Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint in snel duel van DSS
English

HOOFDDORP - In een snelle wedstrijd op een frisse vrijdagavond (5 mei) won Hoofddorp Pioniers met 6-1 van DSS.

In de wedstrijd, die net geen twee uur duurde, was Pioniers de betere ploeg en opende de score al vroeg. De thuisploeg stond na vier innings met 4-0 voor. DSS scoorde het enige punt in de negende inning.

Lars Huijer gooide het hele duel voor Pioniers en kwam in negen innings tot acht keer drie slag, terwijl bij slechts vier honkslagen toestond.

De wedstrijd van vandaag werd op vrijdag in plaats van donderdag gespeeld. Op donderdag 4 mei was het de dag van de Nationale Herdenking. Vandaag, 5 mei, was het Bevrijdingsdag.

(5 mei)

Compleet speelschema
Pioniers controleerde de wedstrijd vanaf het begin en ondersteunde startende werper Lars Huijer met genoeg punten om tot een comfortabele overwinning te komen. Vorig seizoen was Huijer 10-2 en gooide één complete wedstrijd, eveneens tegen DSS. Op 28 juli gooide hij alle zeven innings in een 11-0 winst en kwam toen tot elf keer drie slag. Vanavond gooide hij zijn eerste complete 9-inning wedstrijd op het hoogste niveau.

De Pionies-verdediging maakte een dubbelspel in de eerste helft van de eerste inning, waarna de aanval even later de score opende. Met één uit sloeg Mervin Gario een tweehonkslag op starter Sander Helmendach en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde daarna het eerste punt op een grounder van Dudley Leonora.

Pioniers voegde twee punten toe in de derde slagbeurt. Brennan Nijhof begon met vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een one-out double van Dudley Leonora. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Quintin De Cuba en Shurman Marlin beiden vier wijd kregen. Pioniers scoorde het volgende punt toen Helmendacht opnieuw een wilde worp gooide. De honken raakten weer vol toen ook Sander Paap een vrije loop kreeg, maar dit keer liet de thuisploeg drie lopers achter.

Pioniers maakte er een 4-0 stand van in de 2e4. Met twee uit kreeg Mervin Gario vier wijd, bereikte het derde honk na een honkslag van Dudley Leonora en scoorde op de vierde wilde worp van Sander Helmendach. De laatste keer dat een werper vier wilde worpen in één wedstrijd gooide was in 2011 toen het tweemaal gebeurde. Op 29 mei van dat jaar liet Nick Veltkamp (Kinheim) er vier noteren en op 26 juli werd Gregory Gustina (Sparta-Feyenoord) de tweede werper in het seizoen 2011 met vier wilde worpen.

De DSS-verdediging steunde Helmendach met een dubbelspel in de vijfde inning, maar zag Pioniers weer tweemaal scoren in de zesde. Met één uit sloeg Mark Smit een honkslag en Brennan Nijhof een tweehonkslag. Een punt werd daarna gescoord op een honkslag van Melvin Gario en dat leidde ook tot een werperswissel. Robyn Clara nam het over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Dudley Leonora, zijn derde honkslag in de wedstrijd. Hierna maakte DSS weer een nieuw dubbelspel, maar Pioniers stond nu met 6-0 voor.

DSS sloeg slechts twee honkslagen in de eerste vijf innings op Lars Huijer. In de eerste beurt sloeg Kevin Nieveld een honkslag met één uit, waarna een dubbelspel volgde. In de tweede inning sloeg ook Jordan Illis een honkslag, maar hij ging uit bij een steelpoging.

In de zesde inning kreeg DSS een loper op het derde honk. Met één uit bereikte Odion Gouverneur het honk na een infield-hit, die werd gevolgd door een foute aangooi. Gouverneur kreeg een extra honk op de overthrow, maar strandde daarna op het derde honk.

DSS scoorde hun enige punt in de eerste helft van de negende inning. Kevin Nieveld begon met vier wijd en schoof daarna op na een wilde worp en een grounder. Hij scoorde vervolgens op een grounder van Tino van Erk. Hierna volgde wederom een grounder die een einde aan de wedstrijd maakte. In zijn eerste complete 9-inning wedstrijd had Lars Huijer slechts 114 worpen nodig.Hoofddorp Pioniers - DSS 6-1
RHE
DSS000000001-140
Hoofddorp Pioniers10210200X-692
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-3)5.136766

Robyn Clara2.2--2--

pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-1)982411
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-André Ficken, 3B-André Eijpe.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Arjan Kardijk.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-1:58 uur.
Locatie-Pioniers Honkbalstadion, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.