Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers 'outhit', maar wint nipt van DSS
English

HAARLEM - Hoofddorp Pioniers won zaterdagmiddag nipt met 4-3 van DSS na vrijdagavond de opener met 6-1 te hebben gewonnen.

DSS 'outhit' Pioniers met 8-5, maar stond desondanks met lege handen. DSS maakte een vroege 1-0 achterstand ongedaan, maar keek halverwege de vijfde inning tegen een 4-1 achterstand aan en kon het duel niet in eigen voordeel omdraaien. De Haarlemse ploeg voegde nog twee punten toe, maar Pioniers wist de minimale voorsprong vast te houden en boekte hun vijfde opeenvolgende overwinning.

Pioniers brak een 1-1 stand in de derde inning toen Brennan Nijhof zijn tweede homerun van het seizoen sloeg.

(6 mei)

Compleet speelschema
Pioniers nam vandaag tweemaal de leiding, wist geen afstand te nemen, werd met 8-5 'outhit', maar won uiteindelijk wel met 4-3.

Pioniers opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Mike Groen. Met één uit sloeg Mervin Gario een honkslag. Met twee uit stal hij het tweede honk en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

Pioniers-starter Chris Pfau werd gesteund met een dubbelspel in de tweede helft van de eerste inning, maar moest de gelijkmaker toestaan in de tweede. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Jordan Illis, die het tweede honk stal en het derde honk bereikte na een grounder van Levine Gabriëls. Illis scoorde vervolgens het gelijkmakende punt op een hiernavolgende infield-hit van Mitchel Dautzenberg. Terwijl hij zijn sliding op het tweede honk maakte liep Illis een hamstring-blessure op. Nadat hij had gescoord werd hij uit voorzorg uit de wedstrijd gehaald. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Thomas Bos drie slag kreeg, maar na een wilde worp het eerste honk bereikte. DSS liet drie lopers achter toen Pfay afsloot met een nieuwe strikeout. Het achterlaten van drie punten bleek belangrijk, want Pioniers hernam even later de leiding. En dit keer voorgoed.

In de 1e3 opende Brennan Nijhof met een homerun voor Pioniers om zijn ploeg op een 2-1 voorsprong te zetten. Een week geleden had Nijhof zijn eerste homerun sinds 2014 geslagen en nu sloeg hij zijn tweede in drie wedstrijden.

Pioniers voegde twee runs toe met twee uit in de vijfde inning. Met één uit kreeg Brennan Nijhof vier wijd en sloeg Mervin Gario een honkslag, wat resulteerde op lopers op het tweede en derde honk. Met twee uit sloeg Jeffrey Arends een honkslag en bracht beide lopers binnen om er een 4-1 stand van te maken.

In de 2e5 verkleinde DSS de achterstand naar 4-2. Mitchel Dautzenberg begon met een infield-hit, schoof op na twee grounders en scoorde op een op honkslag van rookie Devano Pieter.

In de achtste maakte DSS er een 4-3 stand van op reliever Glenn Wassink. Devano Pieter begon met een honkslag en stal het derde honk. Hij scoorde na een honkslag van Tino van Erk, die zelf op het tweede honk werd uitgeschakeld.

In de negende gooide Maickel Rietel voor Pioniers. DSS dreigde langszij te komen, want lead-off hitter Djewi Appelman bereikte het honk na een fout en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Levine Gabrëls. Een pop-up volgde en Rietel maakte met een strikeout een einde aan de wedstrijd en kreeg zijn eerste save op zijn naam.DSS - Hoofddorp Pioniers 3-4
RHE
Hoofddorp Pioniers101020000-451
DSS010010010-381
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Chris Pfau, W (2-0)652622

Glenn Wassink, H (1)21-211

Maickel Rietel, SV (2)11----

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, L (1-3)2.1-2321

Gijs Timmer3.2-2222

Lars Vogelaar321---

Homerun: Pioniers: Brennan Nijhof (2)(3e,solo,op Groen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Rob Has, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:03 uur.
Speeltijd-2:29 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheid bij aanvang: Zonnig, 15,5° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.