Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint opnieuw nipt van DSS in tweede duel
English

VLEUTEN - Pickles UVV diende DSS zaterdag (13 mei) een 8-7 nederlaag toe in de tweede wedstrijd tussen de twee teams. UVV won ook nipt van de Haarlemmers in de opener op donderdagavond, 5-4. De reeks wordt zondag in Haarlem afgesloten.

UVV stond na vijf innings met 7-1 voor, maar dat was bijna niet genoeg. Net als op donderdag had DSS een goed slot. DSS stond na zes innings met 8-3 achter, scoorde toen vier punten in de volgende drie slagbeurten, maar stond opnieuw met lege handen.

DSS 'outhitte' UVV met 15-9, waaronder vier hits van Tino van Erk en drie van Kevin Nieveld en Omar Williams (drie doubles). Verder maakte de UVV-verdediging vier fouten, terwijl DSS foutloos bleef.

Rodney Daal en Bryce Cherry homerden voor UVV.

(13 mei)

Compleet speelschema
DSS sloeg zes honkslagen meer dan UVV, maar kwam desondanks toch te kort in de wedstrijd van vandaag.

Na een loper in scoringspositie te hebben achtergelaten in de eerste inning was het DSS dat de score opende in de 1e2. Tino van Erk begon met een honkslag op starter Jurjen van Zijl en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Djewi Appelman, die zelf het tweede honk bereikte op een outfield-fout. Met één uit scoorde Van Erk op een grounder van Sven van de Sanden, maar Appelman strandde op het derde honk.

DSS-starter Donny Breek kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar moest twee punten toestaan in de 2e2. Met twee uit sloeg Bryce Cherry een tweehonkslag en scoorde de gelijkmaker op een hiernavolgende honkslag van Tijmen Takke. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Julian Goins werd geraakt door een worp en Berend Ruben een honkslag sloeg. Vier wijd voor Rick Kuipers bezorgde UVV een 2-1 voorsprong, maar de ploeg liet drie lopers achter toen Breek de inning afsloot met een strikeout.

UVV voegde zes runs toe in de drie middelste innings. In de vierde opende Bryce Cherry met een homerun om er een 3-1 stand van te maken. UVV kwam tot een rally van vier punten in de vijfde beurt. Rick Kuipers begon met vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Jelle Blaauw, wat een werperswissel tot gevolg had. Tim Halderman nam het over van Donny Breek, maar werd begroet met twee productieve klappen van de Daal-broers. Randy Daal bracht eerst een punt binnen met een honkslag, waarna zijn broer Rodney Daal volgde met een 2-run homerun om de stand op te voeren naar 7-1. Hierna maakten drie grounder een einde aan de inning.

DSS pakte twee punten terug in de 1e6. Devano Pieter begon met een honkslag en Omar Williams sloeg een tweehonkslag met één uit. Tino van Erk en Djewi Appelman leverden daarna puntscorende honkslagen af die er een 7-3 stand van maakten. Met twee uit kwam de inning ten einde toen Appelman uitging bij een steelpoging.

In de 2e6 scoorde UVV hun achtste punt en dat zou een cruciaal punt zijn, want het was het verschil in de eindstand. Julian Goins begon met een honkslag en Berend Ruben kreeg vier wijd. Hierna voerden de twee lopers een double-steal uit en even later kregen zij het volgende honk toegewezen toen schijn werd afgeroepen. Een discussie volgde tussen DSS Hoofd Coach Jerry Breek en Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel naar aanleiding van de schijn-call. En dat leidde tot het uit het veld sturen van Breek. Met UVV nu op een 8-3 voorsprong schakelde Halderman de volgende drie slagmensen uit.

In de 2e7 beklom Bayron Cornelisse de heuvel voor DSS. Dit was het eerste optreden van het seizoen voor de rechtshander, die begon op het roster van Hoofddorp Pioniers. Echter, Cornelisse en Pioniers gingen in april tijdens het oefenseizoen uit elkaar. Vorige week verhuisde Cornelisse officiëel van Pioniers naar DSS. In zijn eerste inning kreeg Cornelisse drie nullen op rij.

