ook scoren toen er een fout in het outfield volgde.

Kinheim pakte weer een punt terug in de eerste helft van de vijfde inning. Met één uit sloeg Mervin Gario een tweehonkslag langs de linksveld-lijn, waarna daar weer een outfield-fout volgde die hem naar het derde honk bracht. Even later scoorde Gario na een honkslag van Bryan Engelhardt. Hierna eindigde de inning toen Phil Ortez met een line drive in een dubbelspel sloeg.

In de 2e5, met één uit kreeg pinch-hitter Mark-Jan Moorman vier wijd voor Pioniers. Hierna werd Daniel Fernandes uitgevangen en werd een door Dirk van 't Klooster geslagen bal op fout gebied gevangen. Die laatste nul werd een memorabele, want het bleek de laatste slagbeurt te zijn in de lange en indrukwekkende loopbaan van Van 't Klooster. Toen de eerste helft van de zesde inning begon bleef de rechtsvelder achter in de dug-out, hoewel hierover verder geen aparte aankondigingen werden gemaakt. Maar toen het duel was afgesloten en Pioniers Kinheim had gefeliciteerd met de winst werd er iets ineens heel duidelijk. Tijdens een team-meeting voor de dug-out werd Van 't Klooster op de schouders genomen door een aantal spelers. Even later begon de 39-jarige veteraan zijn teamgenoten te omhelsen. Nadat iedereen het veld had verlaten werd bevestigd dat Van 't Klooster zijn teamgenoten had laten weten dat vandaag de laatste wedstrijd was in zijn illustere loopbaan, die hij na 23 seizoenen in de hoogste afdeling gespeeld te hebben afsloot. In die periode kreeg Van 't Klooster een aantal records op zijn naam en werd ondermeer de All-Time Leider in Honkslagen en Gespeelde Wedstrijden.

In de 2e6, met een 4-2 achterstand, liet Pioniers de honken vol achter. Met één uit sloeg Vince Rooi een honkslag en dat leidde tot een werperswissel, want Scott Ronnenbergh nam het over. Na een vangbal kreeg de linkshander de honken vol toen Kevin Dirksen een honkslag sloeg en Djewi Appelman vier wijd kreeg. Maar een gedwongen nul sloot de inning af.

In de volgende inning was Pioniers wel succesvol en kwam niet alleen langszij, maar nam zelfs de leiding over. Mark-Jan Moorman en Daniel Fernandes openden met back-to-back doubles om een punt en een nieuwe werper in te brengen. Pim Walsma nam het over, maar werd begroet toen zijn eerste worp eindigde in de derde opeenvolgende tweehonkslag, dit keer geslagen door rookie Milan Lammerts, die in de voorgaande inning in het duel was gekomen als vervanger van Van 't Klooster. Via deze tweehonkslag kwam Pioniers langszij. Na een foul-out kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna Quintin De Cuba ee puntscorende honkslag sloeg die Pioniers op een 5-4 voorsprong zette. En daarmee keek Kinheim ineens tegen uitschakeling aan, want het moest vandaag winnen om de finale te bereiken. Met twee uit kreeg Pioniers de honken vol toen Djewi Appelman een honkslag sloeg, maar de drie lopers bleven achter toen een foul-out de inning afsloot.

Kinheim kwam onmiddellijk langszij in de eerste helft van de achtste inning op Reggie Bomberg, die in de zesde inning op de heuvel was gekomen. Met één uit sloeg Dashenko Ricardo een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Jeffrey Arends. Dennis Buring nam de pitching hierna over en kreeg twee vangballen, maar de stand was weer in balans.

In de tweede helft van de achtste kreeg Pioniers een kans de leiding te hernemen. Mark-Jan Moorman begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp met twee uit. Hierna sloeg Danny Rombley een honkslag in het midveld. In plaats van Moorman op het derde honk te houden, werd hij doorgestuurd en uitgeschakeld op de plaat na een aangooi van midvelder Jochem Koedijk.

Met de stand op 5-5 begon de negende inning en had Kinheim nog altijd een vooruitzicht van eventuele uitschakeling. De Haarlemmers draaiden het duel even later alsnog in eigen voordeel om. Jochem Koedijk opende met een infield-hit en schoof op na een opofferingsstootslag van Kevin Moesquit. Volgende slagman Mervin Gario werd geraakt door een worp, waarna de honken vol kwamen na een honkslag van Bryan Engelhardt. KInheim hernam de leiding dankzij een opofferingsslag van Phil Ortez, die ook het eerste punt had binnengeslagen in de eerste inning. Dit keer was de RBI heel waardevol, want het zou Kinheim naar de Holland Series brengen!

Nu met een 6-5 voorsprong nam closer Arshwin Asjes de Kinheim-pitching over in de 2e9. Hij kreeg drie nullen op rij om de winst te bezegelen. Kinheim werd de eerste ploeg die de Holland Series 2015 bereikte!

De ploeg moest nu wachten op het resultaat uit Rotterdam wie het zou gaan ontmoeten in de finale. 21 minuten later eindigde dat duel, waarin Neptunus won en voor uitschakeling zorgde van Amsterdam Pirates, resulterend in een verrassende kampioensreeks.Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 5-6
RHE
Corendon Kinheim120010011-6111
Vaessen Pioniers002000300-5123
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp5.121521
Scott Ronnenbergh, H (1)0.2 (*)-1322
Pim Walsma, BS (1), W (3-0)212411
Arshwin Asjes, SV (1)11----
(*) - Ronnenbergh gooide op twee slagmensen in de zevende inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez533642
Reggie Bomberg2.111311
Dennis Buring, L (0-1)1.2--211
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Technical Commissioner-Hans van Deursen.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:55 uur.

Game Notes:
Kinheim plaatst zich voor de Holland Series.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22° C, oost-noordoostelijke wind 16 kmu, windkracht 3 Bft, luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.