Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS rallies in negende inning en voorkomt 'sweep'
English

HAARLEM - DSS kwam zondag (14 mei) tot een rally van vier punten in de tweede helft van de negende inning om met 5-4 te winnen van Pickles UVV en een '3-game sweep' te voorkomen. UVV won nipt van DSS in de eerste twee wedstrijden van de series, 5-4 op donderdag en 8-7 op zaterdag.

Voor DSS was het vandaag 'driemaal scheepsrecht'. De Haarlemse ploeg kwam ook tot comebacks in de voorgaande twee wedstrijden, maar kwam beide keren één punt te kort. Vandaag stond DSS halverwege de zevende inning met 4-0 achter en scoorde toen eenmaal. De ploeg scoorde vervolgens vier punten in de 2e9 en won de wedstrijd op een '2-out, 2-run, walk-off single' van Odion Gouverneur.

UVV 'outhitte' DSS met 10-7 en startende werper Kevin van Veen gooide zes sterk innings, maar de ploeg werd in zeven van de negen innings puntloos gehouden, waaronder de laatste drie slagbeurten, waarin DSS juist toesloeg om de wedstrijd hun kant op te draaien.

Het was de vijfde opeenvolgende wedstrijd van DSS die met één punt verschil eindigde. DSS won twee van deze wedstrijden, waaronder een 4-3 winst vorige week tegen Hoofddorp Pioniers. Tot nu toe dit seizoen eindigden zeven van de 15 wedstrijden die DSS speelde met een verschil van één punt, waaronder een 8-7 winst in tien innings tegen HCAW.

(14 mei)

Compleet speelschema
Het duel van vandaag bleef puntloos in de eerste vier innings.

UVV liet lopers in scoringspositie achter in de tweede en derde inning op starter Mike Groen. In de tweede inning bereikte Julian Goins het honk via een infield-hit met één uit en schoof op na een wilde worp, maar strandde op het tweede honk. In de derde sloeg Rick Kuipers een honkslag met één uit, stal het tweede honk en bleef daarna ook achter.

DSS kwam dichter bij het openen van de score op Kevin van Veen, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor UVV. De rechtshander werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning en kreeg drie nullen op rij in de tweede slagbeurt. In de derde kreeg Van Veen twee snelle nullen, maar moest toen een infield-hit toestaan van Mitchel Dautzenberg. Hierna sloeg ook Odion Gouverneur een honkslag. Dautzenberg schoof hierdoor op naar het tweede honk en toen hij zijn weg vervolgde naar het derde honk volgde een foute aangooi. Dautzenberg probeerde daarop te scoren, maar werd uitgeschakeld op de plaat.

UVV opende daarna de score in de 1e5. Met één uit sloegen Steven van Reem en Berend Ruben back-to-back doubles om het eerste punt binnen te brengen. Ruben strandde later op het derde honk.

UVV nam meer afstand door driemaal te scoren in de zesde. Lead-off hitter Tijmen Takke kwam na een fout op het honk en schoof op na een grounder. De honken kwamen vol te staan toen Bryce Cherry vier wijd kreeg en Julian Goins een infield-hit liet noteren. Een punt werd hierna gescoord toen Sergino Martis werd geraakt door een worp en nog eens twee runs werden toegevoegd toen Steven van Reem zijn tweede tweehonkslag sloeg. Hierna nam Lars Vogelaar de pitching bij DSS over en sloot af met een strikeout, maar UVV stond nu met 4-0 voor. Vogelaar kreeg daarna lopers 'op de hoeken' in de zevende. Hij werd opgevolgd door Tim Halderman, die de steun kreeg van een dubbelspel.

...Odion Gouverneur...
...2-out, 2-run, walk-off single...
(© Foto: Henk Seppen)
Kevin van Veen vervolgde zijn goede heuvel-optreden nadat de scoringskans van DSS in de derde inning eindigde met een nul op de plaat. In de vierde, vijfde en zesde inning stond Van Veen slechts één slagman tot de honken toe. In de zevende pakte DSS een punt terug. Kevin Nieveld opende met een honkslag en de honken kwamen vol te staan toen Omar Williams vier wijd kreeg en Tino van Erk een honkslag sloeg. Dat zorgde voor een werperswissel. José Moreno nam het over en kreeg een opofferingsslag van Djewi Appelman, waarna hij de honken weer vol kreeg toen hij volgende slagman Levine Gabriëls met een worp raakte. Met slechts één uit had DSS de kans om nog meer tot scoren te komen, maar de inning eindigde toen pinch-hitter Jordan Illis in een dubbelspel sloeg.

Naday UVV op rij was uitgeschakeld in de achtste inning werd getracht een 'insurance run' toe te voegen in de negende op closer Reggie Bomberg. Berend Ruben begon met een infield-hit, maar zijn pinch-runner Cecil Comenencia werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Rick Kuipers. Even later stal Kuipers het tweede honk, maar werd uitgeschakeld toen hij hierna ook het derde honk probeerde te stelen.

In de 2e9 kwam DSS wederom tot een late comeback, net zoals in de voorgaande twee wedstrijden, en dit keer lukte het wel de wedstrijd hun kant op te draaien. (Voormalig UVV-speler) Omar Williams begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Tino van Erk. Toen volgende slagman Djewi Appelman vier wijd kreeg volgde een werperswissel. José Moreno werd opgevolgd door Jimmy Osinga, maar die kreeg de honken vol toen hij vier wijd gooide op Levine Gabriëls en Sven van de Sanden. Een nieuwe werperswissel volgde, want Jonah Van Bemmelen werd ingebracht. Op zaterdag verdiende Van Bemmelen een save, maar vandaag kreeg hij een blown save achter zijn naam. Hij begon met een wilde worp die de achterstand verkleinde naar slechts 4-3, maar volgde met een strikeout. Met lopers op het tweede en derde honk, twee uit en opnieuw een stijgende spanning dreunde Odion Gouverneur een 0-wijd-1-slag worp van Van Bemmelen het linksveld in voor een '2-run, walk-off single' die beide lopers over de plaat bracht en DSS een 5-4 overwinning opleverde.DSS - Pickles UVV 5-4
RHE
Pickles UVV000013000-4101
DSS000000104-571
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kevin van Veen6 (*)12511

José Moreno, H (1)2.1-2122

Jimmy Osinga, L (0-2)- (**)-2-22

Jonah Van Bemmelen, BS (1)0.11-1--
(*) - Van Veen gooide op drie slagmensen in de zevende inning
(**) - Osinga gooide op twee slagmensen in de negende inning

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen5.141743

Lars Vogelaar11-2--

Tim Halderman1.2-----

Reggie Bomberg, W (1-0)1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Scoreboard Operator-Edward van Dijck.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:40 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C; windrichting west;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.