Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Veel 'komen' & 'gaan'-transfers op roster Pioniers
English
HOOFDDORP - Het roster van Vaessen Pioniers heeft de afgelopen weken verschillende wijzigingen ondergaan, want 11 nieuwe spelers voegden zich bij de Hoofddorpse ploeg, terwijl er 12 die dit seizoen voor het team uitkwamen niet zullen terugkeren in 2016. Vandaag (zaterdag 31 oktober) bevestigde Pioniers officiëel hun 'comings' & 'goings'.


...Mervin Gario...
(© Foto: Henk Seppen)

...Chris Pfau...
(© Foto eigendom Chris Pfau)
De transferperiode wordt zondag 1 novermber om 17:00 uur afgesloten. Grand Slam * Stats & News zal na het verstrijken van de transferperiode uiteraard weer een volledig overzicht publiceren.

Pioniers is de tweede ploeg die officiëel de mutaties bekend maakte voordat de transferperiode ten einde is. Afgelopen week maakte L&D Amsterdam Pirates hun tranfers bekend voor het komende seizoen..

Bekend gemaakt werd dat de volgende spelers naar Pioniers komen:
linkshandige werper Chris Pfau (Double Stars Heiloo), rechtshandige werper Maickel Rietel (HCAW), catcher/3e honkman Brian Raap (Mampaey The Hawks), eerste honkman Shurman Marlin (Curaçao Neptunus), infielder Mervin Gario (Corendon Kinheim), infielder Stephen Henson (Mampaey The Hawks), infielder Shavently Profar (Tridents), outfielder Brennan Nijhof (UVV) en outfielder Mark Smit (DSS). Een andere nieuwkomer is infielder Austin Weymouth, die dit seizoen niet in Nederland actief was, maar in het verleden in de Hoofdklasse uitkwam voor UVV. Infielder Zerzinho Croes maakt volgend jaar zijn comeback, nadat hij aanvankelijk was gestopt na afloop van het seizoen 2014.


...Dirk van 't Klooster...
...gestopt...

...Vince Rooi...
...HCAW...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Twaalf spelers keren volgend jaar niet terug in de ploeg. Dat zijn: rechtshandige werper Reggie Bomberg (Corendon Kinheim), rechtshandige werper Dennis Buring (Hoofddorp Pioniers-2), rechtshandige werper Bayron Cornelisse (Curaçao Neptunus), rechtshandige werper Elton Koeiman (Twins), catcher Glenn Bakker (RCH-Pinguïns), infielder Djewi Appelman (Sparks Haarlem), infielder/catcher Daniel Fernandes (Curaçao Neptunus), infielder Vince Rooi (HCAW), infielder Kevin Weijgertse (HCAW) en outfielder Danny Rombley (L&D Amsterdam Pirates). Eerste honkman Mark-Jan Moorman en outfielder Dirk van 't Klooster zijn gestopt.

Onlangs is Pioniers een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met RCH-Pinguïns, dat uitkomt in de Overgangsklasse. Hierbij kunnen spelers tussen beide teams worden uitgewisseld. Eric de Vries, dit seizoen de Pitching Coach voor Pioniers, wordt een Roving Pitching Instructor. Hij gaat de werpers begeleiden van zowel het Rookie League-team van Pioniers, als de hoofdmacht van RCH-Pinguïns. De Vries is ook betrokken bij de komende wintertrainingen, net als voormalig werper Roger Kops, die tegenwoordig de team manager is van Pioniers.

Linkshandige werper Ricardo Hernandez Sanchez keert volgend seizoen vrijwel zeker terug in Hoofddorp. Hij zal dan mogelijk een Venezolaanse werper meebrengen, die in het bezit is van een Europees paspoort. Maar daarover wordt later pas beslist.

Volgend seizoen staat de ploeg onder leiding van oud-speler Dè Flanegin, die zijn debuut zal maken in de Hoofdklasse als Hoofd Coach. Robert Klaver, die de afgelopen vijf seizoenen Hoofd Coach was, wordt Flanegin's Bench Coach. Dit was reeds begin september al bekend gemaakt.
Bericht Flanegin Hoofd Coach
...Maickel Rietel...

