Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Roger Bernadina maakt debuut bij Mets
English

FORT MYERS / JUPITER / KISSIMMEE / SARASOTA, Florida / SCOTTSDALE, Arizona (USA) - Op dinsdag (8 maart) speelden zeven Nederlandse profspelers in Major League Spring Training-wedstrijden.

Eén van hen was outfielder Roger Bernadina, die in zijn eerste wedstrijd speelde van zijn nieuwe club New York Mets. Hiermee heeft Bernadina nu in tien opeenvolgende Spring Training-seizoenen gespeeld. In 2007-2013 speelde hij voor Washington Nationals. In 2014 was Bernadina in Spring Training met Cincinnati Reds. Vorig jaar speelde hij in drie Spring Training-wedstrijden voor Colorado Rockies.

De 31-jarige Bernadina maakte zijn debuut in de Major League in 2008 bij de Nationals, met wie hij ook in de big league speelde tot in 2013. Hij werd toen in augustus 'released', maar tekende twee dagen later bij Phildelphia Phillies, met wie hij het seizoen afsloot. In 2014 speelde Bernadina in de Majors voor Cincinnati Reds en Los Angeles Dodgers. Als een Free Agent tekende hij bij Colorado Rockies in december 2014, maar speelde het hele seizoen 2015 in Triple-A. Bernadina werd in november vorig jaar opnieuw Free Agent, waarna hij op 8 februari werd gecontracteerd door New York Mets met een uitnodiging voor Spring Training.

(8 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Kenley Jansen heeft eerste optreden voor Dodgers. (7 maart 2016)
Xander Bogaerts slaat twee hits voor Boston. (6 maart 2016)
Zarraga en Sulbaran spelen in eerste Spring Training-wedstrijd. (5 maart 2016)
Garia in Spring Training; Simmons debuteert voor Angels. (4 maart 2016)
Goed optreden Profar & Kieboom in Spring Training. (3 maart 2016)
Eerste Nederlandse profs in actie in ML Spring Training. (2 maart 2016)

...Roger Bernadina...
(© Foto: Henk Seppen)
In Champion Stadium at ESPN Wide World of Sports Complex @ Walt Disney World Resort in Kissimmee ontving Atlanta Braves New York Mets en won met 5-4 door tweemaal te scoren in de negende inning.

In deze wedstrijd maakte Roger Bernadina zijn Spring Training-debuut bij New York Mets. Hij was de startende rechtsvelder en openingsslagman voor de Mets. In zijn eerste duel sloeg Bernadina 1-uit-2, scoorde eenmaal en kreeg ook een vrije loop.

In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning opende Bernadina de wedstrijd met een pop-fly. In de derde inning begon Juan Lagares voor de Mets met vier wijd en stal het tweede honk. Hij bereikte het derde honk na een honkslag van Marc Krauss. Met één uit kwamen de honken vol toen Bernadina vier wijd kreeg, maar de inning eindigde toen Ruben Tejada in een dubbelspel sloeg.

Met een 3-2 voorsprong voor de Mets in de 1e5 opende Bernadina met een honkslag. Hij schoof op naar het derde honk op een one-out single van Michael Conforto, waarna hij scoorde op een hierna volgende honkslag van <>Wilmer Flores om de stand op te voeren naar 4-2. In de 2e5 maakten de Braves er een 4-3 stand van.

Bernadina werd vervangen door een pinch-hitter in de eerste helft van de zesde inning.

Ook in de 1e6 kwam Ozzie Albies in de wedstrijd als nieuwe korte stop voor de Braves. In de 2e6, met lopers op het tweede en derde honk en twee uit, kreeg Albies drie slag.

In de 2e9, met een 4-3 achterstand, opende Mallex Smith voor de Braves met een tweehonkslag en schoof na een grounder van Albies. Even later scoorde Smith het gelijkmakende punt na een driehonkslag van Dansby Swanson, die daarna het winnende punt scoorde op een 2-out single van Emilio Bonifacio.

