Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop)

Amsterdam beslist duel tegen HCAW al vroeg
English

BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates scoorde drie punten in de eerste drie innings om een vroege en beslissende voorsprong te nemen en won uiteindelijk met 5-3 in het tweede duel tegen HCAW.

Amsterdam stond aanvankelijk met 1-0 achter na de eerste inning, maar scoorde daarna tweemaal in de tweede inning dankzij een homerun van Linoy Croes. Vanaf dat moment hield de ploeg de voorsprong vast en liep uit naar 5-1. HCAW scoorde twee punten in de tweede helft van de negende, maar kon het duel niet meer omdraaien.

Amsterdam Pirates kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Nick Urbanus en Linoy Croes. Winnende werper Kevin Heijstek stond slechts vier honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide.

Donderdagavond opende Amsterdam de series met een 5-2 winst. De reeks wordt zondag in Amsterdam afgesloten.

(13 mei)

Compleet speelschema
Amsterdam Pirates keek kort tegen een achterstand aan na de eerste inning, maar nam de leiding in de tweede slagbeurt over. De koploper nam meer afstand in de volgende innings en stond met 5-1 voor toen de 2e9 begon. HCAW kwam toen tot een kleine rally, scoorde tweemaal, maar liet ook twee lopers achter.

HCAW opende de score in the tweede helft van de eerste inning op starter Kevin Heijstek. Roelie Henrique begon met een honkslag, waarna Vince Rooi vier wijd kreeg met één uit. Hierna scoorde Henrique toen Kevin Dirksen volgde met een honkslag, maar dat leidde ook tot een nul. Rooi probeerde het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld na een aangooi van rechtsvelder Danny Rombley.

Amsterdam antwoordde met twee punten in de 1e2 op starter Kaj Timmermans. Danny Rombley begon met een honkslag en Linoy Croes volgde met een homerun. Dat leverde Amsterdam een 2-1 voorsprong op en vanaf dat moment behield de ploeg de leiding in het restant van de wedstrijd.

Amsterdam Pirates voegde een punt toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Zerzinho Croes een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Nick Urbanus, die daarna werd uitgeschakeld in een dubbelspel.

De HCAW-verdediging maakte wederom een dubbelspel in de vierde en Timmermans kreeg drie nullen op rij in de vijfde. Amsterdam scoorde het volgende punt in de zesde, die werd afgesloten met HCAW's derde dubbelspel. Nick Urbanus begon met een honkslag en Gilmer Lampe kreeg vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Linoy Croes een honkslag sloeg met één uit. Hierna leek Patrick Bok een double play-grounder te slaan. Zijn klap eindigde inderdaad in een dubbelspel, maar niet een 'gewone'. Croes werd gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk, Urbanus scoorde en Lampe schoof op naar het derde honk. Echter, de poging het dubbelspel te completeren op het eerste honk was onsuccesvol, want Bok bereikte veilig het honk. Intussen was Lampe over het derde honk gelopen en ging richting plaat, maar de bal werd even later vanaf het eerste honk naar de catcher gegooid en die schakelde de loper uit om de inning af te sluiten.

...Korte stop Roelie Henrique vangt een line drive...
...van Danny Rombley in 4e inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW maakte nog een dubbelspel in de zevende inning, maar Amsterdam scoorde nog een 'insurance run' in de achtste op nieuwe werper Moreno Vork. Zerzinho Croes opende met een tweehonkslag, bereikte het derde honk op een one-out single van Gilmer Lampe en scoorde toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Danny Rombley.

Na het punt te hebben toegestaan in de eerste inning deed Amsterdam-starter Kevin Heijstek het prima in de volgende innings. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de tweede, derde (drie strikeouts) en vierde inning. Na 11 opeenvolgende slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Heijstek met één uit een ground-rule double tegen van Seb Visser in de vijfde, maar die strandde later op het derde honk. In de zesde sloeg Dylan Koster een honkslag voor HCAW met één uit, maar hij zou achterblijven op het tweede honk.

Heijstek kreeg weer drie nullen op rij in de zevende, waarna hij in de achtste werd opgevolgd door Nick Veltkamp. De linkshander kreeg een one-out double tegen van Raoell Kortstam en raakte Roelie Henrique met een worp, maar daarna maakte de Amsterdamse verdediging een 'inning-ending double play'.

HCAW bracht de spanning terug in de wedstrijd in de 2e9 op nieuwe werper Daan Hendrix. Met één uit kreeg hij de honken vol toen Kevin Dirksen, pinch-hitter Rachid Engelhardt en Kevin Weijgertse allen een honkslag sloegen. Dirksen's pinch-runner (pitcher) Tim Niekerk en Engelhardt scoorden daarna toen Seb Visser volgde met een tweehonkslag die de stand op 5-3 bracht. Met lopers nu op het derde en tweede honk en slechts één uit stond het gelijkmakende punt op het tweede honk. Echter, er volgde een vangbal en Hendrix sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout.HCAW - L&D Amsterdam Pirates 3-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates021001010-5120
HCAW100000002-391
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (3-0)751411

Nick Veltkamp11-1--

Daan Hendrix11-422

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (2-2)722944

Moreno Vork23-311

Homerun: Pirates: Linoy Croes (1)(2e,2-run,op Timmermans).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Olav Steijger, 1B-Rob Has, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-14:30 uur.
Speeltijd-2:46 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,6° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.