Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam boekt wederom comfortabele zege
English

OOSTERHOUT - L&D Amsterdam Pirates boekt zondag (7 mei) opnieuw een comfortabele zege door met 9-1 te winnen van De Glaskoning Twins. Met de winst completeerde Amsterdam een 3-game 'sweep', terwijl Twins puntloos bleef en nu twaalf opeenvolgende wedstrijden heeft verloren.

Amsterdam opende de 3-game series vrijdag met een 8-1 winst, waarna zaterdag met 11-1 in acht innings werd gewonnen.

Op zondag stond Amsterdam na vier innings slechts met 1-0 voor, maar kwam daarna tot een rally van zes punten in de vijfde inning om een beslissende voorsprong te nemen.

Amsterdam kwam tot tien honkslagen, waaronder twee van Remco Draijer en Nick Urbanus. Gilmer Lampe homerde en sloeg drie punten binnen.

Twins werd op slechts vier honkslagen gehouden door twee werpers.

(7 mei)

Compleet speelschema
Op zaterdag kwam Amsterdam tot een rally van acht punten in de eerste inning. Vandaag werd de ploeg puntloos gehouden in de eerste drie slagbeurten en scoorde het eerste punt in de vierde. De koploper kwam daarna tot een nieuwe rally, die keer goed voor zes punten, in de vijfde op weg naar wederom een comfortabele overwinning.

Amsterdam Pirates kwam in een positie om de score te openen in de eerste inning op starter Reynaldo Sarmiento Claro, maar verzuimde tot scoren te komen. Remco Draijer begon met vier wijd en Nick Urbanus sloeg een honkslag met één uit. De twee lopers kregen het volgende honk toen schijn werd geconstateerd met twee uit, maar ze bleven daarna achter.

Sarmiento schakelde Amsterdam op rij uit in de volgende twee innings, maar moest daarna een punt toestaan in de vierde. De Amsterdamse ploeg kreeg de honken vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal. Nick Urbanus begon met een tweehonkslag, waarna Gilmer Lampe en Kenny Berkenbosch beiden vier wijd kregen. Hierna kreeg ook Danny Rombley een vrije loop om het punt binnen te brengen. Twins eerste honkman Dennis De Quint maakte vervolgens een 'unassisted double play' op een line drive van Linoy Croes en een vangbal sloot de inning af.

In de 1e5 kwam Amsterdam tot een rally van zes punten om een comfortabele voorsprong te nemen. Hoewel de Twins-verdediging drie fouten maakte was slechts één punt onverdiend. Max Clarijs begon met een tweehonkslag en Remco Draijer sloeg een honkslag en dat zorgde voor een werperswissel. Mic van de Ven nam het over van Reynaldo Sarmiento met lopers 'op de hoeken'. Draijer stal vervolgens het tweede honk en toen daar een foute aangooi op volgde kon Clarijs scoren. Hierna kreeg Zerzinho Croes vier wijd en met één uit verhoogde Gilmer Lampe de voorsprong naar 5-0 toen hij een 3-run homerun sloeg. Volgende slagman Kenny Berkenbosch kreeg ook een vrije loop, stal het tweede honk en scoorde na een tweehonkslag van Danny Rombley. De tweehonkslag werd gevolgd door twee fouten, zodat ook Rombley kon scoren en er een 7-0 stand van maakte.

Amsterdam-starter Kyle Ward gooide zes solide innings. In de eerste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Melvin Perdue, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel. De linkshander kreeg drie nullen op rij in de tweede en derde inning en gaf een vrije loop weg in de vierde. Twins kwam voor het eerst in scoringspositie in de vijfde slagbeurt. Nick Peels en Mick Molenaar begonnen toen met honkslagen en schoven op na een doorgeschoten bal. Derde honkman Jesse Aussems maakte even later een 'unassisted double play' op een line drive van Denzel Bryson en een vangbal sloot de slagbeurt af.

Met een 7-0 achterstand scoorde Twins hun enige punt in de 2e7. Gino Jonis begon met vier wijd en Nick Peels sloeg een honkslag. Jonis bereikte het derde honk na een vangbal en scoorde op een opofferingsslag van Denzel Bryson. Met twee uit nam Daan Hendrix de pitching over en kreeg een inning-afsluitende groundout.

Nadat Twins een loper op het derde honk had achtergelaten in de achtste voegde Pirates weer twee punten toe in de 1e9 om er een 9-1 stand van te maken. Met één uit kreeg Gilmer Lampe vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Patrick Bok, die daarna het volgende punt scoorde op een 2-out single van Linoy Croes.De Glaskoning Twins - L&D Amsterdam Pirates 1-9
RHE
L&D Amsterdam Pirates000160002-9101
De Glaskoning Twins000000100-143
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (2-1)6.232411

Daan Hendrix2.132---

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Reynaldo Sarmiento Claro, L (0-2)4 (*)-4433

Mic van de Ven212243

Matthew Latta111---

Brendan Schoemaker211422
(*) - Sarmiento gooide op twee slagmensen in de vijfde inning

Homerun: Pirates: Gilmer Lampe (1)(5e,3-run,op Van de Ven).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Antoine Loock.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Frans Vuister.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-15:05 uur.
Speeltijd-2:55 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.