Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

HCAW voorkomt 'sweep' met winst tegen Neptunus
English

BUSSUM - HCAW vookwam een '3-game sweep' tegen Curaçao Neptunus door zondag op eigen veld met 3-1 te winnen. HCAW liep in de eerste twee wedstrijden tegen de titelverdediger tegen een shutout aan, 9-0 en 2-0.

HCAW, dat met 10-7 werd 'outhit', brak een 1-1 stand in de zesde inning door tweemaal te scoren. Een tweehonkslag van Vince Rooi zette HCAW op voorsprong, waarna hij daarn zelf nog een 'insurance run' scoorde na een wilde worp. Stijn van der Meer (Neptunus) en Dylan Koster (HCAW) sloegen beiden drie honkslagen.

De overwinning vandaag was HCAW's eerste winst tegen Neptunus sinds 18 april 2015 toen de ploeg in Rotterdam met 4-3 won. Het was HCAW's eerste thuis-overwinning tegen Neptunus sinds 22 juni 2013. Toen won de Bussumse ploeg met 9-6.

Voor HCAW was dit pas de zesde overwinning in 58 competitiewedstrijden tegen Neptunus sinds 2006, waarvan vier op eigen veld. Eén van de wedstrijden eindigde in een gelijkspel.

(7 mei)

Compleet speelschema
In hun derde wedstrijd tegen HCAW werd Neptunus wederom onder de duim gehouden. Op zaterdag won Neptunus, maar scoorde slechts twee punten. Vandaag sloeg de Rotterdamse ploeg meer honkslagen dan HCAW (10-7), maar scoorde slechts eenmaal en verloor met 3-1.

Dit weekeinde moest Neptunus het opnieuw doen zonder Greg Muller. De Amerikaanse eerste honkman speelde ook niet in de 3-game series van een week geleden tegen De Glaskoning Twins. Hij verblijft momenteel in de USA vanwege de bruiloft van een goede vriend en bezoekt ook wat familie. Hij wordt volgende week weer terug verwacht. In de eerste drie wedstrijden van het seizoen tegen L&D Amsterdam Pirates sloeg Muller .400 (4-uit-10) en had twee binnengeslagen punten. De ploeg moet het ook nog doen zonder outfielder Steven Wharwood en closer Loek van Mil, die beiden herstellende zijn van blessures. En uiteraard moet de ploeg ook omgaan met de onverwachte ziekenhuis-opname van startende pitcher Orlando Yntema.

HCAW-starter Ian Delemarre had een goed heuveloptreden. Hij zag Neptunus regelmatig de honken bereiken, maar stond slechts één punt toe.

In de eerste helft van de eerste inning moest Delemarre een lead-off single toestaan van Stijn van der Meer, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

In de tweede inning had Neptunus de score mogelijk kunnen openen. Met twee uit kwam Rien Vernooij op het honk via een stootslag-honkslag. Hierna werd Ruar Verkerk's honkslag gevolgd door een outfield-fout. Dat bracht Vernooij naar het derde honk, maar toen Verkerk op de fout het tweede honk probeerde te bereiken werd hij daar uitgeschakeld.

Nadat Neptunus op rij was uitgeschakeld in de derde opende de ploeg de score wel in de vierde inning. Met één uit sloegen Christian Diaz en Dwayne Kemp een honkslag. Gianison Boekhoudt volgde ook met een honkslag en zette Neptunus op voorsprong, 1-0. Dat bracht Kemp naar het tweede honk, maar daar werd hij even later via een pick-off uitgeschakeld door Delemarre.

Neptunus-starter Kevin Kelly werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning, waarna hij drie nullen op rij kreeg in de volgende twee slagbeurten. In de vierde, met een 1-0 achterstand, kreeg HCAW twee honklopers. Met één uit sloegen Dylan Koster en Vince Rooi een honkslag, maar daarna volgden twee vangballen op fout gebied.

HCAW kwam langszij in de vijfde. Seb Visser begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, waarna hij scoorde na een honkslag van Boyd Tuhumury.

In de 1e6 opende Stijn van der Meer met een honkslag voor Neptunus, maar hij bleef achter op het derde honk. HCAW sloeg daarna toe met twee punten in de 2e6. Dylan Koster begon met een honkslag en scoorde het leidende punt op een tweehonkslag van Vince Rooi. Met twee uit bereikte Rooi het derde honk na een infield-hit van Seb Visser, waarna hij er een 3-1 stand van maakte door te scoren op een wilde worp.

Neptunus kwam weer in scoringspositie in de 1e8. Met één uit sloeg Stijn van der Meer zijn derde honkslag in de wedstrijd en schoof op toen ook Benjamin Dille een honkslag liet noteren. Dat leidde tot een werperswissel, want Ian Delemarre werd opgevolgd door Oscar Meuris. Hij kreeg een 'force play-grounder' en een vangbal om de inning af te sluiten.

Closer Sedley Karel gooide de negende inning voor HCAW en kreeg een lead-off single tegen van Gianison Boekhoudt. Met één uit maakte HCAW een 'game-ending double play' en dat bezorgde Karel zijn derde save van het seizoen.


...Links: Startende en winnende werper Ian Delemarre...
...Rechts: HCAW's Dylan Koster sloeg drie honkslagen in het duel van vandaag...

...Links: Ruar Verkerk wodt uitgetikt door 2B Dylan Koster in de tweede inning...
...Rechts: Gianison Boekhoudt steelt het 2e honk in de 4e inning; 2B Dylan Koster wacht op de bal...

...Links: Seb Visser breekt zijn knuppel...
...Rechts: Boyd Tuhumury maakt contact voor HCAW...

...Links: Sedley Karel sloot het duel af voor HCAW en verdiende zijn derde save...
...Rechts: De speler van HCAW vieren de overwinning...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)HCAW - Curaçao Neptunus 3-1
RHE
Curaçao Neptunus000100000-1101
HCAW00001200X-372
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, L (1-1)741732

Misja Harcksen1-----

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, W (1-0)7.11-911

Oscar Meuris, H (2)0.2-----

Sedley Karel, SV (3)1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:11 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,3° C; windrichting noord;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.