...Brian Raap...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
De 25-jarige linkshander Chris Pfau was de heuveltroef dit seizoen bij Double Stars Heiloo, dat op de vijfde plaats eindigde in de Overgangsklasse. Voor zijn komst naar Europa gooide de linkshander voor het team van de Lincoln University of Missouri. In 2011 speelde hij Summer League voor Alaska Goldpanners, een ploeg met een speciale binding met Nederland, omdat het in 1972 deelnam aan de Haarlemse Honkbal Week. Eén van de spelers in dat team was destijds de toekomstige Hall of Famer Dave Winfield.

RHP Maickel Rietel has dit seizoen het tweede beste ERA in de staf van HCAW met 4.00. Hij was 2-9 en startte 14 wedstrijden. Rietel kwam tot 35 strikeouts in 69 2/3 inning, terwijl hij 30 keer vier wijd gooide en 81 honkslagen moest toestaan. Een jaar geleden was Rietel 4-7 met een 3.72 ERA.

Catcher/3B Brian Raap was dit seizoen de beste slagman van het gedegradeerde Mampaey The Hawks. Raap sloeg .279 (29-uit-104), scoorde 11 punten en sloeg er 10 binnen, terwijl hij acht honken stal. Vorig jaar speelde Raap voor ADO Lakers en in het verleden speelde hij ook voor Sparta-Feijenoord. Eerder deze maand werd Raap landskampioen met het herensoftbalteam van Hoofddorp Pioniers.


...Shurman Marlin...

...Stephen Henson...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Eerste honkman Shurman Marlin begon het seizoen met een blessure, maar na herstel speelde hij in 23 wedstrijden voor Curaçao Neptunus. Hij sloeg .215 (14-uit-65), scoorde 11 punten en sloeg er 10 binnen.

Infielder Mervin Gario keert terug naar Pioniers. Dit seizoen was hij de tweede beste slagman van Corendon Kinheim en sloeg .395 (58-uit-147). Gario, die voornamelijk als derde honkman speelde, scoorde 27 punten, sloeg er 28 binnen en voerde de ploeg aan met 13 doubles. Hij sloeg drie homeruns en stal zes honken. Gario speelde voor Kinheim sinds 2012 en kwam voor zijn komst naar Haarlem voor Pioniers uit.

Infielder Stephen Henson speelde dit seizoen in 34 wedstrijden voor Mampaey The Hawks en was de vijfde beste slagman van de ploeg met een .228 slaggemiddelde. Hij scoorde 12 punten en sloeg er vijf binnen, terwijl hij zes gestolen honken had. Henson voerde de ploeg aan met twee triples. Net als Raap speelde Henson in het seizoen 2014 voor ADO Lakers.

Infielder Zerzinho Croes speelde dit seizoen niet. Vorig jaar sloeg hij .282 in 41 wedstrijden voor Pioniers en leidde de ploeg toen met 42 gescoorde punten.


...Brennan Nijhof...

...Austin Weymouth...

...Zerzinho Croes...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)
Infielder Austin Weymouth speelde in 2012 voor het laatst in de Hoofdklasse en deed dat toen bij UVV. Hij was de tweede beste slagman van de ploeg met een .344 gemiddelde, scoorde 28 punten en sloeg er 30 binnen.

Infielder Shavently Profar speelde dit seizoen voor Tridents, het Rookie League-team van Curaçao Neptunus.

Outfielder Mark Smit was de tweede beste slagman van DSS dit seizoen. In zijn rookie-seizoen sloeg de midvelder .250 (38-uit-152). Met 22 scoorde Smit de meeste punten voor DSS, dat dit jaar debuteerde in de hoogste afdeling. Smit leidde de ploeg ook met 16 gestolen honken en had op één na de meeste honkslagen (38) en RBI's (10).

Outfielder Brennan Nijhof sloeg dit seizoen .293 voor UVV (27-uit-92). Hij scoorde tien punten en sloeg er acht binnen. Een jaar geleden sloeg hij .232 toen hij eveneens voor UVV uitkwam.
...Daniel Fernandes...
(© Foto: Henk Seppen)
Niet terug in Hoofddorp komen zes van de negen beste slagmensen van dit seizoen, waaronder de top-3. Deze zes spelers sloegen samen 251 van de 383 honkslagen die de ploeg dit seizoen liet noteren. Het zestal scoorde samen 141 van de 206 punten en sloeg er 101 van 179 binnen.

