Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos & Henk Seppen)

Opener Neptunus vs. UVV eindigt in gelijkspel
English

VLEUTEN - De openingswedstrijd van de 3-game series tussen Pickles UVV en Curaçao Neptunus eindigde donderdagavond (18 mei) in een 4-4 gelijkspel. De wedstrijd werd na tien complete innings afgesloten, omdat de 22:30 uur curfew-regel was bereikt.

In recente jaren was er regelmatig tegenstand van de teams tegen de curfew-rule. In de aanloop tot dit seizoen waren er geruchten dat de regel zou worden opgeheven, maar die zal dit seizoen nog gewoon worden toegepast.

Aanvankelijk nam Neptunus een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar verzuimde die vaste te houden en stond met 3-1 achter na zeven innings. UVV kon de voorsprong ook niet vasthouden, want Neptunus kwam langszij en hernam de leiding in de negende. UVV bracht de stand opnieuw in balans in de 2e9 om een verlenging af te dwingen, maar na een puntloze tiende inning eindigde de wedstrijd.

Neptunus 'outhitte' UVV met 10-6, waaronder drie hits van Ruar Verkerk.

(18 mei)

Compleet speelschema
Neptunus opende de score in de eerste helft van de eerste inning op starter Timo van Ancum toen de UVV-verdediging twee fouten maakte. Met één uit sloeg Stijn van der Meer een honkslag. Neptunus kreeg daarna lopers op het eerste en derde honk toen volgende slagman Dwayne Kemp via een fout het honk bereikte. Een nieuwe fout volgde op een 'force play-grounder' van Gianison Boekhoudt, wat Van der Meer in staat stelde te scoren. Hierna kwam er wederom een gedwongen situatie en dit keer was UVV succesvol. Daniel Fernandes sloeg de bal het midveld in maar daar kreeg midvelder Rick Kuipers de bal op tijd op het tweede honk om Boekhoudt gedwongen uit te schakelen. Kemp strandde later op het derde honk toen een grounder de inning afsloot.

Neptunus kwam weer in scoringspositie in de tweede inning. Met één uit sloegen Urving Kemp en Jochem Koedijk beiden een honkslag. Hierna sloeg Shaldimar Daantji in een dubbelspel, hoewel het er op leek dat Kemp werd getikt door een lege handschoen.

Nadat Van Ancum drie nullen op rij had gekregen in de derde inning zag hij Neptunus weer in scoringspositie komen in de vierde. Met één uit sloeg Ruar Verkerk een tweehonkslag, maar bleef achter.

Met een 1-0 achterstand kreeg UVV de kans langszij te komen in hun eerste beurt op Diegomar Markwell. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Jelle Blaauw en zag Tijmen Takke het honk bereiken na een fout, maar zij bleven achter.

In de tweede inning werd Markwell gesteund met een dubbelspel en hij kreeg drie nullen op rij in de derde. Maar hij zag UVV een 2-1 voorsprong nemen in de 2e4. Tijmen Takke opende met een tweehonkslag en Rodney Daal kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Randy Daal en beiden scoorden even later. Takke scoorde eerst de gelijkmaker na een wilde worp, waardoor Daal het derde honk bereikte. Volgende slagman Steven van Reem kreeg vier wijd en terwijl die gedwongen uitging op het tweede honk na een grounder van Julian Goins kon Daal het leidende punt scoren.

Vanaf de vijfde inning kreeg Neptunus de kans de wedstrijd hun kant op te draaien, maar de ploeg liet zes lopers achters in de vijfde, zesde en zevende inning samen, terwijl UVV wel een punt toevoegde.

In de vijfde kreeg Neptunus de honken vol. Lead-off hitter Jochem Koedijk kwam na een fout op het honk en schoof op na een OSS. Hierna kregen Stijn van der Meer en Gianison Boekhoudt (met twee uit) vier wijd, maar een pop-up sloot de slagbeurt af.

In de zesde kreeg de Rotterdamse ploeg opnieuw hun eerste slagman op het honk na een fout. Ruar Verkerk kreeg drie slag, maar kwam na een foute aangooi op het honk. Hij ging even later gedwongen uit op een grounder van Gregory Muller, waarna Koedijk vier wijd kreeg met twee uit. Dit keer eindigde de inning toen Shaldimar Daantji een line drive sloeg naar eerste honkman Randy Daal.

...Ruar Verkerk sloeg drie honkslagen, waaronder twee doubles...
(© Foto: Henk Seppen)
In de zevende, op nieuwe pitcher José Moreno, sloeg Dwayne Kemp een honkslag met één uit en stal het tweede honk, maar bleef achter.

