Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 maart 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS ongeslagen winnaar Van de Vegte Memorial
English

NIJMEGEN - DSS kwam zondag (26 maart) opnieuw tweemaal tot winst om ongeslagen te blijven en de 29e editie van het jaarlijkse MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi te winnen.

Na een 4-1 winst tegen Hoofddorp Pioniers op zaterdag won de Haarlemse ploeg met 6-1 van gastheer De Hazenkamp in de eerste wedstrijd op zondag.

Hierna, in de tweede wedstrijd van vandaag, diende HCAW Pioniers een 8-4 nederlaag toe en dat betekende dat de slotwedstrijd beslissend zou zijn, want HCAW en DSS hadden beide hun twee gespeelde wedstrijden winnend afgesloten.

DSS boekte een overtuigende 8-3 winst om op de eerste plaats te eindigen, terwijl HCAW tweede werd. Pioniers, dat het evenement een jaar geleden won, moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats, gevolgd door organisator De Hazenkamp.

Het was de eerste keer dat DSS het toernooi in Nijmegen won.

Komend weekeinde staan DSS en HCAW opnieuw tegenover, zaterdag in Bussum, zondag in Haarlem, aanvang 14:00 uur.

Pioniers speelt dan twee wedstrijden tegen Curaçao Neptunus. Zaterdag in Hoofddorp om 14:00 uur, zondag in Rotterdam om 14:30 uur.

(26 maart)

Compleet oefenschema

Gerelateerde Artikelen:
Winst Pioniers, DSS, HCAW op eerste dag Van de Vegte Memorial. (25 maart)
HCAW speelt twee 6-inning wedstrijden en wint tweemaal. (19 maart)
Pirates wint 2x en wint Loek Loevendie Toernooi. (19 maart)
Pioniers wint opnieuw van RCH-Pinguïns. (19 maart)
Pioniers opent oefenseizoen met tweemaal winst. (18 maart)
Twee wedstrijden eindigen gelijk op Loek Loevendie Toernooi. (18 maart)
Neptunus boekt ruime oefen-overwinning. (12 maart)
DSS verslaat Quick nipt en boekt eerste oefenzege. (12 maart)
Neptunus wint oefenduel bij HCAW. (11 maart)
DSS met lege handen in oefenduel bij Quick Amersfoort. (11 maart)
HCAW opent oefenseizoen met kleine zege. (4 maart)
De Hazenkamp vs. DSS (Game 4)
In de openingswedstrijd van zondag brak DSS een 1-1 stand in de eerste helft van de vierde inning, waarna vier punten werden toegevoegd in de volgende twee slagbeurten om met 6-1 te winnen. Beide teams sloegen zes honkslagen, maar de verdediging van De Hazenkamp maakte drie fouten, terwijl DSS foutloos bleef.

DSS kwam dicht bij het openingspunt in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit kreeg Koen Halderman vier wijd, stal het tweede honk, maar strandde op het derde honk.

De Haarlemse ploeg scoorde daarna wel het eerste punt in de derde slagbeurt, maar het had meer kunnen zijn, want de honken kwamen vol te staan met één uit. Lead-off hitter Tommy van de Sanden kwam na een foute aangooi op het honk, waarna Mitchel Dautzenberg vier wijd kreeg. Na een double-steal en met één uit kwamen de honken vol te staan toen Kevin Nieveld ook vier wijd kreeg. Een opofferingsslag van Omar Williams leverde even later het eerste punt op en de punten kwamen wederom vol te staan toen Tino van Erk een vrije loop kreeg. Echter, drie lopers bleven achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Sander Helmendach startte voor DSS. De rechtshander gooide vijfmaal drie slag in de vier innings die hij gooide. Na zes van de eerste zeven slagmensen te hebben uitgeschakeld moest Helmendach de gelijkmaker toestaan in de 2e3. Bas Langenhuizen begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out, pinch-hit single van Rodney Michel.

DSS hernam de leiding in de 1e4 op Maarten Sommer. Djewi Appelman begon toen met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Tommy van de Sanden.

Met een 2-1 achterstand kreeg De Hazenkamp weer de kans iets terug te doen in hun vierde beurt. Met twee uit kreeg Samuel van Beek vier wijd en zorgde een honkslag van Jozua van Beek voor lopers 'op de hoeken', maar een gedwongen nul volgde.