In de 1e8 kwam DSS tot een rally van drie punten op vier honkslagen. In deze inning werd ook DSS-pitcher Reggie Bomberg, die op dat moment 1B Coach was, weggestuurd door 1B Umpire Jos van Eijsden na opmerkingen. Roderick Hennekes startte de inning in relief voor UVV. Hij nam de pitching over van Jimmy Osinga, die de zevende inning had gegooid. Hennekes kreeg back-to-back doubles tegen van Kevin Nieveld en Omar Williams, wat resulteerde in een punt. Tino van Erk volgde met een honkslag en Levine Gabriëls voegde een RBI-double toe met één uit om de achterstand terug te brengen naar 8-5. Dat leidde tot de volgende werperswissel. Hennekes werd opgevolgd door de Amerikaanse side-armer Jonah Van Bemmelen, die vorig seizoen gooide voor Pioniers en vandaag zijn debuut maakte voor UVV. Hij zag Sven van de Sanden het honk bereiken na een foute aangooi, wat DSS weer een punt opleverde. Met twee uit kreeg DSS de honken vol toen Odion Gouverneur vier wijd kreeg. De inning eindigde met een line drive van Devano Pieter die werd gevangen door korte stop Jelle Blaauw en dus werden er drie lopers achtergelaten.

In de 2e8 was het UVV dat de honken vol achterliet. De thuisploeg kreeg de honken vol met nul uit op Cornelisse. Tijmen Takke begon met een stootslag-honklsag en hierna kreeg pinch-hitter Steven van Reem vier wijd. De laatste werd vervangen door pinch-runner Tal Erel, die niet alleen zijn Hoofdklasse-debuut maakte, maar ook de eerste Israëlische speler in de hoogste afdeling werd. De honken kwamen vol te staan toen ook Berend Ruben vier wijd kreeg. Hierna werd Takke gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Rick Kuipers en volgde Cornelisse met drie slag voor Jelle Blaauw. Cornelisse gooide hierna ook drie slag op volgende slagman Randy Daal. Omdat de derde slagbal niet onder controle was van catcher Levine Gabriëls begon iedereen te lopen. Gabriëls schakelde Erel gedwongen uit op de plaat en zodoende bereikte Daal het eerste honk via drie slag-velderskeus, maar dat maakte ook een einde aan de inning en dus bleven drie lopers achter.

In de 1e9 scoorde DSS nog een punt. Met één uit sloeg Omar Williams zijn derde tweehonkslag in de wedstrijd. Nadat Williams was vervangen door Thomas Bos leverde Tino van Erik zijn vierde honkslag van vandaag af. Bos bereikte het derde honk en scoorde op een opofferingsslag van Djewi Appelman, zodat de achterstan werd verkleind naar slechts 8-7. Maar dat was ook de eindstand, want de inning en de wedstrijd eindigden met een vangbal.Pickles UVV - DSS 8-7
RHE
DSS010002031-7150
Pickles UVV020141000-894
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Donny Breek, L (0-2)4 (*)62555

Tim Halderman211333

Bayron Cornelisse2221--
(*) - Breek gooide op twee slagmensen in de vijfde inning

pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (2-2)641833

Jimmy Osinga12-1--

Roderick Hennekes0.1--433

Jonah Van Bemmelen, SV (1)1.2-1211

Homeruns: UVV: Bryce Cherry (2)(4e,solo,op Breek), Rodney Daal (1)(5e,2-run,op Halderman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Technical Commissioner-Jan Kuipers.
Public Address Announcer-René Bransen.
Scoreboard Operator-Frans van Elst.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-3:11 uur.
Locatie-Sportpark 'De Paperclip', Vleuten.

Game Notes:
Tal Erel (UVV) debuteert in de Hoofdklasse.
Jerry Breek, Hoofd Coach van DSS, uit het veld gestuurd door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel in 2e6 vanwege reactie na schijn-call.
Reggie Bomberg, 'Acting' 1B Coach van DSS, uit het veld gestuurd door 1B Umpire Jos van Eijsden vanwege opmerkingen in 1e8.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,6° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.