Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint comfortabel in Bussum
English

BUSSUM - Curaçao Neptunus boekte donderdagavond (23 juni) een comfortabele 10-1 overwinning tegen HCAW, maar stond slechts met 4-1 voor na zes innings. Voor vanavond had HCAW vijf wedstrijd op rij gewonnen.

De wedstrijd was er één van slechts twee die vanavond werden gespeeld, want twee andere wedstrijden werden afgelast vanwege hevige regen eerder op de dag en in de voorgaande nacht. Deze wedstrijden worden vrijdagavond ingehaald.

Neptunus kwam vanavond tot 15 honkslagen, waarbij alle negen spelers in de line-up er minimaal één sloegen. Daaronder een 2-run homerun van Gianison Boekhoudt die de Rotterdamse ploeg op een 2-0 voorsprong zette in de eerste inning.

Er was een zeer bijzondere onderbreking in de tweede helft van de zesde inning. Het HCAW-veld is bekend om de soms lange 'sun-delays' wanneer de ondergaande zon het zicht blokkeert van de slagman, catcher en home plate umpire. Echter, vanavond was het bewolkt in de eerste innings. Maar in de zesde inning begon het te regenen op hetzelfde moment dat de bewolking brak en een felle zon tevoorschijn kwam. Dat resulteerde in een unieke 'rain/sun-delay', die 15 minuten duurde.

(het complete verslag wordt later toegevoegd)

Kevin Nieveld11-311
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (5)(1e,2-run,op Delemarre).
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Frank de Bruin.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:56 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
15-minuten 'rain/sun-delay' in de 2e6 met twee uit, loper op het 2e honk en een 4-1 voorsprong voor Neptunus.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt & regenachtig, 26,3° C; windrichting west;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 80%.

Bedankt voor het bezoeken van deze site.