Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Shaldimar Daantji homert Neptunus naar winst
English

HOOFDDORP - Curaçao Neptunus sloot dinsdagavond (16 mei) de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers met 10-4 winnend en klom daardoor naar de tweede plaats. De wedstrijd werd zaterdag vanwege regen afgelast.

Neptunus opende de 3-game series donderdagavond met een 6-2 winst, maar daarna won Pioniers zondag met 11-5.

'Veteraan'-outfielder Shaldimar Daantji homerde vanavond tweemaal en leidde Neptunus naar de overwinning. Hij opende de wedstrijd met een homerun in de eerste inning en sloeg daarna een 2-run homerun in de zesde om de voorsprong op te voeren naar 6-3. Neptunus voegde even later nog vier runs toe in de negende om meer afstand te nemen.

Daantji staat er niet om bekend homeruns te slaan, en zeker geen twee in één wedstrijd, wat hij nooit eerder heeft gedaan. In zijn lange loopbaan had Daantji voor vanavond slechts vijf homeruns geslagen, zijn laatste op 11 juli 2015 tegen HCAW.

(16 mei)

Compleet speelschema
Neptunus opende de score snel, want lead-off hitter Shaldimar Daantji dreunde de allereerste worp van startende pitcher Glenn Wassink langs de linksveld-lijn over de omheining voor een homerun! Hierna gooide Wassink vier wijd op Stijn van der Meer en kreeg een stootslag-honkslag tegen van Dwayne Kemp. Volgende slagman Gianison Boekhoudt werd uitgevangen door midvelder Joey Eeman, maar doordat de rookie na de vang achterover viel kon Van der Meer scoren, zodat het een opofferingsslag werd. Kemp bleef achter, want er volgden nog twee vangballen.

Glenn Wassink maakte zijn eerste start van het seizoen na zes relief-optredens. Hij werd opgenomen in de rotatie nadat het duel van zaterdag verregende. Pioniers' Hoofd Coach Dè Flanegin koos er voor zijn voor zaterdag aangewezen starter Lars Huijer niet door te schuiven naar zondag. Had hij dat wel gedaan dan zou zondag-starter Nick Keur inzetbaar zijn geweest voor vanavond. Flanegin startte zondag gewoon met Keur, waardoor Huijer niet inzetbaar werd voor vanavond, omdat hij op de planning staat om komende donderdag te starten in de opener tegen L&D Amsterdam Pirates. Zondag gooide Huijer drie innings in relief en werd Wassink aangewezen als starter voor vanavond.

In de 1e2 kreeg Neptunus de volgende loper in scoringspositie. Met één uit sloeg Urving Kemp een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit probeerde hij het derde honk te bereiken op een grounder richting dat honk van Shaldimar Daantji, maar werd uitgeschakeld.

In hun eerste slagbeurt op Kevin Kelly liet Pioniers een loper achter op het tweede honk, maar scoorde daarna in de volgende twee innings. Met twee uit in de tweede beurt kreeg Gianni Frolijk vier wijd en sloeg Glenn Bakker een honkslag. Hierna scoorde Frolijk op een honkslag van Joey Eeman, die even later werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Neptunus pakte het punt weer terug in de 1e3. Stijn van der Meer opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een grounder van Gianison Boekhoudt. Neptunus kreeg vervolgens de honken vol toen ook Daniel Fernandes een tweehonkslag sloeg, Ruar Verkerk vier wijd kreeg en Gregory Muller een honkslag liet noteren. Muller keerde maandag terug na een verblijf van drie weken in de States, waarvoor hij toestemming had van de club, omdat vantevoren al bekend was dat hij deze periode afwezig zou zijn. De drie lopers bleven achter, want een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

Pioniers scoorde hun tweede punt in de 2e3. Met twee uit kregen Dudley Leonora en Jeffrey Arends beiden vier wijd, waarna Shurman Marlin volgde met een puntscorende honkslag om de achterstand te verkleinen naar 3-2.

