Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Tom de Blok maakt profdebuut
English

COMSTOCK PARK, Michigan (USA) - De Nederlandse rechtshandige werper Tom de Blok heeft zijn profdebuut gemaakt. Op dinsdag (2 mei) gooide hij drie innings voor West Michigan Whitecaps (Detroit Tigers) in de thuiswedstrijd tegen Clinton LumberKings (Seattle Mariners), dat met 5-4 won.

...Tom de Blok als werper voor Nederland...
...tijdens de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
De wedstrijd werd gespeeld in Fifth Third Ballpark, het stadion van de Whitecaps in Comstock Park, dat deel uitmaakt van het grootstedelijke gebied van Grand Rapids.

Met de Whitecaps op een 5-0 achterstand na vier innings beklom Tom de Blok de heuvel in de eerste helft van de vijfde inning. De Blok, die op 8 mei 21 jaar wordt, kreeg drie nullen op rij in zijn eerste professionele inning. Luis Liberato opende met een line drive die werd gevangen door rechtsvelder Danny Woodrow, waarna een vangbal en groundout volgden.

In de zesde inning schakelde De Blok opnieuw drie opeenvolgende slagmensen uit en liet ook zijn eerste strikeout noteren. In de zevende kreeg hij een lead-off single tegen van Gareth Morgan, maar die werd later gedwongen uitgeschakeld. De Blok werd in de 1e8 vervangen, maar liet een goede indruk achter in zijn debuut, waarin hij drie puntloze innings gooide.

West Michigan verkleinde de achterstand naar 5-2 door tweemaal te scoren, waarna nog eens twee punten werden gescoord in de achtste, maar de ploeg stond desondanks met lege handen.

De Blok tekende in maart een contract bij de Detroit Tigers en reisde begin april af naar het Spring Training-complex van de Tigers in Florida. Daar onderging hij een medische keuring, nam deel aan extended Spring Training en werd op 14 april ingedeeld bij de Connecticut Tigers, dat uitkomt in Single-A Short Season. Hij gooide niet voor die ploeg, omdat het seizoen in die afdeling pas op 19 juni van start gaat. De Blok werd vervolgens op 29 april ingedeeld bij West Michigan Whitecaps, dat in Single-A speelt.

Na afloop van de wedstrijd van dinsdag namen de Whitecaps een gedeelde tweede plaats in de Eastern Division in van de Midwest League met een 15-10 'record'.

Vorig seizoen gooide De Blok in 26 wedstrijden (allen in relief) voor Amsterdam Pirates, met wie hij de European Champions Cup won en de Holland Series bereikte. Hij was 5-0 met vijf saves en een 0.88 ERA. In 41 innings gooide De Blok 43 keer drie slag, gaf slechts elf vrije lopenweg en stond 21 honklslagen en maar vijf punten toe. Zijn 0.88 ERA was vorig seizoen het tweede laagste in de Hoofdklasse.

In augustus 2013 had hij aleen minor league-contract getekend bij de Seattle Mariners. Hij reisde vervolgens in april 2014 naar Amerika, maar keerde na een week alweer huiswaarts.

(2 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.