In Hammond Stadium @ CenturyLink Sports Complex in Fort Myers won St. Louis Cardinals met 5-3 tegen de thuisspelende 'split-squad' van Minnesota Twins. Met een 3-2 voorsprong beslisten de Cards de wedstrijd door tweemaal te scoren in de eerste helft van de negende inning.

In dit duel beleefde rechtshander J.C. Sulbaran zijn tweede heuveloptreden voor de Cardinals. In de tweede helft van de zevende inning, met een 3-2 voorsprong voor de Cardinals, beklom Sulbaran de heuvel en werd de vijfde wedstrijd van de middag voor de Cards. Sulbaran deed het goed, want hij schakelde alle drie de slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit in de enige inning die hij gooide. Een pop-fly werd gevolgd door twee vangballen. Omdat Sulbaran de kleine voorsprong intact hield kreeg hij een 'Hold' op zijn naam.

In Ed Smith Stadium in Saraota won Boston Red Sox met 5-1 bij Baltimore Orioles. Beide ploegen kwamen tot 12 honkslagen.

Sharlon Schoop startte als tweede honkman voor de Orioles en sloeg 1-uit-3.

In de tweede helft van de tweede inning, met twee uit, sloeg J.J. Hardy een honkslag, net als Schoop en de na hem volgende Joey Rickard, maar de drie lopers bleven achter, omdat een strikeout een einde aan de slagbeurt maakte.

Met een 2-0 achterstand in de vierde opende Hardy met een driehonkslag, maar kon daarna niet scoren op een grounder richting derde honk van Schoop. Even later kon hij wel scoren op een klap richting tweede honk van Rickard en dat zou het enige punt van de Orioles blijven.

Schoop ging uit na een line drive in de zesde inning, waarna hij in de 1e7 werd vervangen.

In Roger Dean Stadium in Jupiter verloor New York Yankees met 1-0 bij Miami Marlins. Het enige punt werd gescoord in de zevende inning. Het was de tweede 1-0 nederlaag op rij voor de Yankees, die puntloos werden gehouden door Houston Astros op maandag.

Didi Gregorius startte als korte stop voor de Yankees en sloeg 1-uit-3.

Hij opende de wedstrijd met een klap in het rechtsveld, waar Ichiro Suzuki een vangbal maakte en hij sloeg een grounder in de derde slagbeurt.

In de eerste helft van de zesde opende Gregorius met een honkslag en bereikte het derde honk op een one-out single van Chase Headley, maar daarna volgde een dubbelspel. Gregorius werd daarna vervangen in de tweede helft van de zesde.

In Salt River Fields at Talking Stick in Scottsdale was Los Angeles Angels of Anaheim op bezoek en won met 5-3 vs. een 'split-squad' van Arizona Diamondbacks.

Andrelton Simmons was de startende korte stop voor de Angels en sloeg 1-uit-3.

In de eerste helft van de eerste inning, met één uit, sloeg Simmons een honkslag en schoof op toen volgende slagman Geovany Soto vier wijd kreeg. Echter, een strikeout en gedwongen nul volgden.

Simmons werd uitgevangen in de derde inning en sloeg een pop-fly in de vijfde, waarna hij werd vervangen in de 2e6.

In Scottsdale Stadium in Scottsdale was Cincinnati Reds op bezoek bij San Francisco Giants, dat met 16-7 won.

In de eerste helft van de zevende inning stonden de Reds met 9-4 achter, maar scoorden driemaal. Met lopers op het eerste en tweede honk en twee uit kwam Calten Daal als pinch-hitter in de wedstrijd, kreeg vier wijd en zorgde voor volle honken. Een werperswissel volgde, maar de voorste loper scoorde daarna op een wilde worp, die werd gevolgd door een 2-run double van Donald Lutz, die de achterstand verkleinde naar 9-7.

In de tweede helft van de zevende bleef Daal in de wedstrijd als korte stop, als één van de verschillende verdedigende wissels. De Giants kwamen tot een rally van vijf punten om meer afstand te nemen en er een 14-7 stand van te maken.

Bedankt voor het bezoeken van deze site.