Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Southampton en Sant Boi op weg naar finale in Spanje
English

SANT BOI DE LLOBREGAT (Spanje) - Het organiserende Sant Boi en Southampton Mustangs (Groot-Brittannië) verzekerden zich min of meer van een plek in de allesbeslissende finale door beide woensdag (22 juni) ruim te winnen in de Federations Cup Qualifier. Daarmee boekten beide teams hun derde overwinning van het evenement.

Met de overwinning bereikte Southampton een plek in de finale, zelfs wanneer de ploeg de laatste twee wedstrijden zou verliezen. Op donderdag ontmoeten de Britten Sant Boi en daarna wordt vrijdag afgesloten tegen hekkensluiter Botosani. Wanneer wordt verloren van Sant Boi kan Southampton op gelijke hoogte eindigen met één of twee teams, maar het onderlinge resultaat is in hun voordeel. Sant Boi is nog niet helemaal zeker van een finaleplaats. In geval van een Spaanse nederlaag tegen Southampton sluit de ploeg het evenement vrijdag af tegen Barons Wrocław. Wanneer ook dat duel wordt verloren eindigen de Spanjaarden op gelijke hoogte met de Polen, die in dat geval het onderlinge duel hebben gewonnen. Met andere woorden, Sant Boi heeft donderdag een overwinning nodig.

Op de derde speeldag waren er drie ruime uitslagen.

Southampton Mustangs (Groot-Brittannië) opende met een 17-2 winst in zes innings tegen Diving Ducks (Oostenrijk).
In de middag kwam Therwil Flyers (Zwitserland) tot een 16-0 shutout tegen Barons Wrocław (Polen) in zes innings.
En 's avonds won Sant Boi (Spanje) met 18-2 in 5½ inning tegen Ishido Botosani (Roemenië).

(22 juni)

Gerelateerde Artikelen:
Rouen wint CEB Cup. (5 juni)
Amsterdam Pirates wint European Champions Cup. (4 juni)

Southampton Mustangs vs. Diving Ducks
In de opener van vandaag keek Southampton kort tegen een 1-0 achterstand aan in de tweede inning, maar kwam even later tot een rally van acht punten. De Britse ploeg voegde daarna nog eens negen punten toe vanaf de vierde inning om tot een comfortabele 17-2 winst te komen in zes innings.

Southampton kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie van Maikel Azcuy-Perez, die homerde en tweemaal scoorde. Azcuy-Perez is een ervaren speler in het Britse honkbal en werd vorig jaar gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de National Baseball League.

De Oostenrijkers openden de score met één punt in de eerste helft van de tweede inning toen Clemens Seiser vier wijd kreeg met twee uit en later scoorde op een fout.

De Britten antwoordden met acht punten in hun tweede slagbeurt op zes honkslagen. Azcuy-Perez begon de rally met een lead-off single en sloot af met een 2-run homerun. Tussendoor scoorde hijzelf het gelijkmakende punt na een tweehonkslag van Giovanni Escalona, gevolgd door een puntscorende fout, een opofferingsslag, nog een puntscorende fout en een 2-run double van Jordan Berger.

Mustangs voegde drie runs toe in de vierde slagbeurt met als hoogtepunt een 2-run single van Giovanni Escalona.

Een 4-run rally in de vijfde inning verhoogde de stand naar 15-1. In deze slagbeurt leverde Spencer Kreisberg een 3-run double af.

Diving Ducks scoorde hun tweede punt in de 1e6 na een grounder van Seiser, die voor beide Oostenrijkse punten zorgde. Even later scoorde Mustangs nog eens twee punten om het verschil van 15 punten te bereiken die nodig was om het duel via de mercy-rule af te kunnen sluiten. Met de honken vol en twee uit werden Shaun Macey en Michael Settle beiden geraakt door een worp om voor een punt te zorgen en een einde aan de wedstrijd te maken.

Barons Wrocław vs. Therwil Flyers
Therwil Flyers boekte een ruime 16-0 overwinning tegen Barons Wrocław, maar besliste het duel pas in de vijfde en zesde inning. De Zwitserse ploeg stond slechts met 2-0 voor na vier innings, maar scoorde daarna zes punten in de vijfde en voegde er nog acht toe in de volgende slagbeurt.

Winnende werper Stefan Koller stond slechts twee honkslagen toe.

Flyers opende de score met twee runs in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit werd Michael Stowers geraakt door een worp, stal zowel het tweede als het derde honk en scoorde daarna op een honkslag van Takanobu Oshima. De laatste stal eveneens het tweede honk en scoorde na een honkslag van Sven Leemann, maar de Zwitsers lieten ook drie lopers achter.

De Poolse ploeg liet lopers achter op het tweede en derde honk in hun eerste slagbeurt, maar hield de Flyers hierna puntloos.

De Zwitsers namen meer afstand door zesmaal te scoren in de eerste helft van de vijfde inning. Met de honken vol en één uit leverde Javier Rodriguez een 2-run single af en volgende slagman Stefan Koller deed hetzelfde. Een fout en een honkslag van Hideori Oshima completeerden daarna de rally.

Flyers besliste de wedstrijd met een 8-run rally in de zesde op vijf honkslagen. Twee punten werden gescoord op een honkslag van Hideori Oshima en later in de slagbeurt volgden Michael Stowers en Sven Leemann beiden met 2-run doubles.

Sant Boi vs. Therwil Flyers
Met een 1-0 voorsprong kwam Sant Boi tot een rally van elf punten in de tweede helft van de tweede inning tegen Botosani een dominerende voorsprong te nemen op weg naar een 18-2 overwinning.

De Spaanse ploeg kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Daniel Martinez, die ook drie punten binnensloeg. Miguel Catalan sloeg vier punten binnen.

Paul Feliu gooide het hele duel voor Sant Boi. Hij kwam tot acht strikeouts en stond slechts zes honkslagen, maar daaronder was wel een 2-run homerun van Eduard Pîrvu, die zorgde voor de twee Roemeense punten in deze wedstrijd.

Sant Boi scoorde eenmaal in de tweede helft van de eerste inning na een honkslag van Jonathan Linares met de honken vol, maar hierna bleven drie lopers achter.

De thuisploeg scoorde daarna elf punten op acht honkslagen in de tweede inning. Er waren in deze rally vijfpunten scorende tweehonkslagen, geslagen door David Martinez (1-run), Alex Flores (1-run), Daniel Martinez (1-run), Ruben Dario Fente (2-run) en Miguel Catalan (3-run).

Vijf punten werden toegevoegd in de derde inning op vier puntscorende honkslagen, waaronder een 2-run single van Daniel Martinez.

Met een 17-0 achterstand kwam Botosani op het scorebord in de eerste helft van de vierde inning. Sergiu Susana begon met een tweehonkslag, waarna volgende slagman Eduard Pîrvu volgde met een homerun!

Sant Boi scoorde hierna nog één punt in hun vierde op een grounder.

Bedankt voor het bezoeken van deze site.