Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV eindigt lange losing streak met winst in 10e inning
English

VLEUTEN - Pickles UVV eindigde dinsdagavond (5 juli) een 17-game losing streak door met 8-7 te winnen in tien innings in een inhaalwedstrijd tegen De Glaskoning Twins, wat de laatste vijf wedstrijden had gewonnen. De winst was de eerste voor UVV in de tweede helft van het seizoen en de eerste sinds 15 mei toen de ploeg met 7-4 won van Kinheim.

De wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor afgelopen zondag, maar werd toen afgelast vanwege regen en veldcondities.

In de wedstrijd van vanavond verzuimde Twins driemaal een voorsprong vast te houden. Met een 1-0 achterstand scoorde Twins drie punten in de vijfde inning, maar UVV kwam langszij in de zesde. Beide teams scoorden daarna tweemaal in de negende inning. In de tiende scoorde Twins opnieuw twee punten om voor de derde keer in het duel de leiding te nemen. In de 2e10 antwoordde UVV met drie punten om voor het eerst in anderhalve maand weer tot winst te komen.

Twins scoorde vier punten in de negende en tiende inning samen. Echter, UVV scoorde vijf punten in deze slagbeurten en die waren allen onverdiend, want de Twins-verdediging maakte vier fouten.

Twins 'outhitte' UVV met 13-9, waaronder drie hits van Nick Peels. Linkshander Gilian van Lith gooide alle tien innings voor UVV en had 128 pitches nodig om het duel te completeren.

(compleet verslag wordt later toegevoegd)

(5 juli)

Stand 2e helft
Overall Stand
Programma & Startende Werpers
Team Rosters

Pickles UVV - De Glaskoning Twins 8-7 (10 inn.)
RHE
De Glaskoning Twins000030002 2-7134
Pickles UVV100002002 3-892
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de tweede helft van de tiende inning)

Public Address Announcer-Rob Hoogkamer.
Scoreboard Operators-René Bransen, Frans van Elst.
Aanvangstijd-19:28 uur.
Speeltijd-2:45 uur.
Locatie-Sportpark 'De Paperclip', Vleuten.

Game Notes:
Inhaalwedstrijd.
Wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor zondag 3 juli, maar werd toen afgelast wegens regen en veldcondities.