Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 februari 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen, European Baseball Confederation & Marco Stoovelaar)

Didier Seminet volgt Jan Esselman op als CEB-President
English

...Jan Esselman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
BELGRADO (Servië) - Didier Seminet uit Frankrijk is unaniem gekozen tot nieuwe President van de European Baseball Confederation (CEB) tijdens het jaarlijkse gezamenlijke ESF-CEB Congres op zaterdag (4 februari) in Belgrado, de hoofdstad van Servië.

Seminet wordt de achtste President van de Europese Honkbal Bond en is de opvolger van de Nederlander Jan Esselman, die de CEB als voorzitter leidde sinds februari 2013.

Op het Congres van de European Softball Federation (ESF) werd Gabriel Waage uit Tsjechië gekozen tot nieuwe President als opvolger van André van Overbeek, die twee termijnen van vier jaar achter de rug heeft en daardoor reglementair niet herkiesbaar was.
Meer over het het ESF Congres

CEB Presidenten
PeriodePresident
1953-1970Prince Steno Borghese (Italië)
1971-1984Bruno Beneck (Italië)
1985-1986Guus van der Heijden (Nederland)
1987-2004Aldo Notari (Italië)
2005-2011Martin Miller (Duitsland)
2012-2013Petr Ditrich (Tsjechië)
2013-2017Jan Esselman (Nederland)
2017-huidigDidier Seminet (Frankrijk)
Tijdens het Congres van de Europese Honkbal Bond en Europese Softbal Bond waren vertegenwoordigers van 32 aangesloten bonden aanwezig. Op de agenda stond ondermeer de verkiezing van het Uitvoerende Comité, oftwel het bestuur. Esselman trok zijn kandidatuur voor een tweede termijn in voor aanvang van de verkiezingen en kreeg een staande ovatie.

Na te zijn gekozen sprak Didier Seminet de vertegenwoordigers toe en stelde: ,,Ik ben vereerd om het Europese Honkbal te dienen en wil de Nationale Bonden bedanken voor hun vertrouwen. CEB staat voor verschillende uitdagingen, waarvoor het nieuw gekozen Executive Commitee de nodige actie zal ondernemen om het profiel van het honkbal in zowel Europa als mondiaal te verhogen. Op persoonlijk titel wil ik dankzeggen aan voormalige President Jan Esselman voor zijn werk en toewijding voor het Europese Honkbal.''

Ook gekozen in het CEB-bestuur werden Petr Ditrich (Tsjechië) als 1e Vice-President, Jürgen Elsishans (Duitsland) als 2e Vice-President, Rainer Husty (Oostenrijk) als 3e Vice-President, Krunoslav Karin (Kroatië) als Secretaris-Generaal, René Laforce (België) als Penningmeester en Roderick Balk (Nederland), Marco Mannucci (Italië) en Oleg Boyko (Oekraïne) als zogenoemde Members-at-Large.

Ditrich volgt Peter Kurz (Israël) op als 1e Vice-President, terwijl Elsishans werd herkozen als 2e Vice-President. Ditrich was de 3e Vice-President en is nu in die functie opgevolgd door Husty. Laforce en Karin werden beiden herkozen in hun functie. Balk, Mannucci en Boyko zijn de opvolgers van Mats Franson (Zweden), Michael Manning (Ierland) en Monique Schmitt (Zwitserland). Voor aanvang van de verkiezingen waren alle zittende bestuursleden (aanvankelijk) beschikbaar voor herverkiezing.

...Erika Sojat, Serge Makouchetchev, Steve Janssen, Jason Holowaty...
(© Foto's: Marco Stoovelaar & Henk Seppen)
Tijdens het Congres reikte de CEB ook hun jaarlijkse onderscheidingen uit. De Franse scheidsrechter Serge Makouchetchev werd uitgeroepen tot Umpire of the Year, terwijl Erika Sojat (Italië) werd gekozen tot Scorer of the Year. Steve Janssen, Manager van het Nederlands Honkbal Team won de prijs voor Coach of the Year. In september vorig jaar leidde Janssen Oranje naar de Europese titel.

De prijs voor Bond van het Jaar ging naar de Poolse Honkbal en Softbal Federatie.

De speciale Xavier Mateu Award voor bijdragen aan het Europese Honkbal ging naar Jason Holowaty, die eind vorig jaar zijn verblijf in Europa afsloot als MLB Europe Development Director.

(4 februari)...Het nieuwe Executive Comittee van de CEB, zoals gekozen tijdens het Congres in Belgrado...
...Links naar rechts: Marco Mannucci (Italië, Member-at-large), Roderick Balk (Nederland, Member-at-large),...
...Rainer Husty (Oostenrijk, 3e Vice-President), Didier Seminet (Frankrijk, President), Petr Ditrich...
...(Tsjechië, 1e Vice-President), Krunoslav Karin (Kroatië, Secretaris-Generaal), Jürgen Elsishans (Duitsland,...
...2e Vice-President), René Laforce (België, Penningmeester), Oleg Boyko (Oekraïne, Member-at-large)...
(© Foto: European Baseball Confederation)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.