Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint nipt van Neptunus voor eerste zege in Kampioenspoule
English

HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers won zaterdag (26 augustus) met 2-1 van Curaçao Neptunus in de tweede wedstrijd van hun reeks in de Kampioenspoule. Voor Pioniers was dit de eerste zege in deze poule, terwijl Neptunus de eerste nederlaag leed. Afgelopen donderdag won Neptunus de opener met 3-0. De reeks wordt zondag in Rotterdam afgesloten.

Neptunus nam een vroege 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op een honkslag met volle honken van Dwayne Kemp. Maar de ploeg liet hierna drie lopers achter toen er een binnenhoog en strikeout volgden.

Pioniers, dat met 9-6 werd 'outhit', kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt na een honkslag van Jeffrey Arends. De thuisploeg nam daarna de leiding in de tweede inning via een honkslag van Mark Smit.

In de 2e7 raakten de gemoederen even wat verhit nadat Mervin Gario (Pioniers) werd geraakt door een worp van reliever Loek van Mil, die eerder in de week vader van een dochter werd. Er was even een woordenwisseling en wat heen-en-weer geduw, maar de rust keerde snel terug, er werd niemand weggestuurd en het duel werd vervolgd.

(compleet verslag wordt later toegevoegd)