Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Neptunus boekt kleine overwinning tegen HCAW
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam zaterdagmiddag (6 mei) tot een shutout van slechts 2-0 tegen HCAW, maar boekte daarmee wel de tweede shutout in twee dagen. De Rotterdamse ploeg opende de 3-game series vrijdag met een ruimere 9-0 winst tegen de toen nog koploper. Na de wedstrijd van vandaag heeft HCAW nog altijd de meeste punten (14), maar neemt wel de tweede plaats in, omdat L&D Amsterdam Pirates terugkeerde op de koppositie. Amsterdam heeft eveneens 14 punten, maar speelde acht wedstrijden, terwijl HCAW er inmiddels elf heeft gespeeld.

Vandaag werd Neptunus met 6-5 'outhit', maar scoorde hun punten in de vierde en zevende inning.

Neptunus-starter en winnende werper Elton Koeiman had wederom een goed optreden en kwam tot vijfmaal drie slag in 7 2/3 innings.

(6 mei)

Compleet speelschema
In de wedstrijd van vandaag bleef Neptunus beperkt to slechts vijf honkslagen en werd met 6-5 'outhit', maar hield tegenstander HCAW puntloos en won met 2-0.

HCAW-starter Kaj Timmermans had wederom een goed heuvel-optreden en kwam tot vijf keer drie slag in zeven innings, waarin hij slechts vier honkslagen toestond.

De rechtshander hield Neptunus in de eerste drie innings puntloos. In de tweede beurt kreeg hij een lead-off double tegen van Gianison Boekhoudt, maar die strandde later op het derde honk. Timmermans kreeg drie nullen op rij in de derde inning, maar moest daarna het eerste punt toestaan in de vierde slagbeurt.

Christian Diaz opende de vierde inning voor Neptunus met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk met één uit. Hij zette Neptunus vervolgens met twee uit op voorsprong toen hij opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van Rien Vernooij.

Neptunus slaagde er hierna niet in verder afstand nemen, want Timmermans zorgde weer voor drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, maar de ploeg wist daarna de voorsprong wel te verdubbelen in de zevende. Neptunus kreeg de eerste twee slagmensen op de honken toen Gianison Boekhoudt begon met vier wijd en Rien Vernooij's stootslag eindigde in een fout. Ruar Verkerk volgde met een nieuwe stootslag terug naar Timmermans, die Boekhoudt op het derde honk uitschakelde. Even later scoorde Verkerk na een honkslag van Daniel Fernandes. Verkerk probeerde op de honkslag het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld.

Veteraan Elton Koeiman gooide een prima wedstrijd voor Neptunus en kreeg de de verdedigende ondersteuning wanneer dat nodig was.

HCAW kwam dicht bij het openingspunt in de eerste helft van de eerste inning. Met twee uit sloeg Vince Rooi een tweehonkslag en bereikt het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een klap van Rossini Frolijk. Maar zij bleven achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

Neptunus maakte een dubbelspel in de tweede inning, waarna HCAW een loper achterliet op het tweede honk in de derde en op rij uitging in de vierde. Na de derde inning kwam HCAW niet meer in scoringspositie in het restant van de wedstrijd.

In de 1e6, met een 1-0 achterstand, opende Dylan Koster voor HCAW met een honkslag. Echter, hij werd uitgeschakeld toen een line drive van Vince Rooi een dubbelspel opleverde.

Met twee uit in de achtste inning werd Elton Koeiman opgevolgd door de Tsjechische werper Jan Tomek, die debuteerde in de Hoofdklasse. In 2016 gooide Tomek voor Tsjechische Nationale Ploeg in de World Baseball Classic Qualifier en kwam hij uit voor Buchbinder Regensburg Legionäre. Met deze Duitse ploeg nam hij deel aan de European Champions Cup in Italië en San Marino. Daar gooide hij een sterke wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates en stond toen in een pitching-duel tegenover Robin Schel. Amsterdam won de wedstrijd met 1-0 en zou later Neptununs onttronen en de Europese Beker winnen. Dit seizoen staat Tomek op het roster van Tridents, het tweede team van Neptunus dat uitkomt in de Overgangsklasse. Voor de wedstrijd van vandaag was Tomek toegevoegd aan het roster van de hoofdmacht.

In de achtste inning moest Tomek het opnemen tegen powerhitter Vince Rooi, die werd uitgevangen. Daar bleef het bij voor de Tsjech, die daarna werd opgevolgd door Berry van Driel in de negende. Hij kreeg drie nullen op rij en verdiende daarmee zijn eerste save van het seizoen.


...Startende pitchers Elton Koeiman en Kaj Timmermans...

...Links: Vince Rooi slaat een tweehonkslag voor HCAW in de eerste inning...
...Rechts: Roelie Henrique plaatst een stootslag-honkslag voor HCAW in de 3e inning...

...Christian Diaz verliest zijn knuppel in een slagbeurt voor Neptunus...

...Jan Tomek (links) debuteerde voor Neptunus, terwijl Berry van Driel de wedstrijd afsloot...

...Neptunus-midvelder Jochem Koedijk komt net te kort om een bal te vangen...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Curaçao Neptunus - HCAW 2-0
RHE
HCAW000000000-061
Curaçao Neptunus00010010X-252
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (2-1)75142-

Oscar Meuris12-1--

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (3-0)7.25-6--

Jan Tomek, H (1)0.1-----

Berry van Driel, SV (1)1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Edwin Louisa, 1B-Peter de Haan, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:20 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Jan Tomek (Neptunus) debuteert in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,5° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.