Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Bears wint ook tweede duel Korean Series
English

SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears heeft ook de tweede wedstrijd van de best-of-seven Korean Series gewonnen door NC Dinos zondagmiddag (30 oktober) met 5-1 te verslaan. De regerend kampioen staat nu met 2-0 voor in de Series, die dinsdag wordt vervolgd in Changwon.

Bears brak een 1-1 stand in de tweede helft van de achtste inning door viermaal te scoren met twee uit.

In 2007 en 2013 namen de Bears ook een 2-0 voorsprong in de Korean Series, maar stonden toen uiteindelijk met lege handen.

Op zaterdag opende Doosan Bears de Kampioensfinale met een 1-0 overwinning in elf innings. He enige punt werd toen gescoord via een opofferingsslag met volle honken in de tweede helft van de elfde inning.

(30 oktober)

...Eui-ji Yang sloeg 3-uit-4 met 2 RBI's...
...Op de foto speelt hij voor Zuid-Korea...
...in Amsterdam (Nederland) tijdens het...
...Wereldkampioenschap 2009 tegen...
...Nederland dat met 4-2 won...
...Hainley Statia probeert hem uit te tikken...
(© Foto: Henk Seppen)
Game 2

In Jamsil Stadium, na drie puntloze innings, opende Doosan Bears de score in de vierde inning op Eric Hacker. Met de honken vol (drie honkslagen) leverde catcher Eui-ji Yang een puntscorende honkslag af die de Bears op een 1-0 voorsprong zette. Echter, hierna bleven drie lopers achter.

NC Dinos kwam langszij in de eerste helft van de achtste inning. Met een loper op het eerste honk werd een stootslag-poging van pinch-hitter Seok-hun Ji gewvangen door startende werper Won-jun Chang, die hierna het vierde dubbelspel in deze wedstrijd completeerde van de Bears-verdediging. Hierna moest Chang twee honkslagen toestaan, resulterend in lopers op het eerste en derde honk. Jong-wook Lee (die 3-uit-4 sloeg) volgde met een nieuwe honkslag die het gelijkmakende punt opleverde.

In de tweede helft van de achtste inning antwoordde Bears met vier punten met twee uit om de wedstrijd te beslissen. Lead-off hitter Kun-woo Park werd geraakt door een worp en bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag en een grounder. Even later scoorde hij na een wilde worp van Hacker. Volgende slagman Jae-hwan Kim homerde daarne om er een 3-1 stand van te maken. Dat leidde tot een werperswissel, maar de Bears voegden nog twee punten toe na een honkslag van Jae-il Oh en een tweehonkslag van Eui-ji Yang, die 3-uit-4 sloeg.

Doosan-starter Won-jun Chang stond negen honkslagen toe en gooide bijna een complete wedstrijd. Echter, met twee uit in de 1e9, moest hij de heuvel verlaten vanwege een blaar op zijn linker middelvinger. Hyun-seung Lee sloot de wedstrijd daarna succesvol af.

Doosan Bears staat nu met 2-0 voor, maar hoopt het dit keer beter te doen dan in de voorgaande twee Series, waarin de ploeg een 2-0 voorsprong had. In 2007 en 2013 stond Bears namelijk beide keren met lege handen.

In 2007 won Bears de eerste twee wedstrijden tegen SK Wyverns, maar verloor daarna de volgende vier wedstrijden. In 2013 stond Bears opnieuw met 2-0 voor en vervolgens met 3-1, maar verloor de laatste drie wedstrijden tegen Samsung Lions, dat toen hun derde opeenvolgende titel veroverde.

In de 2013 Series was de Nederlandse werper Rick van den Hurk de winnende werper voor Doosan in Game 5 toen hij twee innings in relief gooide.

Bedankt voor het bezoeken van deze site.