Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Cordemans leidt Amsterdam naar winst tegen Twins
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates won vrijdagavond (5 mei) met 8-1 van De Glaskoning Twins. Twins was in dit duel de thuisploeg, maar de wedstrijd in Amsterdam gespeeld vanwege de onvoldoende licht-installatie in Oosterhout. Twins speelt dit seizoen al hun avondwedstrijden op het veld van de tegenstander.

'Veteraan' Rob Cordemans gooide zes sterke innings voor de Amsterdamse ploeg. De rechtshander kwam tot vier keer drie slag en stond slechts drie honkslagen toe.

Amsterdam scoorde zes punten op rookie starter Jan Evertse, die nog niet eens was geboren toen Cordemans al voor het eerst in de Hoofdklasse uitkwam. Evertse werd geboren in november 1995. Op dat moment had Cordemans al twee seizoenen achter de rug in de hoogste afdeling.

Vanaf nu moet Amsterdam Pirates het doen zonder powerhitter Kalian Sams. De outfielder is vertrokken naar Canada om daar aan een nieuw profseizoen te beginnen in het team van Les Capitales de Québec in een Independent League. De ploeg begint op 8 mei aan een trainingskamp, waarna het nieuwe seizoen op 18 mei van start gaat.

De wedstrijd van vandaag werd op vrijdag in plaats van donderdag gespeeld. Op donderdag 4 mei was het de dag van de Nationale Herdenking. Vandaag, 5 mei, was het Bevrijdingsdag.

(5 mei)

Compleet speelschema
Amsterdam opende de score met twee punten in de eerste helft van de tweede inning op starter Jan Evertse toen er een kostbare fout werd gemaakt. Kenny Berkenbosch begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Danny Rombley. Hierna sloeg Linoy Croes de bal het rechtsveld in voor een honkslag, maar daar volgde ook een fout. Rombley bereikte het derde honk op de honkslag, maar zowel hij als Croes konden scoren op de fout en zetten de 'bezoekers' op een 2-0 voorsprong.

Twins pakte een punt terug in de 2e2 toen Mick Molenaar homerde met één uit op Rob Cordemans.

Amsterdam nam meer afstand in de derde inning door opnieuw twee punten te scoren. Remco Draijer begon met vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit en Draijer op het derde honk leverden Gilmer Lampe en Kenny Berkenbosch back-to-back RBI-doubles af om er een 4-1 stand van te maken.

Pirates scoorde wederom twee punten in de 1e5. Met één uit kreeg Gilmer Lampe vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch. Er volgde een honkslag van Danny Rombley en hierna stelde een wilde worp Berkenbosch in de gelegenheid te scoren. Toen volgende slagman Linoy Croes vier wijd kreeg zorgde dat voor volle honken en werd een nieuwe werper ingebracht. Mic van de Ven nam het over van Jan Evertse en kreeg een double play-grounder die de inning afsloot.

Amsterdam werd in de zesde, zevende en achtste inning puntloos gehouden, maar voegde nog eens twee punten toe in de 1e9 op reliever Nick Peels. Met één uit kreeg Gilmer Lampe vier wijd en sloeg Patrick Bok een honkslag. Danny Rombley volgde met een opofferingsslag en nadat Linoy Croes opnieuw vier wijd had kregen verhoogde Rashid Gerard de stand naar 8-1 met een tweehonkslag.

Nadat Mick Molenaar had gehomerd in de tweede inning wist Twins niet meer tot scoren te komen. De ploeg liet een loper achter op het derde honk in zowel de derde als de vierde inning. In het restant van de wedstrijd kwam Twins niet meer in scoringspositie. De Amsterdamse verdediging maakte een dubbelspel in de zevende en negende inning ter ondersteuning van relievers Robin Schel en Nick Veltkamp.De Glaskoning Twins - L&D Amsterdam Pirates 1-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates022020002-891
De Glaskoning Twins010000000-161
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (2-0)641311

Robin Schel21-2--

Nick Veltkamp1--1--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Jan Evertse, L (0-4)4.126665

Mic van de Ven2.2-21--

Matthew Latta11----

Nick Peels1-3222

Homerun: Twins: Mick Molenaar (2)(2e,solo,op Cordemans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Richard de Wolff (Amsterdam Pirates).
Scoreboard Operator-Jolande Bierman (Amsterdam Pirates).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:50 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het complex van Amsterdam Pirates in Amsterdam.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.