Na de twee punten in de vierde inning kreeg Diegomar Markwell drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, maar hij moest weer een punt toestaan in de zevende. Met één uit sloeg Julian Goins een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Mike Bazuin om er een 3-1 stand van te maken. Echter, Bazuin, die in het verleden voor Neptunus speelde, probeerde het derde honk te bereiken op de aangooi naar de plaat, maar werd uitgeschakeld.

In de 1e8 veegde Neptunus de achterstand uit en kwam langszij. Roderick Hennekes nam de pitching over voor UVV, maar kreeg een lead-off single tegen van Ruar Verkerk, gevolgd door een tweehonkslag van Gregory Muller. Met één uit werd Verkerk op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Jochem Koedijk richting derde honk. Met twee uit kreeg Neptunus de honken vol toen Shaldimar Daantji vier wijd kreeg. Stijn van der Meer volgde met een 2-run single die de stand op 3-3 bracht en dat leidde ook tot een werperswissel, want Jonah Van Bemmelen nam het over.

Markwell kreeg weer drie nullen op rij in de achtste en Neptunus nam een 4-3 voorsprong in de 1e9. Met één uit sloeg Daniel Fernandes een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde toen Ruar Verkerk zijn tweede double in de wedstrijd sloeg. Gregory Muller kreeg vervolgens vier wijd, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

De voorsprong was van korte duur, want UVV kwam langszij in de 2e9. Diegomar Markwell, die slechts drie honkslagen had toegestaan, werd afgelost door Misja Harcksen. Hij werd begroet met een honkslag van Rodney Daal en werd gelijk vervangen door Berry van Driel. Er volgde nog een wissel, want Daal werd vervangen door pinch-runner Julian Rip, die in zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn terugkeer na afloop van zijn college-seizoen in de USA. Met één uit schoof Rip op na een grounder van Steven van Reem, waarna hij het gelijkmakende punt scoren op een honkslag van Julian Goins, die zelf achterbleef op het tweede honk.

Met nog zes minuten te gaan voordat de curfew verstreek ging de tiende inning van start.

Iin de 1e10 liet Neptunus weer twee lopers achter. Jochem Koedijk begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Shaldimar Daantji. Met het eerste honk open kreeg Stijn van der Meer opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Hierna werd Van Bemmelen opgevolgd door Kevin van Veen, de geplande starter voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Hij kreeg twee vangballen die een einde maakten aan de slagbeurt.

Van Driel kreeg een one-out single tegen van Sergino Martis in de 2e10, maar zijn pinch-runner Brandon Rijnbergen strandde op het eerste honk.

Neptunus liet 15 lopers achter, waarvan tien in scoringspositie.


...Links: Pitcher Kevin van Veen, Equipment Manager Frans van Elst, Hitting Coach Ritchie Daal,...
...Pitcher Jonah Van Bemmelen en Assistent Coach Etiënne Rijnbergen bereiden zich voor op de wedstrijd...
...Rechts: UVV-rechtsvelder Berend Ruben maakt een vangbal...

...Stijn van der Meer slaat een honkslag voor Neptunus in de 1e inning en duikt even later terug naar het 1e honk...
...De catcher is Julian Goins, Home Plate Umpire is John Beltman, 1B is Randy Daal en 1B umpire is Henny Jansen...

...3B Rodney Daal tikt loper Urving Kemp 'uit' zonder bal in de 2e inning...

...Na de actie completeert Rodney Daal een 'inning-ending double play'...

...Links: Timo van Ancum startte vanavond voor UVV...
...Rechts: Jochem Koedijk draait voor een stootslag...

...Links: José Moreno nam de UVV-pitching over in de 7e inning...
...Rechts: Julian Goins maakt contact voor UVV...

...Ruar Verkerk wordt uitgetikt door catcher Julian Goins in de 8e inning...

...Links: Jonah Van Bemmelen gooide in relief voor UVV...
...Rechts: Diegomar Markwell was de starter voor Neptunus...

...Pinch-runner Julian Rip ontwijkt de tik van 2B Stijn van der Meer in de 9e inning...
...Even later scoort hij de gelijkmaker en glijdt langs catcher Gianison Boekhoudt...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Pickles UVV - Curaçao Neptunus 4-4 (10 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus100000021 0-4101
Pickles UVV000200101 0-464
(wedstrijd afgesloten na tien complete innings vanwege de 22:30 PM curfew-rule)
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell833333

Misja Harcksen- (*)--111

Berry van Driel, BS (2)21-2--
(*) - Harcksen gooide op één slagman in de negende inning

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum62341-

José Moreno, H (2)11-1--

Roderick Hennekes, BS (1)0.2-1322

Johan Van Bemmelen1.2-3211

Kevin van Veen0.2-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires:
HP-John Beltman, 1B-Henny Jansen, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-René Bransen.
Scoreboard Operator-Frans van Elst.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-3:14 uur.
Locatie-Sportpark 'De Paperclip', Vleuten.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 17,7° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 71%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.