Daniel Fernandes was dt seizoen de beste slagman van de ploeg met een .315 slaggemiddelde (53-uit-168). Fernandes speelde voornamelijk op het tweede honk, maar werd ook ingezet als catcher. Hij leidde de ploeg ook in gescoorde punten (34), honkslagen (53) en tweehonkslagen (11), terwijl hij 13 punten binnensloeg.

Vince Rooi sloeg dit seizoen de meeste punten binnen voor de ploeg (28) en was de tweede beste slagman met een .307 slaggemiddelde (43-uit-140). Rooi, die speelde als derde honkman en korte stop, scoorde 26 punten en had drie homeruns, terwijl hij acht tweehonkslagen liet noteren.


...Mark-Jan Moorman...
(© Foto: Henk Seppen)
De derde beste slagman van Pioniers dit seizoen was Mark-Jan Moorman, die .303 (43-uit-142) sloeg. De eerste honkman scoorde 19 punten en sloeg er 17 binnen.

Veteraan Dirk van 't Klooster kondigde zijn afscheid aan toen Pioniers werd uitgeschakeld in de Play-Offs. Van 't Klooster heeft een indrukwekkende loopbaan en is de All-Time recordhouder in gespeelde wedstrijden en honkslagen. Dit seizoen sloeg de rechtsvelder 'slechts' .277 (46-uit-166). Zijn 46 honkslagen waren het tweede hoogste aantal van de ploeg. Van 't Klooster sloeg 17 punten binnen en scoorde er 24. Met het afscheid van Van 't Klooster en Moorman verliest de Hoofdklasse twee van de meest slagvaardige linkshandige slagmensen.


...Kevin Weijgertse...

...Danny Rombley...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Infielder Kevin Weijgertse sloeg dit seizoen .181 (25-uit-138). Hij scoorde 13 punten en sloeg er acht binnen. Dit was Weijgertse's eerste seizoen in Hoofddorp. Hij keert nu terug naar HCAW, waar hij ook in 2014 speelde. Voor zijn komst naar HCAW speelde Weijgerste ook nog voor Kinheim (2011) en Amsterdam Pirates (2013). Hij speelde drie seizoenen professioneel (2010-2012) in de Rookie League van de New York Mets.

Outfielder Danny Rombley was de vijfde beste slagman van de ploeg dit seizoen met een .287 gemiddelde (41-uit-143). Zijn transfer werd afgelopen week al bekend gemaakt door zijn nieuwe ploeg L&D Amsterdam Pirates.

De ploeg zag vier werpers vertrekken.

Veteraan rechtshander Elton Koeiman was dit seizoen één van de starters. Hij was 5-4 met een 3.66 ERA en kwam tot 34 strikeouts in 66 1/3 inning, gooide in 14 wedstrijden en startte er daarvan elf.

Rechtshander Reggie Bomberg werd voornamelijk ingezet als reliever. Hij startte drie van de 17 wedstrijden waarin hij gooide. Bomberg sloot het seizoen af met een 2-2 'record', een 7.00 ERA en 13 strikeouts in 27 innings.

Rechtshander Dennis Buring gooide in relief in 18 wedstrijden, sloot af met een 0-0 'record' en een 4.62 ERA, terwijl hij 12 keer drie slag gooide in 25 1/3 inning.

Closer Bayron Cornelisse voerde de Hoofdklasse aan met negen saves. De rechtshander gooide in relief in 23 wedstrijden, voornamelijk als closer. Hij kwam tot 21 strikeouts in 24 2/3 inning en sloot af met een 1-3 'record' en een 3.28 ERA.

Back-up catcher Glenn Bakker speelde in 16 wedstrijden en sloeg .040 (1-uit-25). Back-up infielder Djewi Appelman speelde in 13 wedstrijden en sloeg .167 (5-uit-30).


...Elton Koeiman...

...Dennis Buring...

...Reggie Bomberg...

...Bayron Cornelisse...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(31 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.