Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 november 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

DSS versterkt zich met outfielder Denzel Richardson
English

HAARLEM - DSS heeft outfielder Denzel Richardson aan het Hoofdklasse-roster voor komend seizoen toegevoegd. Hoofd Coach Jerry Breek bevestigde de komst van Richardson en noemde hem een welkome versterking voor de ploeg.

...Denzel Richardson aan slag voor Curaçao...
...tijdens het World Port Tournament in juli...
(© Foto: Henk Seppen)
Dit jaar speelde de outfielder voor Santa Rosa Indians in Curaçao nadat hij daarvoor vijf seizoenen professioneel actief was geweest. In juli nam Richardson met Team Curaçao deel aan het World Port Tournament in Rotterdam. In de daaropvolgende maand maakte hij deel uit van het Nederlands Onder-23 Team dat de titel veroverde op het allereerste Europees Kampioenschap Onder-23.

De 23-jarige Richardson, die werd geboren op Sint Maarten, maakte op 18-jarige leeftijd zijn profdebuut in 2012, nadat hij had getekend bij Colorado Rockies. Hij speelde vier seizoenen in de organisatie van de Rockies en kwam in het merendeel van zijn wedstrijden uit op Rookie League-niveau.

In zijn eerste twee seizoenen in 2012 en 2013 speelde Richardson in de Dominican Summer League. Hij sloeg .211 in zijn debuutseizoen, waarna hij het volgende jaar .256 sloeg. Na 23 honkslagen, 13 gescoorde punten en acht binnengeslagen punten in 2012 verbeterden Richardson's aanvallende statistieken in zijn tweede seizoen. Hij sloeg toen 32 honkslagen, waaronder vijf homeruns, scoorde 18 punten en sloeg er ook 18 binnen.

In 2014 speelde Richardson in het Rookie League-team van de Rockies in de Pioneer League en sloeg .213 voor Grand Junction Rockies. Hij promoveerde ook naar Single-A Short Season en speelde in 18 wedstrijden voor Tri-City Dust Devils, voor wie hij .200 sloeg.

2015 was zijn laatste seizoen in de Rockies-organisatie. Hij speelde toen wederom voor Grand Junction, maar slechts uit in twee wedstrijden.

Richardson speelde voor twee teams in de Independent Frontier League in 2016, wat zijn beste professionele seizoen was. In 47 wedstrijden sloeg hij .262 (44-uit-168) met acht tweehonkslagen en vijf homeruns, scoorde 24 punten en sloeg er 23 binnen, terwijl hij 14 honken stal.

Tijdens het World Port Tournament in juli in Rotterdam kwam Richardson uit voor Curaçao en nam deel aan alle zes wedstrijden die de ploeg speelde. Hij sloeg .150 (3-uit-20) en sloeg één punt binnen.

In augustus was Richardson één van de vier spelers uit de Curaçaose Honkbal Competitie, die werden opgenomen in de selectie van het Nederlands Onder-23 Team voor het Europees Kampioenschap in Tsjechië. De anderen waren pitchers Ross Ismail en Kenny Locadia en outfielder Dennis Gustina. De laatste moest kort voor het evenement worden vervangen, nadat hij tijdens een oefenduel zijn pols brak.

Denzel Richardson was de beste slagman van de ploeg, want hij sloot het evenement af met een .448 (13-uit-29) slagemiddelde, waaronder een tweehonkslag, driehonkslag en homerun. Hij scoorde 12 punten en sloeg er tien binnen. Richardson leidde de ploeg ook in gescoorde punten, honkslagen en binnengeslagen punten.

Richardson was de zesde beste slagman van het evenement, maar was de koploper van het toernooi met zijn 13 hits en 12 gescoorde punten. Hij deelde de eerste plaats met zijn 12 punten met Vojtech Mensik (Tsjechië).

(14 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.