...Shaldimar Daantji homerde 2x voor Neptunus...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat Glenn Wassink drie nullen op rij had gekregen in de vierde en vijfde inning werd het even later een nieuwe wedstrijd, want Pioniers kwam langszij in de 2e5. Brennan Nijhof begon toen met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Mervin Gario en scoorde op een 2-out double van Jeffrey Arends.

Neptunus brak de gelijke stand met drie punten in de 1e6. Ruar Verkerk opende met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Gregory Muller om de Rotterdamse ploeg op een hernieuwde voorsprong te zetten. Met één uit schoof Muller op na een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk, waarna hij scoorde toen Shaldimar Daantji zijn tweede homerun van de avond sloeg om er een 6-3 stand van te maken. Dat betekende ook het einde voor Glenn Wassink, die werd afgelost door Scott Ronnenbergh.

Pioniers kreeg gelijk de mogelijkheid iets terug te doen in hun zesde slagbeurt, want het kreeg de honken vol. Eerst begon Max Draijer met vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Kevin Kelly werd opgevolgd door Jan Tomek, maar de Tsjechische rechtshander gooide vier wijd op volgende slagman Gianni Frolijk. Een vangbal en strikeout volgden, maar Tomek kreeg daarna de honken vol toen hij ook vier wijd gooide op Brennan Nijhof. De drie lopers bleven achter toen Tomek de inning afsloot met drie slag voor Mervin Gario.

Nadat Neptunus een loper had achtergelaten op het derde honk in de 1e7 pakte Pioniers een punt terug in de tweede helft van de zevende. Met één uit werd Jeffrey Arends geraakt door een worp, schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp en scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Max Draijer.

Pioniers kwam weer in scoringspositie in de achtste, maar wist niet tot scoren te komen. Met één uit kreeg Joey Eeman vier wijd en sloeg Brennan Nijhof een honkslag wat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Berry van Driel nam de pitching over en kreeg een grounder waarop Nijhof het tweede honk bereikte. Een line drive van Dudley Leonora volgde, maar die werd gevangen door derde honkman Ruar Verkerk.

In de 1e9, op nieuwe werper Darryl Jamoena, scoorde Neptunus niet één 'insurance run', maar het scoorde er vier. Shaldimar Daantji en Stijn van der Meer begonnen met honkslagen. Dwayne Kemp werd vervolgens uitgevangen, maar dat stelde wel beide lopers in de gelegenheid op te schuiven en toen daar een fout op volgde kon Daantji zelfs scoren. Met Van der Meer op het tweede honk en één uit kreeg Gianison Boekhoudt opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Er volgde een werperswissel, want Maickel Rietel werd ingebracht, maar die werd begroet met een 3-run homerun van Daniel Fernandes die de stand opvoerde naar 10-4.

In de 2e9 kreeg Berry van Driel drie nullen op rij om de wedstrijd af te sluiten en een save op zijn naam te krijgen.Hoofddorp Pioniers - Curaçao Neptunus 4-10
RHE
Curaçao Neptunus201003004-10130
Hoofddorp Pioniers011010100-451
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly, W (2-1)5 (*)46433

Jan Tomek, H (1)2.14411-

Berry van Driel, SV (2)1.21----
(*) - Kelly gooide op één slagman in de zesde inning

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (1-1)5.222966

Scott Ronnenbergh2.12-1--

Darryl Jamoena0.1-1232

Maickel Rietel0.2--111

Homeruns: Neptunus: Shaldimar Daantji 2 (2)(1e,solo,op Wassink; 6e,2-run,op Wassink), Daniel Fernandes (1)(9e,3-run,op Rietel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-Roy van de Wateringen, 1B-André Ficken, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Jolanda Kossakowski.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Scoreboard Operator-Arjan Kardijk (maar scorebord werkte niet).
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:09 uur.
Locatie-Pioniers Honkbalstadion, Park21, Hoofddorp.

Game Notes:
Inhaalwedstrijd; Stond aanvankelijk op het programma voor zaterdag 13 mei, maar werd toen afgelast vanwege regen en veldcondities.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21,9° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.