Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rob Schuurman & Judith de Heide)

Neptunus boekt ruime oefen-overwinning
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam zondagmiddag (12 maart) tot een ruime 16-1 overwinning in hun tweede oefenduel van het seizoen en ook hun tweede tegen HCAW. De titelverdediger won met 11-7 in hun oefen-opener zaterdag in Bussum. Net als gisteren werd de wedstrijd vandaag na acht innings afgesloten.

In het duel van vandaag kwam Neptunus tot 18 honkslagen, waaronder drie van Rien Vernooij en Gianison Boekhoudt. Neptunus begon de wedstrijd met 10 slagmensen in de slagvolgorde, waarna een elfde slagman werd toegevoegd in de zesde. Alle elf slagmensen sloegen minimaal één honkslag. Tien van hen scoorden minstens eenmaal, de speler zonder gescoorde punten was Christian Diaz. Tien spelers sloegen ook minimaal één punt binnen, de enige speler zonder een RBI was Rien Vernooij.

HCAW kwam vandaag tot zes honkslagen, waaronder twee van Boyd Tuhumury, die ook het enige punt binnensloeg voor de Bussumse ploeg in de achtste inning.

HCAW gebruikte vandaag vier werpers, die samen 6 2/3 inning gooiden in de 8-inning wedstrijden, wat betekent dat er 1 1/3 inning 'ontbreekt'. De reden daarvoor is dat de vierde, vijfde, zesde en zevende aanvallende inning van Neptunus werd afgesloten met twee nullen.

Komend weekeinde speelt Neptunus twee wedstrijden tegen Pickles UVV. Zaterdag wordt gespeeld in Soest op het veld van Knickerbockers, zondag wordt gespeeld in Rotterdam. Beide wedstrijden beginnen om 14:00 uur.

HCAW speelt twee wedstrijden op hun complex in Bussum en ontmoet dan op zowel zaterdag als zondag hun tweede team. Ook deze wedstrijden gaan om 14:00 uur van start.

(12 maart)

Compleet oefenschema

Gerelateerde Artikelen:
Neptunus wint oefenduel bij HCAW. (11 maart)
HCAW opent oefenseizoen met kleine zege. (4 maart)
Na drie innings stond Neptunus slechts met 1-0 voor in het oefenduel van vandaag. De Rotterdamse ploeg voegde daarna 15 punten toe in de volgende vijf slagbeurten.

...HCAW-Hoofd Coach Roeland Henrique (links) schrijft...
...zijn startende line-up op, terwijl Assistent Coach...
...Rudy Dirksen en pitcher Sedley Karel het duel...
...volgen van het Nederlands Koninkrijksteam op...
...de World Baseball Classic in Tokyo (Japan)...
(© Foto: Rob Schuurman)
Kevin Kelly startte voor Neptunus en stond slechts één honkslag toe in de drie innings die hij gooide. Die werd geslagen door Boyd Tuhumury met één uit in de eerste inning, maar hij strandde op het eerste honk. In de tweede inning werd Kelly gesteund met een dubbelspel.

HCAW-starter Ian Delemarre zag Neptunus in scoringspositie komen in zowel de eerste als de tweede inning, maar stond geen punten toe. In de eerste gooide hij vier wijd op Christian Diaz met één uit, waarna een 2-out double volgde van Gianison Boekhoudt, maar de twee bleven achter. In de tweede gooide Delemarre vier wijd op lead-off hitter Ruar Verkerk, die zou achterblijven op het derde honk.

Neptunus opende de score in de derde inning. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Benjamin Dille, Christian Diaz en Rien Vernooij allen een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Gianison Boekhoudt maakte er 1-0 van, maar twee lopers bleven achter.

Neptunus kwam tot een rally van vier punten in de vierde inning op nieuwe werper Moreno Vork. Ruar Verkerk en Urving Kemp begonnen de slagbeurt met honkslagen. Met één uit zorgden een honkslag van Jochem Koedijk, een fout in het outfield (OS), een honkslag van Benjamin Dille en een wilde worp voor de punten. Nadat Vork drie slag gooide op de volgende slagman werd de inning afgesloten met twee uit.

