Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 maart 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint North Sea Cup in Den Haag
English

DEN HAAG - Curaçao Neptunus kwam zondag (26 maart) tot winst en verlies, maar eindigde desondanks op de eerste plaats om de tweede editie te winnen van de North Sea Cup in Den Haag.

Het tweedaagse toernooi werd georganiseerd door Storks, dat dit jaar uitkomt in de Overgangsklasse. Storks heeft een historie wat betreft het organiseren van toernooien door de jaren heen. Eén van deze evementen was de Haagse Honkbal Dagen, die een aantal jaar geleden jaarlijks werd georganiseerd.

Vorig jaar organiseerde Storks weer een nieuw (internationaal) toernooi onder de naam Haagse Honkbal Dagen. In wat toen het Paasweekeinde voegden Royal Greys, Borgerhout Squirrels (beide België), Dortmundt Wanderers (Duitsland) zich bij The Orioles en gastheer Storks. Helaas waren de weersomstandigheden zeer ongunstig en moest een aantal wedstrijden worden afgelast wegens regen. Doordat er te weinig wedstrijden waren gespeeld wees de organisatie geen toernooi-winnaar aan.

Dit jaar werd er opnieuw een internationaal toernooi opgezet. Naast honkbal was er voor het eerst ook een softbal-toernooi. Hierdoor werd besloten de toernooinaam om te dopen in North Sea Cup.

Royal Greys was dit jaar wederom één van de deelnemers. Ook afkomstig uit België was Mortsel Stars. Landskampioen Curaçao Neptunus ging ook op de uitnodiging in, net als RCH-Pinguïns, één van de tegenstanders van Storks dit jaar in de Overgangsklasse. Gastheer Storks completeerde het deelnemersveld.

Nadat Storks het evenement zaterdag was begonnen met een 8-5 overwinning op RCH-Pinguïns boekte Neptunus een 10-0 shutout in de volgende wedstrijd. Doordat alle wedstrijden slechts één uur en een kwartier duurden werden er maar drie of vier innings per wedstrijd gespeeld.

Diegomar Markwell gooide een 'complete' wedstrijd voor Neptunus in hun opener. Markwell was één van de Neptunus-speler die eerder in de week terugkeerden uit Los Angeles na afloop van de World Baseball Classic met het Nederlands Koninkrijksteam. De anderen waren pitchers Orlando Yntema en Loek van Mil en infielder Dwayne Kemp. Van Mil gooide dit weekeinde niet.

In hun volgende wedstrijd kwam Neptunus weer tot een shutout-zege, dit keer 8-0 tegen Storks. Misja Harcksen en Berry van Driel deden de pitching voor Neptunus.

Mortsel Stars won zaterdag eveneens tweemaal en versloeg RCH-Pinguíns en Royal Greys met uitslagen van respectievelijk 10-2 en 12-0.

Op een vroege zondagochtend kwam Neptunus net te kort tegen RCH-Pinguïns. De ploeg uit Heemstede versloeg Neptunus nipt met 3-2. Orlando Yntema gooide in dit duel voor Neptunus.

In de volgende wedstrijd kwam ook Mortsel Stars niet tot winst in hun volgende wedstrijd, want het duel tegen Storks eindigde in 2-2. Echter, de Belgische ploeg verdiende hiermee wel één punt en nam bezit van de eerste plaats, gevolgd door Neptunus.

In de derde wedstrijd op zondag kwam RCH-Pinguïns tot een 2-0 shutout tegen Royal Greys om op gelijke hoogte te komen met Neptunus. Wanneer deze twee teams gelijk zouden eindigen was dat uiteraard in het voordeel geweest van RCH-Pinguïns vanwege de onderlinge winst eerder vandaag.

Neptunus won vervolgens overtuigend met 6-0 van Mortsel Stars achter de pitching van Kevin Kelly en Elton Koeiman. Met de winst nam Neptunus de eerste plaats over en werd de winnaar van het toernooi.

Door het verlies moest Mortsel Stars nu wachten op het resultaat van de slotwedstrijd tussen Storks en Royal Greys. Een winst voor Storks zou een gelijke stand tot gevolg hebben tussen de gastheer en Mortsel. Omdat het onderlinge resultaat eerder vandaag 2-2 was zou de volgorde worden bepaald door het runsaldo in alle gespeelde wedstrijden. Hoewel het runsaldo in het voordeel was van Mortsel Stars zou de uitslag van de slotwedstrijd bepalend zijn. Storks won met 7-0 van Royal Greys, zodat Mortsel op de tweede plaats eindigde.

Eindstand:
1. Curaçao Neptunus, 2. Mortsel Stars (België), 3. Storks, 4. RCH-Pinguïns, 5. Royal Greys (België).

Komend weekeinde speelt Neptunus drie wedstrijden. De ploeg speelt zaterdag tegen Hoofddorp Pioniers om 14:00 uur in Hoofddorp. Neptunus speelt daarna zondag een double-header op eigen veld. In de eerste wedstrijd, aanvang 11:30 uur, speelt Neptunus tegen L&D Amsterdam Pirates, waarna later op de dag weer tegen Pioniers wordt gespeeld, rond 14:30 uur.

(26 maart)

Compleet oefenschema

Gerelateerde Artikelen:
Neptunus boekt comfortabele zege tegen UVV. (19 maart)
UVV en Neptunus spelen puntloos oefenduel. (18 maart)
Neptunus boekt ruime oefen-overwinning. (12 maart)
Neptunus wint oefenduel bij HCAW. (11 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.