Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Jan Kruijdenberg)

UVV eindigt losing streak in spannend duel tegen DSS
English

HAARLEM - Pickles UVV maakte donderdagavond (11 mei) een einde aan een 6-game losing streak door met 5-4 te winnen bij DSS.

UVV stond slechts met 2-1 voor na drie innings, maar nam een 5-1 voorsprong mee naar de tweede helft van de negende inning. De spanning kwam toen volledig terug, want DSS scoorde drie punten en had de honken nog altijd vol, maar UVV wist de minimale voorsprong vast te houden.

UVV kreeg een sterk heuveloptreden van starter Timo van Ancum, die zes slagmensen met drie slag uitschakelde en slechts één honkslag toestond in de zeven innings die hij gooide. UVV kwam tot negen honkslagen, waaronder drie van Rick Kuipers.

In de wedstrijd van vandaag was ook de eerste 'verwijdering' van het seizoen.

(11 mei)

Compleet speelschema
UVV had een goede start, want het opende de wedstrijd met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op startende pitcher Sander Helmendach. Rick Kuipers begon met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk met één uit. Randy Daal kreeg daarna vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen zijn broer Rodney Daal na een fout op het honk kwam. Voor de laatste was vanavond zijn eerste start van het seizoen, nadat hij had moeten toekijken vanwege een blessure. UVV scoorde het eerste punt na een opofferingsslag van Sergino Martis, die een week geleden vader is geworden. Tijmen Takke volgde met een tweehonkslag om er een 2-0 stand van te maken.

Helmendach begon de tweede inning met twee strikeouts, waarna hij UVV twee lopers zag achterlaten. In de derde slagbeurt kreeg de rechtshander een lead-off double tegen van Rodney Daal en gooide vier wijd op Sergino Martis, maar schakelde daarna de volgende drie slagmensen uit.

DSS pakte een punt terug in de tweede helft van de derde inning toen Levine Gabriëls opende met een homerun.

UVV liet twee lopers achter in de vierde en vijfde inning, maar nam meer afstand door driemaal te scoren in de 1e6. Gijs Timmer nam toen de DSS-pitching over, maar hij kreeg een lead-off infield-hit tegen van Rick Kuipers, die daarna het tweede honk stal en opschoof na een wilde worp. Met één uit scoorde hij na een honkslag van Randy Daal. UVV kreeg lopers 'op de hoeken' toen ook Rodney Daal een honkslag liet noteren. Dat werd gevolgd door een puntscorende wilde worp, waarna een honkslag van Sergino Martis UVV weer lopers op het eerste en derde honk bezorgde. Even later werd de laatste gedwongen uitgeschakeld, maar dat leverde wel weer een punt op en maakte er 5-1 voor in voordeel van UVV. Toen volgende slagman Steven van Reem hierna het honk bereikte na een fout leidde dat tot een werperswissel. Tim Halderman nam het over en sloot de inning af met een strikeout.

...Timo van Ancum...
...winnende werper...
Jan Kruijdenberg)
UVV werd op rij uitgeschakeld in hun laatste drie slagbeurten, terwijl DSS onder de duim werd gehouden door starter Timo van Ancum, die een sterk optreden had en slechts één honkslag toestond in de zeven innings die hij gooide. De enige honkslag was de homerun die hij moest incasseren in de derde inning. Hierna schakelde de rechtshander 13 opeenvolgende slagmensen uit, voordat DSS weer het honk bereikte in de zevende beurt. Van Ancum sloot de zesde inning af met een gecallde strikeout voor Odion Gouverneur, die hierop reageerde en dat was genoeg voor Home Plate Umpire René Ras om hem weg te sturen. Met één uit in de 2e7 gooide Van Ancum vier wijd op Kevin Nieveld, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging, waarna een vangbal de snelle slagbeurt afsloot.

In de achtste inning werd Van Ancum opgevolgd door José Moreno, die drie opeenvolgende nullen kreeg.

Echter, in de 2e9 en met een 5-1 achterstand bracht DSS de spanning volledig terug en kwam zeer dichtbij om het duel alsnog in eigen voordeel om te draaien.

Sven van de Sanden begon de 2e9 op Moreno met een honkslag, waarna Thomas Bos vier wijd kreeg met één uit. Devano Pieter volgde met een puntscorende honkslag, maar hierna zorgde een strikeout voor de tweede nul. Omar Williams leverde de volgende puntscorende honkslag om de achterstand terug te brengen naar 5-3. Nadat Williams was vervangen door pinch-runner Daniel Heiligers kwamen de honken vol te staan toen Tino van Erk vier wijd kreeg. Dat bracht UVV's Hoofd Coach Ty Eriksen naar de heuvel voor het maken van een werperswissel. Roderick Hennekes nam de pitching over, maar hij gooide vier wijd op Djewi Appelman. Dat maakte er een 5-4 stand van en hield de honken vol. De wedstrijd eindigde toen Hennekes afsloot met een strikeout en dat betekende dat er drie lopers achterbleven.DSS - Pickles UVV 4-5
RHE
Pickles UVV200003000-590
DSS001000003-442
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, W (2-1)761111

José Moreno1.222333

Roderick Hennekes, SV (1)0.111---

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-4)54652-

Gijs Timmer0.2--433

Tim Halderman1.12----

Reggie Bomberg2-----

Homerun: DSS: Levine Gabriëls (1)(3e,solo,op Van Ancum).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-René Ras, 1B-Efrem Silvania, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijs-19:30 uur.
Speeltijd-2:35 uur.
Locatie-Sportpark Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Odion Gouverneur (DSS), uit het veld gestuurd door HP Umpire René Ras in 2e6 voor reactie na strikeout-call.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,5° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 44%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.