In de vijfde openden Rien Vernooij, Gianison Boekhoudt en Daniel Fernandes de slagbeurt met honkslagen, resulterend in een punt. Een grounder bracht een volgend punt binnen en verhoogde de stand naar 7-0. Met twee uit werd Greg Muller geraakt door een worp, waarna ook deze inning voortijdig werd afgsloten.

...Het was een prima dag...
...om te spelen...
(© Foto: Judith de Heide)
In de zesde inning voegde Neptunus Hoofd Coach Ronald Jaarsma een elfde slagman toe aan zijn slagvolgorde. Met één uit kreeg nieuwe pitcher Oscar Meuris de honken vol toen Greg Muller een honkslag sloeg, Jochem Koedijk vier wijd kreeg en ook Shaldimar Daantji een honkslag liet noteren. Een punt werd vervolgens gescoord op een grounder van Benjamin Dille en Christian Diaz voegde een 2-run double toe om er een 10-0 stand van te maken. Na vier wijd voor volgende slagman Rien Vernooij eindigde ook deze slagbeurt met twee uit.

Een 5-run rally volgde in de zevende inning op Steven van Groningen, die vorig seizoen voor Neptunus gooide. Hij kreeg de honken vol toen Gianison Boekhoudt en Ruar Verkerk een honkslag sloeg en Daniel Fernandes tussendoor vier wijd kreeg. Een punt werd gescoord toen Urving Kemp werd geraakt door een worp en een volgend punt kwam tot stand na een grounder van Greg Muller. Met één uit leverde rookie Den Seelbach een 2-run single af en scoorde later zelf na een fout, zodat de stand werd opgevoerd naar 15-0.

HCAW kwam verschillende keren in scoringspositie, maar slaagde er niet in te scoren.

In de 1e4, op nieuwe pitcher Laurens Valdez, kreeg Boyd Tuhumury vier wijd, maar strandde op het derde honk. In de vijfde nam Berry van Driel de pitching over en kreeg drie nullen op rij. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen in de zesde van Pascal Zegwaard, die het tweede honk stal, maar later op het derde honk werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een 'comeback-grounder'.

In de zevende inning kreeg HCAW de honken vol op veteraan-rechtshander Elton Koeiman, die vorig seizoen gooide voor De Glaskoning Twins. Koeiman begon met een strikeout, maar volgde met vier wijd voor Rossini Frolijk en moest een honkslag toestaan van Kevin Dirksen Er volgde een nieuwe strikeout, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen ook Delano Selassa een vrije loop kreeg. Een pop-fly maakte een einde aan de inning.

HCAW scoorde hun enige punt in de 1e8. Rookies Koen Werkman en Bram Selderijk begonnen met honkslagen. Met één uit scoorde de eerste na een honkslag van Boy Tuhumury. HCAW kreeg wederom de honken vol na vier wijd voor Rossini Frolijk. Dit keer eindigde de scoringskans met een vangbal.

In de 2e8 scoorde Neptunus hun laatste punt. Hoewel het niet zijn beurt aan slag was werd Urving Kemp ingezet als openingsslagman en kreeg vier wijd. Hij scoorde later op een 2-out single van Rien Vernooij om er een 16-1 stand van te maken. Dit keer eindigde de inning met drie uit en dat sloot ook gelijk de wedstrijd af.Curaçao Neptunus - HCAW 16-1 (8 inn.)
RHE
HCAW00000001-162
Curaçao Neptunus00142351-16180
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, L (0-1)312411

Moreno Vork1.12-765

Oscar Meuris0.212333

Steven van Groningen1.212465

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, W (1-0)3211--

Laurens Valdez, H (1)111---

Berry van Driel23-1--

Elton Koeiman223411
Stand Oefenseizoen
Uitslagen Oefenseizoen
Programma Oefenseizoen
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-André Ficken,
3B-Edwin Louisa.
Scorers-Judith de Heide (Neptunus), Rob Schuurman (HCAW).
Public Address Announcer-geen.
Scoreboard Operator-geen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:42 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
HCAW en Neptunus hadden beide 10 slagmensen in hun slagvolgorde.
Neptunus voegde een 11e slagman aan hun slagvolgorde toe vanaf de 6e inning.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 14,4° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.