DSS voegde twee runs toe in de vijfde slagbeurt om meer afstand te nemen. Met één uit sloeg Kevin Nieveld een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out double van Odion Gouverneur. De laatste scoorde daarna zelf na een honkslag van Levine Gabriëls.

In de 2e5 kreeg De Hazenkamp weer een scoringskans op reliever Lars Vogelaar. Bas Timmer en Steffen Vos begonnen met honkslagen. Maar daarna resulteerde een stootslag in een gedwongen nul op het derde honk en maakte een dubbelspel een einde aan de slagbeurt.

In de zesde verhoogde DSS de voorsprong naar 6-1 door weer tweemaal te scoren. Sven van de Sanden begon met een honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde toen zijn broer Tommy van de Sanden via een fout het honk bereikte. Een honkslag van Mitchel Dautzenberg voerde de stand op naar 6-1.

De Hazenkamp kreeg nog eens drie honklopers in de 2e6, maar de DSS-verdediging maakte weer een dubbelspel om de wedstrijd af te sluiten.De Hazenkamp - DSS 1-6 (6 inn.)
RHE
DSS001122 -660
De Hazenkamp001000 -163
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, W (1-0)452311

Lars Vogelaar, SV (1)2-13--

pitchers De Hazenkampinn.SOBBHRER
Antoine Bailey3-5-1-

Maarten Sommer, L (0-1)31-654
Stand Oefenseizoen
Uitslagen Oefenseizoen
Programma Oefenseizoen
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Linda Steijger.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-10:30 uur.
Speeltijd-1:42 uur.
Locatie-Sportpark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 4 Jan van de Vegte Memorial Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,2° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Hoofddorp Pioniers vs. HCAW (Game 5)
HCAW nam een vroege voorsprong, maar besliste de wedstrijd pas in de zesde en laatste inning toen het tot een rally kwam van vier punten.

Pioniers-starter Darryl Jamoena kreeg een one-out triple tegen van Delano Selassa in de eerste inning en zag hem scoren toen Vince Rooi volgde met een opofferingsslag.

HCAW voegde twee onverdiende punten toe in de tweede inning, maar het had meer kunnen zijn, want de Pioniers-verdediging maakt drie fouten. Met twee uit kreeg Raoell Kortstam vier wijd en daarna kwam Dylan Koster na een fout op het honk. Een nieuwe fout volgde op een grounder van Koen Werkman, resulterend in een punt. De honken vol te staan toen er een derde opeenvolgende fout volgde, dit keer op een grounder van Roelie Henrique. Een wilde worp stelde vervolgens Koster in staat te scoren, maar twee lopers bleven achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Pioniers liet twee lopers achter in de eerste inning (HCAW maakte een dubbelspel), maar pakte een punt terug in de volgende slagbeurt op starter Ian Delemarre. Pioniers kreeg lopers op het eerste en derde honk toen Sander Paap en Glenn Bakker begonnen met honkslagen. Rookie Duco Nuijten kwam even later via een infield-hit op het honk en bracht Paap binnen om de stand op 3-1 te brengen, maar twee lopers bleven daarna achter.

Na een puntloze derde inning (HCAW liet de honken vol achter) verkleinde Pioniers de achterstand naar 3-2 in de vierde. Met twee uit werd Mark Smit geraakt door een worp, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van Joey Eeman. Toen de laatste vertrok om het tweede honk te stelen, stal Smit de plaat om te scoren.

In de vijfde scoorde HCAW het volgende punt op nieuwe pitcher Angelo Wicklert. Met één uit sloeg Kevin Weijgertse een tweehonkslag en hij ging scoren op een tweehonkslag van Raoell Kortstam, maar HCAW strandde daarna weer twee lopers.

In de 2e5 bracht Pioniers het verschil weer op één punt op nieuwe pitcher (en voormalig Pionier) Moreno Vork. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Mervin Gario, die opschoof na een grounder en scoorde op een honkslag van Shurman Marlin.

HCAW besliste de wedstrijd in de 1e6 met het scoren van vier punten. Met één uit eindigde een comeback-grounder van Delano Selassa in een infield-hit. Hierna gooide Wicklert vier wijd op Vince Rooi en werd hij vervangen door Bayron Cornelisse. De closer kreeg de honken vol na een honkslag van Rossini Frolijk. Hierna sloeg Kevin Weijgertse een puntscorende honkslag, waarna de honken werden schoongeveegd toen Seb Visser volgde met een 3-run double om de voorsprong op te voeren naar 8-3.

