Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Neptunus houdt HCAW puntloos; Markwell gooit one-hitter
English

BUSSUM - Curaçao Neptunus kwam vrijdagavond (5 mei) tot een 9-0 shutout tegen koploper HCAW. De Rotterdamse ploeg blijft op een gedeelde derde plaats staan, want L&D Amsterdam Pirates (2e plaats) Hoofddorp Pioniers (3e plaats) wonnen vandaag eveneens.

Diegomar Markwell gooide het hele duel voor Neptunus en domineerde. De linkshander had tien strikeouts en stond slechts één honkslag toe. Markwell moest zijn enige honkslag incasseren in de derde inning. Markwell gooide zijn laatste 9-inning complete wedstrijd op 11 juli 2015 in een 6-0 shutout tegen DSS. Vorig seizoen gooide hij eenmaal een 7-inning complete wedstrijd.

Neptunus kwam vanavond tot 16 honkslagen, waaronder vier van Benjamin Dille. Alle negen startende spelers sloegen minimaal één honkslag. Acht spelers scoorden minstens één punt.

De wedstrijd van vandaag werd op vrijdag in plaats van donderdag gespeeld. Op donderdag 4 mei was het de dag van de Nationale Herdenking. Vandaag, 5 mei, was het Bevrijdingsdag.

(5 mei)

Compleet speelschema
De wedstrijd van vanavond was er één tussen twee linkshandige werpers. Het was Diegomar Markwell, die domineerde voor Neptunus en slechts één honkslag toestond. HCAW-starter Jim Ploeger, die voor vanavond op 3-0 stond, werd afgelost in de vijfde inning en kreeg zijn eerste nederlaag van het seizoen achter zijn naam.

Neptunus zag een aantal slagmensen de honken bereiken in de eerste twee innings, maar scoorde slechts eenmaal en liet drie lopers achter op Jim Ploeger. Tijdens de wedstrijd was de ploeg niet altijd even succesvol met het opschuiven van hun lopers, want er bleven er 14 achter. Met een 1-0 voorsprong begon de ploeg pas vanaf de vijfde ining echt met scoren.

In de eerste slagbeurt sloegen Christian Diaz en Dwayne Kemp een honkslag met twee uit, maar bleven achter. In de tweede inning kwam Neptunus opnieuw met twee uit op de honken, maar scoorde dit keer het eerste punt. Met twee uit kwam Urving Kemp op het honk na een fout, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Shaldimar Daantji, die zelf op het tweede honk achterbleef.

In de derde inning kreeg Neptunus weer twee honklopers, maar die werden op de honken uitgeschakeld. Benjamin Dille begon met een honkslag en ging gedwongen uit op een grounder van Christian Diaz. Even later werd Diaz op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off van Ploeger.

Neptunus kreeg de honken vol in de vierde inning toen Jim Ploeger wat in de problemen kwam, maar hij stond geen punten toe. Met één uit gooide hij vier wijd op Rien Vernooij, die opschoof na een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen Ploeger ook vier wijd gooide op Daniel Fernandes en Urving Kemp daarna met een worp raakte. Hierna herstelde Ploeger zich, gooide drie slag op Shaldimar Daantji en kreeg een 'force play-grounder' van Stijn van der Meer die de inning afsloot. En zo verzuimde Neptunus punten toe te voegen en liet drie lopers achter.

Neptunus nam daarna wat meer afstand in de 1e5 toen Ploeger vier honkslagen moest incasseren. Met twee uit kreeg de Rotterdamse ploeg de honken weer vol en dit keer kwam de ploeg wel tot scoren. Benjamin Dille opende met een infield-hit en Dwayne Kemp sloeg een honkslag met één uit. Met twee uit kreeg Rien Vernooij vier wijd en zorgde voor volle honken. Daniel Fernandes en Urving Kemp volgden met puntscorende honkslagen die Neptunus runs opleverden en leidden tot een werperswissel. Giovanni Tensen nam het over, maar hij gooide vier wijd op Shaldimar Daantji en dat resulteerde in het volgende punt. Neptunus liet wederom drie lopers achter toen een line drive van Stijn van der Meer werd gevangen.

...Diegomar Markwell gooide een 'complete game one-hitter'...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de zesde inning voegde Neptunus twee runs toe om de stand op te voeren naar 6-0. Benjamin Dille begon met vier wijd en Christian Diaz sloeg een honkslag, waarna ze respectievelijk scoorden op een grounder van Gianison Boekhoudt en een tweehonkslag van Rien Vernooij.

Neptunus scoorde weer tweemaal in de zevende. Met één uit en Shaldimar Daantji (velderskeus) en Stijn van der Meer (vier wijd) op respectievelijk het tweede en eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Benjamin Dille opnieuw een honkslag sloeg. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Christian Diaz, maar dat zorgde ook voor een punt net als de daaropvolgende fout.

In de 1e8 scoorde Neptunus hun negende punt. Gianison Boekhoudt begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, waarna volgende slagman Ruar Verkerk vier wijd kreeg. Hierna werd Moreno Vork de nieuwe werper voor HCAW. Met één uit zag hij Boekhoudt scoren op een opofferingsslag van Urving Kemp. Even later wilde Neptunus een verschil van 10 punten forceren toen Verkerk probeerde te scoren op een tweehonkslag van Shaldimar Daantji. De inning eindigde toen Verkerk vervolgens werd uitgeschakeld op de plaat.

Diegomar Markwell schakelde de eerste zeven slagmensen in de wedstrijd op rij uit. Met één uit in de derde inning kreeg de linkshander een honkslag tegen van Sven Jongejans en dat zou vanavond de enige honkslag van HCAW blijven.

HCAW kreeg hun eerste loper in scoringspositie in de zevende inning, maar de ploeg bereikte geen enkele keer het derde honk. Met één uit kreeg Rossini Frolijk vier wijd en schoof op na een wilde worp, maar bleef daar achter.

De thuisploeg had ook nog lopers in scoringspositie in de laatste twee slagbeurten, maar wist niet te scoren. In de achtste kwam pinch-hitter Pascal Zegwaard op het tweede honk na een foute aangooi, maar ook hij bleef daar achter. En in de negende kregen Vince Rooi (met één uit) en Kevin Weijgertse (met twee uit) beiden vier wijd, maar de inning en de wedstrijd eindigden toen er een 'force play-grounder' volgde.


...Diamond Silberie maakte zijn Hoofdklasse-debuut bij HCAW toen hij in de 8e inning werd ingezet als korte stop...
...In de 9e inning completeert hij een dubbelspel nadat hij Christian Diaz gedwongen had uitgeschakeld...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)


HCAW - Curaçao Neptunus 0-9
RHE
Curaçao Neptunus010032210-9161
HCAW000000000-012
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (2-1)91041--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (3-1)4.233843

Giovanni Tensen2.1-4554

Moreno Vork2-13--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Winfried Berkvens, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:47 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Diamond Silberie (HCAW) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,5° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.