Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 maart 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Nederlands Honkbal Team sluit WBC-voorbereidingen af met verlies
English

SEOEL (Zuid-Korea) - Het Nederlands Honkbal Team heeft de voorbereidingen op de World Baseball Classic zondag (5 maart) afgesloten met een 4-2 nederlaag tegen het Sangmu Baseball Team (KBO Army). De vierde editie van de World Baseball Classic gaat maandag van start in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel met de wedstrijd tussen gastheer Zuid-Korea en Israël, dat debuteert op de WBC. Dinsdag (7 maart) komt Nederland voor het eerst in actie en speelt dan tegen de Koreaanse ploeg. Op de daarnavolgende dagen ontmoet Oranje Chinese Taipei en Israël. De twee beste ploegen plaatsen zich voor de Tweede Ronde, die zal worden gespeeld in Tokyo (Japan).

De oefenwedstrijd van vandaag was de tweede en laatste die de Nederlandse ploeg in Seoel speelde na en trainingskamp van twee weken in Arizona (USA). Vrijdag won Oranje met 11-1 van het Sangmu Baseball Team en zou vandaag spelen tegen het Korean Police Baseball Team (KBO Police). Echter, dat wijzigde en dus stond Nederland vandaag wederom tegenover KBO Army. Zowel het KBO Army als het KBO Police Team is verbonden aan de professionele Korean Baseball Organization (KBO) en komen uit in de KBO Futures League.

Totaal speelde het Nederlands Koninkrijksteam zeven oefenwedstrijden. De ploeg van Manager Hensley Meulens won er daarvan twee, een 15-0 shutout tegen de ploeg van GateWay Community College en een 11-1 winst afgelopen vrijdag tegen KBO Army. Vier van de andere vijf wedstrijden eindigden in verlies, de vijfde wedstrijd werd een gelijkspel na negen innings. In vier van deze wedstrijden stond Nederland op voorsprong, maar verzuimde die vast te houden.

(5 maart)

Gerelateerde Artikelen:
Nederlands Team wint ruim in Koreaans oefenduel. (3 maart)
Nederland sluit oefenreeks in Arizona af met verlies. (25 februari)
Eerste duel Nederland vs. Twins eindigt in gelijkspel. (24 februari)
Nederlands Team wint ruim in oefenduel vs. Geckos. (23 februari)
Oefennederlagen Nederlands Team in Arizona. (20 februari)
Nederland vs. Sangmu Baseball Team (KBO Army)
In de wedstrijd van vandaag was Didi Gregorius de startende korte stop in de Oranje-ploeg en was Andrelton Simmons de designated hitter. Dat was andersom in de wedstrijd van vrijdag. Er was ook een wijziging op het eerste honk, waar Yurendell de Caster startte in plaats van Curt Smith. Vrijdag begon Smith en nam De Caster het halverwege over.

...Vandaag werd weer gespeeld...
...in de Gocheok Sky Dome...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerder op de dag keerde Dashenko Ricardo na een lange reisdag terug uit Curaçao, waar hij de begrafenisplechtigheid van zijn vader bijwoonde. In het duel van vandaag was Ricardo de startende catcher. Omdat Ricardo vrijdag niet bij de ploeg was nam Chadwick Tromp de catching in het duel over van startende catcher Shawn Zarraga. Tromp is bij de ploeg als Bullpen Catcher en heeft dezelfde positie tijdens de WBC. Tijdens het trainingskamp in Arizona was Tromp één van de spelers op het Nederlands roster. In september vorig jaar debuteerde Tromp, die speelt in de organisatie van de Cincinnati Reds, in het Nederlands Team en veroverde toen met de ploeg de titel op het Europees Kampioenschap in Hoofddorp.

De wedstrijd van vandaag werd ook nu weer gespeeld in de Gocheok Sky Dome, het immense overdekte stadion in Seoel, dat ook de locatie is van de wedstrijden tijdens de Classic.

Het Koninkrijksteam opende de score en nam een een vroege voorsprong in de eerste inning. Andrelton Simmons begon met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van volgende slagman Jurickson Profar. Echter, de Koreaanse tegenstander kwam in de tweede helft van de eerste inning langszij op starter Orlando Yntema. Eung-min Kim en Seung-min Choi begonnen met honkslagen en zorgden voor lopers 'op de hoeken'. Choi ging vervolgens uit bij een steelpoging, maar met twee uit scoorde Kim de gelijkmaker op een driehonkslag van Dae-in Hwang.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede kreeg Nederland de honken vol in de derde inning. Met twee uit sloeg Jurickson Profar een honkslag, kwam Xander Bogaerts na een fout op het honk en kreeg Wladimir Balentien vier wijd. Maar daarna kreeg Jonathan Schoop drie slag.