Pioniers scoorde nog een punt in hun zesde slagbeurt. Met twee uit kreeg Mark Smit vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Joey Eeman. De rookie bereikte het derde honk toen Gianni Frolijk (die naar Pioniers overkwam van HCAW) na een fout het honk bereikte. In een double-steal poging werd Eeman op de plaat uitgeschakeld en kwam de wedstrijd ten einde.Hoofddorp Pioniers - HCAW 4-8 (6 inn.)
RHE
HCAW120014 -891
Hoofddorp Pioniers010111 -494
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ian Delemarre, W (2-1)411722

Moreno Vork, SV (1)2-2222

pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Darryl Jamoena, L (1-1)411331

Angelo Wicklert1.1-1333

Bayron Cornelisse0.21-322
Stand Oefenseizoen
Uitslagen Oefenseizoen
Programma Oefenseizoen
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Olav Steijger, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Rienette Hamers.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-1:55 uur.
Locatie-Sportpark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 5 Jan van de Vegte Memorial Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,1° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 58%.
DSS vs. HCAW (Game 6)
De laatste wedstrijd van het toernooi was bepalend voor de eerste plaats, want DSS en HCAW hadden beide tweemaal gewonnen en waren ongeslagen.

In de voorgaande wedstrijd besliste DSS de wedstrijd met een 4-run rally in de zesde en laatste inning. In dit duel besliste DSS de ontmoeting al snel met een 6-run rally in de eerste slagbeurt.

Nadat DSS-starter Donny Breek drie nullen op rij had gekregen in de eerste helft van de eerste inning kwamen zijn teamgenoten even later tot een rally van zes punten in hun eerste slagbeurt.

HCAW-starter Giovanni Tensen gooide vier wijd op lead-off hitter Odion Gouverneur, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Tommy van de Sanden. Met lopers op het tweede en derde honk opende een grounder van Koen Halderman de score en volgde Omar Williams met een RBI-double om er 2-0 van te maken. Williams schoof op na een honkslag van Tino van Erk, waarna hij het volgende punt scoorde op een grounder van Jordan Illis. Er volgde nog een honkslag, dit keer van Djewi Appelman, waarna (voormalig HCAW-speler) Kevin Nieveld na een fout het honk bereikte en dat stelde Van Erk in staat weer een punt te scoren. Een tweehonkslag van Sven van de Sanden resulteerde in nog eens twee punten en verhoogde de stand naar 6-0. Met een loper op het tweede honk en twee uit werd Tensen opgevolgd door Jim Ploeger. De linkshander, die net een paar dagen terug was van de World Baseball Classic, sloot de slagbeurt af met een strikeout, maar DSS had een beslissende voorsprong genomen.

Breek, die slechts één honkloper kreeg in de eerste drie innings, zag HCAW terugkomen in de wedstrijd toen het driemaal scoorde in de vierde inning. Met één uit kreeg de rechtshander de honken vol toen Vince Rooi en Rossini Frolijk een honkslag sloegen en Kevin DIrksen vier wijd kreeg. Een fout op een grounder van Kevin Weijgertse leverde daarna een punt op, net als een force play-grounder van Seb Visser. Een foute aangooi bij een poging een dubbelspel te completeren volgde en dat bezorgde HCAW weer een punt om de achterstand terug te brengen naar 6-3.

DSS voegde twee 'insurance runs' toen in de volgende twee innings.

Met twee uit in de vijfde kreeg DSS de honken vol op reliever Oscar Meuris. Hij werd daarna vervangen door Sedley Karel, die vier wijd gooide op Kevin Nieveld zodat er werd gescoord.

In de zesde opende Odion Gouverneur als slagman en wist het derde honk te bereiken na een foute aangooi van Karel. Even later scoorde hij het achtste punt voor DSS na een wilde worp.DSS - HCAW 8-3 (6 inn.)
RHE
HCAW000300 -334
DSS600011 -882
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, L (0-2)0.2-1563

Jim Ploeger2.11-1--

Oscar Meuris1.2-1-1-

Sedley Karel0.2-221-

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Donny Breek, W (1-0)4-1331

Tim Halderman, SV (1)21----
Stand Oefenseizoen
Uitslagen Oefenseizoen
Programma Oefenseizoen
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Edwin Louisa, 2B-Olav Steijger,
3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:30 uur.
Speeltijd-1:41 uur.
Locatie-Sportpark Staddijk, Nijmegen.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 6 Jan van de Vegte Memorial Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,5° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.