Nederland hernam de leiding in de vijfde inning. Randolph Oduber opende met een honkslag, waarna hij scoorde op een one-out double van Jurickson Profar, die vandaag drie honkslagen liet noteren en beide Nederlandse punten binnensloeg.

Echter, de Nederlandse aanval was niet in staat meer afstand te nemen in de volgende innings. Nederland 'outhitte' de Koreaanse tegenstander met 10-7, maar liet teveel lopers achter. Met twee uit in de zesde sloeg Yurendell de Caster een tweehonkslag en werd Dashenko Ricardo geraakt door een worp, maar zij bleven achter. In de zevende sloeg Xander Bogaerts een honkslag met twee uit en strandde. In de achtste bleef Jonathan Schoop achter op het tweede honk.

Yntema gooide de eerste twee innings voor Nederland en werd daarna opgevolgd door Lars Huijer. Hij kreeg in elk van de twee innings die hij op de heuvel stond slechts drie slagmensen tegenover zich en schakelde en gooide tweemaal drie slag.

Hierna nam Juan Carlos Sulbaran het over in de vijfde inning. Met één uit sloeg Yong-ye Choi een honkslag, waarna Sulbaran een 2-run homerun van Sang-chul Moon moest incasseren en dat bracht de stand op 3-2 in het voordeel van de Zuid-Koreaanse tegenstander.

Nadat Sulbaran drie slagmensen op rij had uitgeschakeld in de zesde werd Tom de Blok de volgende werper voor Nederland in de zevende. De Blok zag het KBO Army Team een punt toevoegen. Hij kreeg een lead-off single tegen van Chang-jin Lee, die daarna scoorde op een opofferingsslag van Yong-ye Choi, zodat het 4-2 werd.

Jim Ploeger en Loek van Mil sloten daarna de wedstrijd voor Oranje op de heuvel af. Beiden kregen een honkslag tegen, maar stonden geen extra punten meer toe.

Met een 4-2 achterstand in de 1e9 kreeg Nederland opnieuw de honken vol. Met één uit sloeg Andrelton Simmons een honkslag, waarna Sharlon Schoop het honk bereikte via velderskeus en Stijn van der Meer vier wijd kreeg. Maar de inning eindigde toen Kalian Sams in een dubbelspel sloeg.

De volgende spelers kwamen vandaag in actie:
Andrelton Simmons (DH-SS, 2-uit-5, tweehonkslag, 1 punt), Jurickson Profar (CF, 3-uit-3, tweehonkslag, 2 RBI's), Sharlon Schoop (CF, 0-uit-2, 1 strikeout), Xander Bogaerts (3B, 1-uit-4, 1 strikeout), Stijn van der Meer (3B, 0-uit-0, 1x vier wijd), Wladimir Balentien (RF, 0-uit-2, 1x vier wijd, 1 strikeout), Kalian Sams (RF, 0-uit-2, 1 strikeout), Jonathan Schoop (2B, 1-uit-4, tweehonkslag, 1 strikeout), Didi Gregorius (SS-DH, 1-uit-4), Yurendell de Caster (1B, 1-uit-3, tweehonkslag), Curt Smith (1B, 0-uit-1), Dashenko Ricardo (C, 0-uit-2, geraakt werper), Shawn Zarraga (C, 0-uit-1), Randolph Oduber (LF, 1-uit-3, 1 punt, 1 strikeout), Dwayne Kemp (LF, 0-uit-1).


...Links: Jurickson Profar bereikte het derde honk; Profar had drie honkslagen en twee RBI's vandaag...
...Rechts: Outfielder Wladimir Balentien maakt een vangbal...

...Actie op de honken...
...2e honkman Jonathan Schoop (links) en korte stop Andrelton Simmons schakelen een honkloper uit...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Sangmu Baseball Team - Nederland 4-2
RHE
Nederlands Koninkrijksteam100010000-2100
Sangmu Baseball Team (Zuid-Korea)100020100-471
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Orlando Yntema2-1311

Lars Huijer22----

Juan Carlos Sulbaran, BS (1), L (0-1)2--222

Tom de Blok111111

Jim Ploeger1--1--

Loek van Mil11-1--
pitchers Sangmu Baseball Teaminn.SOBBHRER
Gyeong-chan Moon & Hyung-jin Yang9621022
Homerun: Sangmu Baseball Team: Sang-chul Moon (5e,2-run).
Locatie-Gocheok Sky Dome, Seoul (Zuid-Korea).

Game Notes:
Zevende oefenwedstrijd Nederlands Team ter voorbereiding op de World Baseball Classic.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.